LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

'Doktori Perfekt' nuk ekziston!/ Mos harroni se dhe ata janë njerëz

25 Shtator 2022, 19:05, Opinione Blerta BRATI
'Doktori Perfekt' nuk ekziston!/ Mos harroni se dhe ata janë
Foto ilustruese

Mjekët janë para së gjithash qenie njerëzore. Ka një sërë kriteresh, përveç ekspertizës mjekësore, që mund t'i përdorni për të gjykuar nëse mjeku juaj është kompetent, eshte ai që ju kërkoni...

Ka disa kritere që e bëjnë atë, mjekun tuaj, të admirueshëm dhe të besueshëm për ju...

1. Aftësi të mira komunikimi..Të kesh aftësi të forta komunikimi është thelbësore në sektorin e kujdesit shëndetësor.

2. Lidershipi...Udhëheqja mjekësore nuk ka të bëjë me 'kush është shefi', por me mënyrën se si ju, si mjek, jeni efektiv dhe ofroni kujdes më të mirë.

3. Ndjeshmëri e madhe...Njerëzve nuk u pëlqen të ndajnë sëmundjet dhe ankesat e tyre. Një mjek i ngrohtë, i kujdesshëm, me njohuri njerëzore do t'i inkurajojë pacientët të flasin lirshëm.

4. Veshtrimi përtej specialitetit të tij...Një mjek i mirë di si t'i vërë gjërat në perspektivë. Është e pamundur të kurosh pacientët duke i trajtuar si numra ose duke i kategorizuar me etiketa të pakuptimta.

5. Marrja e vendimeve...Kujdesi për pacientët është i admirueshëm, por kërkon nerva prej çeliku

6. Njohurite profesionale dhe profesionalizmi...Duket e qartë, por një mjek i mirë duhet të dijë se si funksionon trupi i njeriut.

7. Formimi.....Mjekësia është një disiplinë shumë e gjerë dhe po evoluon me shpejtësi rrufeje.

Të tillë ka plot, ata jane aty cdo here qe ju keni nevoje! Mos harroni se dhe ata janë njerëz, mos harroni se dhe ata kanë probleme, por kujtohuni që janë elitarë në një shoqëri!

Pa mjeket, jeta do ishte më e vështirë!!!

 

Lajmet e fundit nga