LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Mbyllja e kolegjit turk "Mehmet Akif" apo doktorantët me plagjiaturë të Ministres Kushi ?

25 Shtator 2022, 11:33, Opinione Tanush Çaushi
Mbyllja e kolegjit turk "Mehmet Akif" apo doktorantët me
Protesta e nxënësve të kolegjit "Mehmet Akif Ersoy"

Ndërsa shikojmë lotët në sytë e vajzave të kolegjit të njohur "Mehmet Akif", një qetësi olimpike në deklaratën e Ministres Kushi pa ia ndjerë fare për të ardhmen e këtyre shtetasve shqiptarë. Me një të rënë të lapsit shkatërrohet një karrierë e tërë dhe e ardhmja e askush nuk reagon?!

Po cila është e vërteta?

- Ky kolegj është shkolla e parë private në Shqipëri.

- Është fitues i shumë Olimpiadave kombëtare dhe ndërkombëtare ku nxënësit e tij kanë shkëlqyer.

- Ka kushte shumë moderne dhe komode.

- Ka një librari bashkëkohore dhe tekste model.

- Argumentet e Kushit ishin artificë dhe asgjë më shumë.

Në dallim nga "doktorantët" me plagjiaturë të Ministres Kushi, ky Institucion promovon shkencën dhe është një vlerë shumë e rëndësishme dhe shembull si duhet të jetë arsimi.

Në dallim nga Ministrat e Ramës dhe qeveria me teknikë të mesëm e të ulët, ky Institucion ka meritokraci dhe promovon vlerat.

Ky veprim është në vazhdën e arrogancës qeverisëse dhe mesazhit të qartë:

"Le të keni të drejtë sa të doni, ne ju shkelim me këmbë kur të duam dhe këtë e bëjmë në emër të ligjit".

A duhet një reagim për këtë padrejtësi?

Kë duhet të mbështesë shoqëria, Ministrat me plagjiaturë të Ministres Kushi apo vajzat e mbushura gjithë vlera të Kolegjit turk?

Lajmet e fundit nga