LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Vetting with tortoise steps/ Names expected to give account, half justice without going through the filter

2022-08-20 11:29:00, Vetingu CNA

Vetting with tortoise steps/ Names expected to give account, half justice

Vetting is expected to resume in September. On September 4, the witness session will be held with the prosecutor of Tirana Bajram Breçani.

The list of prosecutors and judges is still long. Out of 120 judges and prosecutors drawn on December 15, 2020, 98 of them remained without facing Vetting.

Since the end of 2020 and until today, 32 judges and prosecutors have gone through this process, a very low number.

Në listën që pritet të dalë në Vetting bën pjesë gjyqtari i Durrësit Petraq Curi, i njohur për skandalin e lirimit nga burgu të Alket Hatisë, i konsideruar edhe si ‘mbreti i drogë’, i dënuar dhe i kërkuar nga drejtësia Italiane.

 
Vetting with tortoise steps/ Names expected to give account, half justice
Petraq Curi

Në listë është edhe Pajtime Fetahu, e cila u pezulluar nga detyra në vitin 2017, me vendim të KLD, me pretendimin ka kryer akte dhe sjellje që diskreditojnë figurën e gjyqtarit, pas publikimit të media të një serie përgjimesh të një qytetari me gjyqtaren dhe një punonjës policie.

Vetting with tortoise steps/ Names expected to give account, half justice
Pajtime Fetahu

Në radhën e atyre që presin Vettingun është edhe gjyqtarja Mimoza Margjeka e arrestuar nga SPAK për korrupsion.

Vetting with tortoise steps/ Names expected to give account, half justice
Mimoza Margjeka

Gjyqtarja akuzohet se mori 6 mijë Euro për të liruar nga burgu një të arrestuar për trafik klandestinësh, por Margjeka e quan atë një sulm politik pasi nuk certifikoi zgjedhjet e 30 Qershorit në Durrës, ku nuk njohu krybashkiaken Valbona Sako.

Në filtër edhë këshilltarët ligjore dhe ndihmësit ligjorë

Ndërkohë që me 15 Qershor 2021, janë shortuar edhe 42 ndihmës apo këshilltarë ligjorë në gjykata e prokurori që pritet të kalojnë në Vetting.

Një proces Vettingu me hapat e breshkës, që me këto ritme duhen edhe tre viete të tjera për t’i përfunduar.

Më poshtë po sjellim emrat e gjyqtarëve dhe prokurorët që priten t’i nënshtrohen Vettingut.

1.    Ardiana Bera gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë

2.    Juljan Haxhiu gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë

3.    Vjollca Spahiu gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë

4.    Bezart Kaçkini gjyqtar në Gjykatën Administrative Tiranë

5.    Nafie Hasko gjyqtar në Gjykatën Administrative Tiranë

6.    Gentian Hamiti gjyqtar në Gjykatën Administrative Tiranë

7.    Anila Karanxha gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë

8.    Flamur Kapllani gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë

9.    Adriatik Bocaj gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë

10. Alma Kodraliu gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë

11. Fatime Deçolli gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë

12. Elda Vrioni gjyqtar në Gjykatën Administrative Tiranë

13. Avni Sejdi gjyqtar në Gjykatën Administrative Tiranë

14. Sokol Shehu gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Shkodër

15. Ejona Lazellari gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Fier

16. Ëngjëllushe Tahiri gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Krujë

17. Tonin Stërkaj gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Shkodër

18. Mirela Mishgjoni gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Vlorë

19. Luljeta Kola gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Korçë

20. Nertila Kape gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Dibër

21. Gilda Hoxha gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Dibër

22. Esmerilda Habili gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Vlorë

23. Luljeta Kolonja gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Pogradec

24. Herila Çela gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Vlorë

25. Petraq Curi gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Durrës

26. Sami Ujkashi gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tropojë

27. Pajtime Fetahu gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Elbasan

28. Matilda Fetahu gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Elbasan

29. Yrfet Shkreli gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Përmet

30. Ersida Bajgora gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Lushnjë

31. Hektor Sinanaj gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Vlorë

32. Artan Hajredinaj gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Lezhë

33. Murat Lleshi gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Mat

34. Sonjela Voskopi gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Korçë

35. Idush Maliqi gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Elbasan

36. Hasan Selimi gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Shkodër

37. Besnik Maho ish-gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Pogradec

38. Elena Pelushi prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

39. Gentian Habazaj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Berat

40. Xhemal Saliu prokuror në Prokurorinë e Rrethit Vlorë

41. Kujtim Bashaj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

42. Flora Çela prokuror në Prokurorinë e Rrethit Vlorë

43. Ndriçim Troplini prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

44. Aurel Zarka prokuror në Prokurorinë e Rrethit Vlorë

45. Erjon Shqarri prokuror në Prokurorinë e Rrethit Vlorë

46. Ilir Hoxha prokuror në Prokurorinë e Rrethit Sarandë

47. Françeskina Lekani prokuror në Prokurorinë e Rrethit Shkodër

48. Elion Mustafaj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Vlorë

49. Ollga Visi prokuror në Prokurorinë e Rrethit Korçë

50. Irena Qeleshi (Çunoti) prokuror në Prokurorinë e Rrethit Korçë

51. Olgert Rumnici prokuror në Prokurorinë e Rrethit Berat

52. Arbër Berexha prokuror në Prokurorinë e Rrethit Elbasan

53. Milan Laskaj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Elbasan

54. Erion Çelaj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Vlorë

55. Dorian Tafili prokuror në Prokurorinë e Rrethit Fier

56. Ritvan Suka prokuror në Prokurorinë e Rrethit Elbasan

57. Bledar Mustafaraj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Elbasan

58. Suela Beluli prokuror në Prokurorinë e Rrethit Fier

59. Anton Pali prokuror në Prokurorinë e Rrethit Vlorë

60. Urim Buci prokuror në Prokurorinë e Rrethit Dibër

61. Përparim Vukaj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Lezhë

62. Afrim Shehu prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

63. Erjon Shehaj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Lezhë

64. Edmond Koloshi prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

65. Arben Agovi prokuror në Prokurorinë e Rrethit Lezhë

66. Arjan Muça prokuror në Prokurorinë e Rrethit Gjirokastër

67. Xheljan Seferi prokuror në Prokurorinë e Rrethit Elbasan

68. Gëzim Copa prokuror në Prokurorinë e Rrethit Kavajë

69. Agron Bushati prokuror në Prokurorinë e Rrethit Shkodër

70. Gëzim Veizi prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

71. Arben Smaçi prokuror në Prokurorinë e Rrethit Shkodër

72. Aida Cakaj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Fier

73. Durim Bedini prokuror në Prokurorinë e Rrethit Kavajë

74. Oltiana Gjoni (Çifliku) prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

75. Oltiana Gjoni (Çifliku) prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

76. Anila Bebeci prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

77. Teuta Rrudha prokuror në Prokurorinë e Rrethit Durrës

78. Xhevahir Lita prokuror në Prokurorinë e Rrethit Shkodër

79. Eranda Laze prokuror në Prokurorinë e Rrethit Vlorë

80. Bardhyl Shehu prokuror në Prokurorinë e Rrethit Kurbin

81. Merita Qorri (Selimi) prokuror në Prokurorinë e Rrethit Lushnjë

82. Andi Pogaçe prokuror në Prokurorinë e Rrethit Fier

83. Pranvera Stafa (Selita) prokuror në Prokurorinë e Rrethit Elbasan

84. Elidon Hysenaj prokuror në Prokurorinë e Rrethit Sarandë

85. Rovena Zoto (Bozo) prokuror në Prokurorinë e Rrethit Lushnjë

86. Zena Lila prokuror në Prokurorinë e Rrethit Elbasan

87. Petref Asllani, prosecutor in the Elbasan District Prosecutor's Office

88. Platin Aliçko, prosecutor in the Elbasan District Prosecutor's Office

89. Mustafa Turku, prosecutor in the Elbasan District Prosecutor's Office

90. Neritan Hoxha, prosecutor in the Elbasan District Prosecutor's Office

91. Rajmonda Berisha, prosecutor in the Elbasan District Prosecutor's Office

92. Shyqyri Duro, prosecutor in the Kavaj District Prosecutor's Office

93. Dashnor Nure, prosecutor in the Korçë District Prosecutor's Office

94. Hektor Mushi, prosecutor in the Elbasan District Prosecutor's Office

95. Sabri Kastrati, prosecutor in the Lezhë District Prosecutor's Office

96. Pranvera Gruda, prosecutor in the Durrës District Prosecutor's Office

97. Aurel Celibashi, legal assistant at the Tirana Administrative Court

98. Klerona Meci, legal assistant at the General Prosecutor's Office

99. Mimosa Margeka

Lajmet e fundit nga