LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Ndaluni së përdoruri këto 4 fjalë dhe fraza/Do të dukeni më të zgjuar

14 Gusht 2017, 22:10, Aktualitet CNA

 

 1. Nuk mundem

Në vend të kësaj përdorni: Unë zgjedh për të/Unë nuk do të

Duke Thënë “Nuk mundem” ju bën të dukeni të pafuqishëm. Gjithashtu përdoret disa herë në ditë për t’iu referuar gjëra të tilla si përpunimi, ngrënë një ushqim të caktuar, duke bërë një formulë në Excel ose duke marrë pjesë në një ngjarje.

Në vend që të thoni, “Unë nuk mund të shkoj në mesim sot,” mund të thuash, “Unë preferoj / zgjedh të marr një ditë pushimi” ose, “Unë zgjedh të kaloj sonte dhe të shkoj nesër.” Shih se si ndihet më shumë fuqizimin? E njëjta gjë vlen për të thënë: “Unë zgjedh të transferoj taksat “, ose “nuk ha mish”. Njerëzit dëgjojnë ndryshe kur përdorni më shumë gjuhë të sigurt.

2. Mahnitese

Në vend të kësaj përdorni: interesant, e jashtëzakonshme Disa njerëz përshkruajnë pothuajse çdo gjë si të mahnitshme, një pamje, një film, një qen, një ide – gjithçka. Përdorur shumë shpesh, e mahnitshme humbet fuqinë e saj. Ndërrimi i kësaj fjale ju jep një mundësi për të qenë krijuese dhe përshkruese.

 3. Unë nuk e di

Në vend të kësaj përdorni: Po mësoj Dua të di më shumë rreth … Unë jam i pasigurt, Do ta zbuloj ,Nuk ka asgjë të keqe me mosnjohjen e diçkaje dhe pranimin e saj. Është përulur. Është e sinqertë. Udhëheqësit e mëdhenj e bëjnë këtë.

Por mund të jetë i përshtatur në një mënyrë më inteligjente kur situata e kërkon këtë. Kur shefi juaj kërkon numrat e tremujorit të fundit, mund të thuash: “Do të mësoj!” Kur një kolegu kërkon ndihmën tuaj me PowëerPoint, mund të thuash: “Po e mësoj edhe këtë shkurtore.

 4.Umm/Eeeee/Ammm

Ne vend te kesaj perdorni:Një pushim i thjeshtëKam pasur një bisedë tre-minutëshe me një klient një herë dhe ajo e përdori Eee me shum se 79 herë. Unë nuk po e ekzagjeroj; Po numëroja.Kjo i humb  vlerën  asaj që ne jemi duke u përpjekur për të komunikuar.

Nëse jeni duke u intervistuar, jeni në një takim, po flisni me dikë të ri ose po ndani një ide që është e rëndësishme për ju, merrni frymë dhe ngadalësoni. Nuk ka nxitim. Ajo që ju duhet të thoni është e vlefshme. Ju nuk duhet të plotësoni çdo sekondë me fjalë. Ndalesat ju bëjnë të dukeni të konsideruar dhe të zhytur në mendime. Gjëja më e rëndësishme është t’i kushtoni vëmendje, kështu që ju mund t’i lironi fjalët tuaja! Fjalët janë të fuqishme. Ata janë monedha jonë e komunikimit. Por shumë shpesh ne i keqpërdorim ata në mënyrë të pandërgjegjshme dhe ose qëllimi ynë është i humbur ose nuk lejojmë që bota të na shohë si kompetent siç jemi në të vërtetë. /CityNews

 

 

Lajmet e fundit nga