LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Dosja e “mostrës” e Laprakës/ Pasuria e gjyqtares që i dha lirinë pedofilit

3 Nëntor 2020, 12:49, Vetingu CNA

Gjyqtaja e Gjykatës së Shkallës së Parë në Tiranë, Shefkie Demiraj, e cila që prej një viti po hetohet nga Vettingu, është përballur edhe më herët me drejtësinë.
Prokuroria e Tiranës, në vitin 2013, nisi hetimet për gjyqtaren Demiraj, pasi n 2008 ajo dënoi me gjobë 90 mijë lekë Ardian Prrenjasin për kryerjen e veprës penale ?Heqje e paligjshme lirise? parashikuar nga neni 110/1 te K.Penal, pasi ai kishte mbajtur peng të miturin M. A.

Prrenjasi njihet ndryshe si ?mostra i Laprakës?.

Në vendimin e saj gjyqtarja pretendonte dënimi ishte i mjaftueshëm për rehabilitimin e 45 vjeçarit dhe nuk ishte i nevojshmë izolimi i tij nga shoqëria.
Pasi ky kishte pranuar krimin, kishte përfituar 1/3 uljen e dënimit duke e çuar dënimin me gjobë në 60 mijë lekë. Por 5 vite më vonë, pasi gjyqtarja Demiraj e rehabilitoi, Ardian Prrenjasi u arrestuar për vrasjen 11 vjeçarit Julian Çela.

Ndërkohë që ishte në liri Prrenjasi rrëmbeu dhe një fëmijë tjetër, dhe në 2004, siç u raportua ne media, i njëjti ka rrëmbyer edhe dy fëmijë të tjerë në Librazhd.
Nuk dihet se çfarë ka ndodhur me hetimet ndaj gjyqtares Demiraj, pasi në 2013 të gjithë institucionet u çuan në këmbë, ndërsa ende sot e kësaj dite nuk dihet fati i Julian Çelës.
Ashtu për të gjitha subjektet e rivlerësimit, para se të dalin në Vetting, CNA.al. ka hedhur dritë edhe me mbi pasurinë e gjyqtares Shefkie Demiraj.
Kjo e fundit deklaron disa patundshmëri, duke nisur që në vitin 2003 me një shtëpi banimi me vlerë 30 milion lekë, në 2004 tokë, 400 m2, me vlerë 1 500 000 lekë, në viti 2012 deklaron shtëpi banimi 3 kat, 15 000 000 lekë i regjistruar në hipotekë, ndërsa në vitin 2013, deklaron një godinë banimi me 4 kate dhe truall 461.5 m2 e ndërtuar në vitet 1998-2012 me vlerë 67 766 719 lekë.
Po të njëjtin vit, gjyqtarja deklaron të ardhura nga kompesimi i një parcele toke me sipërfaqe 248.5 m2 në emër të bashkëshortit, me vlerë 4 755 648 lekë.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Shefkie Demiraj.
Viti 2003
Shtëpi banimi, 30 milion lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tropojë, 6,5 milion lekë.
Viti 2004
Tokë, 400 m2, me vlerë 1 500 000 lekë.
Shtëpi banimi me sip 180 m2.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tropojë, 782 256 lekë.

Viti 2005
Të ardhura nga paga 100 000 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tropojë, 918 773 lekë.

Viti 2006
Gjendje 200 000 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 780 000 lekë.

Viti 2007
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 873 108 lekë.
Gjendje 300 000 lekë.

Viti 2008
Gjendje cash 1 600 000 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 814 829 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit në OSSH, 1 685 502 lekë.

Viti 2009
Gjendje cash 1 100 000 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 068 983 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit në OSSH, drejtor i mbikqyrjes i lojërave të fatit pran MF dhe këshilltar në njësinë bashkiake numër 2 Tiranë, 954 000 lekë.

Viti 2010
Gjendje cash 1 300 000 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 037 136 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si drejtor i mbikqyrjes i lojërave të fatit pran MF dhe këshilltar në njësinë bashkiake numër 2 Tiranë, 1 270 000 lekë.

Viti 2011
Gjendje cash 1 603 634 lekë.
Blerë Benz me vlerë 950 000 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 071 855 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si drejtor i mbikqyrjes i lojërave të fatit pranë MF, Kryeadministrator pranë agjencisë së administrimit të pasurisë së konfiskuar dhe këshilltar në njësinë bashkiake numër 2 Tiranë, 1 481 779 lekë.

Viti 2012
Gjendje cash 1 700 000 lekë.
Shtëpi banimi 3 kat, 15 000 000 lekë i regjistruar në hipotekë. Në njërin kat banojnë nëna dhe kunati i subjektit deklarues.
Shitur Benzi, nuk e thotë vlerën.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 035 625 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si kryeadministrator I AAPSK-së, 552 006 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si kryetra I ATRAKO-s në Ministrinë e Ekonomisë, 705 882 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si këshilltar në njësinë bashkiake numër 2, Tiranë, 124 200 lekë.
Të ardhura nga puna e djalit në Zyrën Vendore të Shërbimit të Provës, 450 940 lekë.

Viti 2013
Gjendje cash 500 000 lekë.
Godinë banimi me 4 kate dhe truall 461.5 m2 e ndërtuar në vitet 1998-2012 me vlerë 67 766 719 lekë.
Të ardhura nga kompesimi i një parcele toke me sip 248.5 m2 në emër të bashkëshortit, 4 755 648 lekë.
Të ardhura nga Qeveria për shpenzime spitalore për djalin, 3 292 951 lekë.
Të ardhura nga donator për kurimin e djalit, 70 000 euro.
Donacione 15 000 euro.
Depozitë, 7 000 000 lekë.
Depozitë me donacione, 25 000 euro.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si kryetra I ATRAKO-s në Ministrinë e Ekonomisë, 498 598 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit, në AKM, Bashkia Tiranë, 757 469 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si këshilltar në njësinë bashkiake numër 2, Tiranë, 124 200 lekë.

Viti 2014
Shitur autovetura Benz e bashkëshortit, 450 000 lekë.
Blerë Benz nga bashkëshorti, 900 000 lekë.
Gjendje e llogarisë së bashkëshortit, 443 210 lekë.
Gjendje cash, 1 000 000 lekë.
Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 13 228 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 327 576 lekë
Të ardhura nga puna e bashkëshortit, në AKM, Bashkia Tiranë, 1 217 505 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si këshilltar në njësinë bashkiake numër 2, Tiranë, 124 200 lekë.
Të ardhura nga KEMPI I djalit, 177 432 lekë.
Të ardhura nga njësia bashkiake, numër 2 Tiranë, për djalin, 9 900 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare 225 510 lekë.

Viti 2015
Gjendje në llogari të djalit, 104 100 lekë.
Gjendje cash, 300 000 lekë.
Gjendje në llogarinë e bashkëshortit, 9 289 lekë.
Gjendje në llogarinë e bashkëshortit, 80 249 lekë.
Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 12 371 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 319 745 lekë
Të ardhura nga puna e bashkëshortit, në AKM, Bashkia Tiranë, 63 450 lekë.
Të ardhura nga puna e bashkëshortit si këshilltar në njësinë bashkiake numër 2, Tiranë, 63 450 lekë.
Të ardhura nga KEMPI I djalit, 177 432 lekë.
Të ardhura nga njësia bashkiake, numër 2 Tiranë, për djalin, 9 900 lekë.

Viti 2016
Gjendje në llogarinë e djalit, 100 000 lekë.
Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 3 811 lekë.
Gjendje në llogarinë e bashkëshortit, 19 761 lekë.
Kursime 1 000 000 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 324 643 lekë
Të ardhura nga puna e bashkëshortit, si avokat 304 126 lekë.
Të ardhura nga KEMPI I djalit, 177 400 lekë.
Të ardhura nga njësia bashkiake, numër 2 Tiranë, për djalin, 39 600 lekë.

Viti 2017
Gjendje në llogarinë e djalit, 90 000 lekë.
Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 9 021 lekë.
Gjendje në llogarinë e bashkëshortit, 17 700 lekë.
Gjendje cash 800 000 lekë.
Gjendje e llogarisë së bashkëshortit, 153 436 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 340 459 lekë
Të ardhura nga puna e bashkëshortit, si avokat 335 784 lekë.
Të ardhura nga KEMPI I djalit, 187 536 lekë.
Të ardhura nga njësia bashkiake, numër 2 Tiranë, për djalin, 39 600 lekë.

Viti 2018
Gjendje në llogarinë e djalit, 87 600 lekë.
Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 20 245 lekë.
Gjendje në llogarinë e bashkëshortit, 15 300 lekë.
Gjendje cash 800 000 lekë.
Gjendje në llogarinë e bashkëshortit, 78 350 lekë.
Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 442 868 lekë
Të ardhura nga puna e bashkëshortit, si avokat 780 076 lekë.
Të ardhura nga KEMPI I djalit, 194 996 lekë.
Të ardhura nga njësia bashkiake, numër 2 Tiranë, për djalin, 39 600 lekë./CNA.al

Lajmet e fundit nga