LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Maybe you didn't know/ Here's what the drawer under the oven is for

2022-11-05 11:03:00, Kuriozitete CNA

Maybe you didn't know/ Here's what the drawer under the oven is for

In many kitchens, stoves and ovens can be found together in one important appliance. And while the function of the stove and oven are pretty self-explanatory, it might be one piece of equipment that has you scratching your head: the drawer below the oven. Read on to learn about this bonus space – plus, how to make the most of it.

Për çfarë shërben sirtari nën furrë?
Përpara se t'i përgjigjeni kësaj pyetjeje, së pari duhet të kuptoni se çfarë lloj sirtari keni. Ka dy lloje sirtarësh nën një furrë: një sirtar ngrohës dhe një sirtar magazinimi . Lexoni më tej për të mësuar rreth ndryshimeve midis të dyjave dhe se si të përcaktoni se cilën ka furra juaj.

Sirtar ngrohës
Një sirtar ngrohës është tamam siç tingëllon, një sirtar që e mban ushqimin të ngrohtë. Në varësi të modelit të furrës, ekzistojnë dy mënyra të ndryshme për të kontrolluar aftësinë e sirtarit tuaj. Së pari, gjeni panelin e kontrollit të furrës tuaj. Shpesh, brenda panelit do të ketë një seksion të veçantë butonash ku mund të kontrolloni temperaturën në sirtarin e furrës. Ose, mund të ketë gjithashtu një çelës që kontrollon temperaturën.
Nëse nuk shihni ndonjë kontroll atje, vendi tjetër për të kontrolluar është vetë sirtari. Disa sirtarë ngrohës kanë kontrolle të temperaturës brenda sirtarit, të cilat janë të dukshme vetëm kur sirtari është i hapur. Nëse keni njërën nga këto opsione, atëherë furra juaj ka një sirtar ngrohës!
Për çfarë mund ta përdorni sirtarin e ngrohjes?
Nëse furra juaj ka një sirtar ngrohës, ka shumë përdorime për të. Megjithatë, nuk duhet ta mendoni si një burim shtesë gatimi. Në vend të kësaj, sirtarët e ngrohjes duhet të përdoren vetëm për të mbajtur ushqimet të nxehta. Kjo për shkak se temperatura e sirtarit të ngrohjes është e kufizuar, kështu që gatimi i ushqimeve për të arritur temperaturën e nevojshme të brendshme është i ndërlikuar (dhe nuk dëshironi të rrezikoni të sëmureni).

Storage drawer
If there are no temperature controls, then your oven has a storage drawer! This storage drawer is the perfect place to hold kitchen utensils such as baking sheets, muffin tins or even pots and pans. Whatever you choose to store in the drawer, just make sure it's oven safe. While no direct heat will be poured into the area, it's still underneath your oven, so some of the residual heat will be carried over. Avoid storing things like plastic wrap, food storage containers, and anything that can warp over time due to heat. /CNA.al

Lajmet e fundit nga