LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

VIDEO – Theo Jacobs humiliates the KPA jury

2022-07-06 18:27:00, Vetingu CNA
VIDEO – Theo Jacobs humiliates the KPA jury
IAC

The representative of the International Monitoring Operation humiliated the jury of the Special Appeals Panel after they confirmed Judge Gerd Hoxha in office.

Jacobs, while he should have respected and remained silent after the decision of the KPA as a party in the vetting process, has made a humiliating statement to the panel of judges consisting of Natasha Mulaj presiding, Ina Rama relator, Albana Shtylla, Mimoza Tasi, Sokol Come on.

According to him, the citizens, justice reform and the vetting process deserve more and better than the decision of the troupe.

“Në emër të vëzhguesve ndërkombëtarë, dëshiroj të theksoj se ne nuk jemi plotësisht dakord me këtë vendim, jo vetëm për përmbajtjen, por edhe për procesin e vendimmarrjes. Më vjen thellësisht keq që ky vendim po hedh hije mbi imazhin e fortë që kjo dhomë mundi të mbajë përmes vendimeve të guximshme dhe të vështira. Drejtësia është diçka që shërbehet kur një vendim bazohet në fakte, jo kur faktet përshtaten me rezultatin e dëshiruar. Reforma në drejtësi, procesi i vetingut, kjo dhomë e posaçme apeli dhe qytetarët shqiptarë meritojnë më shumë dhe më mirë se ky vendim.”-thotë Jacobs.


Gazetari i Shqiptarja.com Arsen Rusta shkruan se palët duhet të heshtin kur gjykata flet por ky parim u shkel nga Theo Jacobs.

Gazetari thekson se ai sot shkeli kushtetutën e Shqipërisë dhe intimidoi trupën e gjyqtarëve kushtetues.

“Reforma në drejtësi DUHEJ!

DUHET edhe të vazhdojë me sa kanë mbetur pa u kontrolluar.

Parimi universal është: Kur gjykata flet palët heshtin! Por ky parim i përbotshëm shkelet në Shqipëri.

Teo Jacobs është përfaqësuesi i ONM-s me të mirat e të këqijat e tij unë e vlersoj. Por sot ai ka gabuar. Ka shkelur kushtetutën e shqipërisë, ka intimiduar trupën e gjyqtarëve kushtetues.

Po si mundet zoti Jacobs?

Kur vendimi shpallet e ju i kërkoni llogari trupës. Anëtarët e kolegjit japin vendimi në emër të Republikës së Shqipërisë. Jo në emër të ONM apo tuajin!

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Natasha Mulaj kryesuese, Ina Rama relatore, Albana Shtylla, Mimoza Tasi, Sokol Çomo anëtarë sot konfirmuan në detyrë gjyqtarin Gerd Hoxha.

Jacobs ishte kundra. Krejt normale. Por a mundet ti trajtojë gjyqtarët kushtetues të Shqipërisë në këtë formë!

I say NO!" - writes Rusta./Hashtag

Lajmet e fundit nga