LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

On the eve of the election campaign / US Embassy strong message to political parties

2023-03-24 19:23:00, Politikë CNA

On the eve of the election campaign / US Embassy strong message to political

The American Embassy has reacted in relation to the local elections that will be held on May 14, where it calls on the parties and state institutions to implement the recommendations of the ODIHR.

Through a statement, the embassy highlights some of the problems that the report highlighted in the 2021 elections, including vote buying, pressure on voters and misuse of state resources and personal data.

The embassy says that leaders and institutions must continue to improve electoral processes and ensure that Albania moves forward on its democratic path.

Full statement from the US Embassy:

Pas 50 ditësh, më 14 maj, Shqipëria do të zhvillojë zgjedhje vendore mbarëkombëtare. U bëjmë thirrje të gjitha partive politike dhe institucioneve të sigurohen që aktivitetet zgjedhore të zhvillohen në përputhje me ligjin shqiptar dhe standardet ndërkombëtare.

Pas zgjedhjeve parlamentare të prillit 2021, raporti i ODIHR-it përshkruan fushat ku është bërë përparim i vazhdueshëm, si dhe mangësitë. Në veçanti, pati raportime të besueshme për blerje votash, presion mbi votuesit dhe keqpërdorim të burimeve shtetërore dhe të dhënave personale. Shtetet e Bashkuara i bëjnë thirrje qeverisë, partive dhe institucioneve shtetërore që të zbatojnë rekomandimet e ODIHR-it.

Ashtu siç ambasadorja Kim diskutoi kohët e fundit me drejtuesit e partive, partitë politike duhet të sigurohen që fushatat dhe aktivitetet zgjedhore të zhvillohen në mënyrë të drejtë, të rregullt dhe transparente. Drejtuesit duhet të sigurohen që listat e tyre të kandidatëve të përmbushin kërkesat e ligjit, si dhe pritshmëritë e qytetarëve shqiptarë për kandidatë të pastër dhe me integritet të lartë. Strategjia e Presidentit Biden Kundër Korrupsionit identifikon kërcënimin unik që paraqet korrupsioni për demokracinë dhe sigurinë tonë kombëtare.

Shtetet e Bashkuara mbështesin me forcë kërkesën e popullit shqiptar për një demokraci të fortë. Ne nxisim të gjithë drejtuesit dhe institucionet që të vazhdojnë të përmirësojnë proceset zgjedhore të Shqipërisë dhe të sigurojnë që Shqipëria ecën përpara në rrugën e saj demokratike./CNA

On the eve of the election campaign / US Embassy strong message to political

 

14:30 POLITICS

PD, çon

Partia Demokratike ka dërguar një kallëzim në SPAK, për ap...

Lajmet e fundit nga