LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Shpërndanin kokainë në lokalet e natës në Santorini/ Arrestohen 4 shtetas shqiptarë

21 Shkurt 2024, 18:00, Kronika CNA

Shpërndanin kokainë në lokalet e natës në Santorini/

Autoritetet greke kanë arrestuar 4 anëtarë të një grupi trafikant droge në Santorini, dyshohet shtetas shqiptarë. 

Sipas nëndrejtorisë së Prokurorisë për Narkotikët pranë Drejtorisë së Sigurisë Atikë, e cila ka proceduar për shkatërrimin e një organizate kriminale, anëtarët kanë qenë aktivë në furnizimin, magazinimin, falsifikimin, standardizimin dhe trafikimin e mëtejshëm të lëndëve narkotike.

Në operacionin policor që u organizua mëngjesin e së hënës (19/2) në zonën e gjerë të ishullit, u arrestuan katër anëtarë të grupit kriminal të moshës 26, 30, 36 dhe 24 vjeç.

Ndaj tyre u ngrit akuza për formim dhe pjesëmarrje në organizatë kriminale, shkelje të legjislacionit për substancat e varësisë dhe sipas rastit. , shkelje të legjislacionit për armët dhe dhunën ndaj punonjësve.

Sipas ELAS-it, rrjeti kriminal ishte i strukturuar në mënyrë hierarkike me një infrastrukturë profesionale dhe kishte hartuar një plan veprimi metodik dhe të detajuar, duke siguruar funksionimin e pandërprerë të të gjitha fazave të veprimtarisë (furnizimi, magazinimi, falsifikimi, standardizimi dhe trafikimi) për të marrë maksimumin e fitimit.

Rolet e anëtarëve të grupit kriminal

26-vjeçari ishte drejtuesi i organizatës, përgjegjës për orientimin e plotë të anëtarëve të tjerë për transportin e drogës nga Athina në Santorini, standardizimin dhe ruajtjen e sasive në vende të fshehta në ishull për shpërndarjen në klubet e natës në ishull ose tek trafikantët e tjerë.

30-vjeçari ishte nëndrejtues, duke marrë pjesë në menaxhimin dhe organizimin e qarkut me fokus menaxhimin e të ardhurave të tij dhe përfitimet e pritshme.

36-vjeçari mori përgjegjësitë e drejtuesit dhe nënkryetarit të organizatës kur ndodheshin larg në vendin e origjinës.

30-vjeçari ishte përgjegjës për transportin e drogës nga Athina në Santorini dhe 24-vjeçari ishte përgjegjës për gjetjen e lëndës narkotike dhe për “rekrutimin” e transportuesve të organizatës.

Janë sekuestruar sasi kokaine, kanabis dhe pilula ekstazi

Në kontrollet e kryera në një magazinë dhe në tre shtëpi janë gjetur dhe konfiskuar:

336 gram kokainë, 2043 gram kanabis i papërpunuar, 295 tableta ECSTAZY, pistoletë, 60 fishekë, thikë, shumat prej 24,890 euro, 9,050 pesos uruguaiane, 182 dollarë amerikanë, 100 dollarë australianë dhe 5 paund britanike, 3 peshore elektronike, pajisje elektronike për evakuimin e ajrit dhe formulimin e drogës, një mori ambalazhesh najloni dhe 7 automjete si mjete për kryerjen e veprave kriminale të unazës (dy furgona për transportin e turistëve, dy ICHE dhe dy motoçikleta).

Siç theksohet nga Policia, disa pjesëtarë punonin në transportin e turistëve me automjete tip furgon dhe po përfitonin nga ky aktivitet për të kërkuar klientë.

Nga marrja në konsideratë e të gjitha të dhënave të hulumtimit, vlerësohet se fitimet e realizuara nga organizata i kalojnë 102,000 euro.

Të arrestuarit u dërguan në Prokurorinë e Rrethit Naxos./ CNA

Lajmet e fundit nga