LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Empowering women in the Western Balkans / UN Women and the Regional Cooperation Council join forces

2023-03-10 15:59:00, Sociale CNA

Empowering women in the Western Balkans / UN Women and the Regional Cooperation

The UN Women Regional Office for Europe and Central Asia (ECA) and the Regional Cooperation Council (RCC) will join forces to advance the digital transformation in the Western Balkans, promote cooperation in the region, and advance the economic empowerment of women and the green agenda.

Të dy entitetet do të bashkëpunojnë për të çuar edhe më tej misionin dhe vizionin e përbashkët për shkrirjen e ndasive gjinore në fushën digjitale e për të mbështetur sipërmarrjen e grave, duke përfshirë krijimin e një ekosistemi që ushqen kapitalin e grave dhe vajzave në arsim, trajnim dhe karrierën STEM.

Drejtoresha Rajonale e UN Women për Europën dhe Azinë Qendrore, Alia El-Yassir, tha:

“Revolucioni digjital ka potencial transformues për gratë dhe vajzat. Po ofrohet një mbështetje e fortë nga partnerët në të gjithë Ballkanin Perëndimor në këtë drejtim, por hendeku gjinor në fushën digjitale mbetet ende i madh. Duke bashkëpunuar me RCC, ne bashkojmë forcat tona për të zgjeruar mundësitë digjitale për gratë dhe vajzat në rajon, për të përmirësuar rezultatet sociale dhe ekonomike për to, duke siguruar që ato të mund të gëzojnë hapësira të sigurta në internet.”

Empowering women in the Western Balkans / UN Women and the Regional Cooperation

"Rajoni do të kishte një GDP më të lartë me 5.0 %, mesatarisht, nëse pjesëmarrja e grave si sipërmarrëse do të ishte e barabartë me atë të burrave. Megjithatë, numri mesatar i grave pronare në bizneset e tyre në rajon është vetëm 27.5%. Në Ballkanin Perëndimor gratë fitojnë 16% më pak se burrat. Është e qartë se potenciali i grave duhet të fuqizohet dhe për t’u arritur kjo, bashkëpunimi rajonal mund të jetë katalizatori i duhur, veçanërisht në fushat e ndërlidhjes, transformimit digjital dhe agjendës së gjelbër. Prandaj fuqizimi i grave është i përfshirë në çdo gjë që RCC bën. Është e ndërthurur fort me misionin dhe vizionin tonë”, tha Sekretarja e Përgjithshme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, Majlinda Bregu.

Empowering women in the Western Balkans / UN Women and the Regional Cooperation

As part of this partnership, UN Women and the RCC will collaborate on regional initiatives to further increase women's economic empowerment, including the Digital Agenda for the Western Balkans (DAWB), as well as the Green Agenda for the Western Balkans (GAWB)./ CNA.al

Lajmet e fundit nga