LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Akuzat për shpifje/ Bujar Dugolli fiton gjyqin ndaj Baton Haxhiut

20 Janar 2022, 16:08, Aktualitet CNA

Bujar Dugolli, priofesor dhe ish ministër në qeverinë e Kosovës, ka fituar gjyqin ndaj dy shkrimeve të publikuara në gazetën Express në vitin 2009, kur në atë kohë drejtor i saj ishte Baton Haxhiu.

Kjo gazetë para 15 viteve kishte botuar dy shkrim ndaj Dugollit, njërin me titull ?Bujar Trump? me autor Baton Haxhiun dhe një shkrim tjetër me titull ?Ku i more Bujar 3 milion t?buta?, me autor Jeton Musliun.

?Shkrimet e tilla shpifëse dhe denigruese kishin ndodhur në prag të fushatës zgjedhore parlamentare të vitit 2007, ku qëllimi kryesor ishte dëmtimi shumëdimensional i imazhit, duke përhapur më qëllim lajme të rrejshme e shpifje të ulëta, të cilat ndikuan negativisht në karrierën politike duke krijuar edhe perceptimin të rrejshëm ndaj personalitetit tim?, ka shkruar Dugolli në llogarinë e vet në ?Facebook?, ku ka njoftuar se Gjykata Themelore në Prishtinë, Departamenti i Përgjithshëm, ka nxjerrë një aktgjykim, përmes së cilit pranohet pjesërisht si e bazuar kërkesëpadia, ndaj Baton Haxhiut dhe Jeton Musliu, për kompensim të dëmit material dhe jomaterial.

?Objekt i theksuar i kësaj padie janë shkrimet shpifëse të datë: 22.09.2007, në gazetën Express me drejtor e autor Baton Haxhiu, shkrimi me titull ?Bujar Trump? dhe shkrimi tjetër, në po të njëjtën gazetë, me titull ?Ku i more Bujar 3 milion t?buta?, me autor Jeton Musliun?, ka treguar Dugolli.

 

Lajmet e fundit nga