LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Korrupsioni me tenderat/Apeli lë në burg ish-zv.Drejtorin e Burgjeve

27 Korrik 2016, 14:57, Aktualitet CNA

Apeli i Krimeve të Rënda ka lënë në burg ish-zv.Drejtorin e Përgjithshëm të Burgjeve Iljaz Labi, duke rrëzuar kërkesën për ndryshimin e masës së sigurisë. Iljaz Labi u arrestua më 11 Korrik me akuzën e shkeljes së barazisë në tendera dhe shpërdorim detyre.

Gjithashtu, u arrestuan edhe 4 administratorët e kompanive private, për ?korrupsion aktiv? në tenderë. 4 administratorët e kompanive private që u arrestuan janë Elidjan Laskaj, administrator i shoqërisë ?Dogel?, Ylber Kalaja, administrator i shoqërisë ?Vllaznia?, Shemsi Sinani, administrator i shoqërisë ?M.B.Kurti? si dhe Nexhmi Balla, administrator i shoqërisë ?Nelsa?.

Nga hetimi ka rezultuar se administratorët e kompanive takoheshin me njëri-tjetrin dhe binin dakort për pjesëmarrjen në tender, duke shkëmbyer informacionin dhe duke përpiluar dokumentat e pjesëmarrjes në prokurime, në mënyrë të tillë që të fitonte njëri prej tyre, sipas bisedave që ata benin.

Administratorët e këtyre shoqërive paraprakisht përcaktonin edhe se cili prej tyre do të dilte fitues në njërin prokurim apo në secilin lot prokurimi.

Shoqëritë, të cilat pranonin të përpilonin dokumentacion për të mos fituar, përfitonin duke lidhur kontrata formale dhe jo formale me shoqëritë fituese dhe operonin në cilësinë e nënkontraktorit me njërën nga shoqëritë fituese. /citynews/

Lajmet e fundit nga