LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Shkrimtarja shqiptare zgjidhet kryeministre e Libanit

9 Dhjetor 2019, 14:01, Kosova & Bota CNA

Shkrimtarja shqiptare, Xhada Arberi (Ghada Arnauti) zgjidhet kryeministre e Libanit pas tërheqjes nga Posti i Sadi Haririt ish kryeministër i Libanit disa herë për shkak të protestave në Liban, dhe pritet Presidenti Ali Asoun që ta miratojë ose dekretojë kandidaturën e saj pas miratimit nga Koalicioni i Qeverisë.

Ajo ka një biografi të pasur duke qenë emër i njohur në Liban dhe më gjerë në Lindjen e Mesme, ndërsa dekadave të fundit ishte larguar në ekzil në Kanada. Xhada Arnauti është shkrimtare, drejtuese e mediave liberale dhe shkenctare në Universitetin e Albertas në Kanada.

Shqiptarja e Libanit, nga Diaspora Shqiptare, shkrimtare, ish drejtuese e Mediave Liberale, dhe shkenctare në Univerisitetin e Albertës, Kanada, kthehet në Liban për të Qeverisur të Rinjtë që kanë pushtuar rrugët e Beirutit.

Ajo Pason Pashko Vasen, ose Vaso Pashain, Shkodranin që ishte Guvernator dhe Kryeminister i Libanit para Pavarësisë, dhe bashkë me Mehmet Aliun gjyshin e Mbretit Faruk , Shqiptarët më të famshëm që Drejtuan Shtete në Lindje nga diasporat e krijuara prej ushtarëve shqiptare dhe familjeve të tyre në mërgim ose në syrgjyn apo në lufte me Perandorinë Osmane.

Ky është një sukses i Shqiptarëve në Orient sepse kthen akoma më shumë mundësinë që Shqipëria të kërkojë dhe të ushtrojë rolin e saj si Superfuqi e Ballkanit kur shqiptarët në gjithë Mesdheun janë lidership ekonomik, faktor politik dhe diplomatik…..
Ajo është e martuar ka dy fëmijë dhe kontribuese shumë e mirë e shkences dhe diplomacisë në botë.

Ajo konsiderohet si një zë i rëndësishëm kritik në mbrojtje të të drejtave të njeriut, për demokracinë dhe kundër qeverive të trashëguara diktatoriale.

Lajmet e fundit nga