LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

KPA pranon kërkesën e Imerajt/ Seanca e radhës pas një jave

12 Prill 2022, 12:21, Vetingu CNA
KPA pranon kërkesën e Imerajt/ Seanca e radhës pas një jave

Kolegji i Posaçëm i Apelimit zhvilloi sot, seancën gjyqësore publike të çështjes (JR) 42/2021, datë 27.07.2021, që i përket ankimit të Komisionerit Publik kundër vendimit nr. 363, datë 01.04.2021, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që lidhet me subjektin e rivlerësimit Elizabeta Imeraj.

KPA vendosi riiçeljen e hetimit duke marrë në cilësinë e provës aktet në fashikullin e depozituar në Kolegj, si dhe aktet e reja të referuara prej subejektit të rivlerësimit në mbështetje të pretendimeve të ngritura.

Nga ana tjetër KPA hodhi poshtë kërkesën e Imerajt për t?ju drejtuar institucioneve përkatëse për marrjen e informacioneve shtesë të nevojshme, si dhe thirrjen e dëshmitarëve, në kuadër të një hetimi të plotë dhe të thelluar.

Konkretisht KPA hodhi poshtë kërkesat e bëra nga për thirrjen si dëshmitarë të vëzhguesit të ONM-së Theo Jacobs e anëtarëve të KPK-së ashtu edhe kërkesat për informacione nga prokuroria e Durrësit dhe hetimin e anëtarëve të KPK-së.

KPA vendosi mbylljen e fazës së hetimit gjyqësor dhe pranoi kërkesën e avokatit të Imerajt për më shumë kohë për paraqitjen e konkluzioneve me shkrim, duke vendosur që ato do të dorëzohen me shkrim në seancën e 20 prillit në orën 13.00./CNA.al

Lajmet e fundit nga