LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

"Open Balkans"/ Should Vucic's hypocritical smiles be believed?

2022-10-10 10:05:00, Opinione Tritan Kalo

"Open Balkans"/ Should Vucic's hypocritical smiles be believed?

Our main partner in "Open Balkan" is the President of Serbia, Aleksandër Vu?i?, the former minister of Milosevic propaganda, who implemented the following platform in practice, not far away but a quarter of a century ago, in the continuity of depopulation by the Albanians as well as the kidnapping of our Arbërore Troyes....

A i duhet besuar buzëqeshjeve të tija hipokrite dhe gjoja qëllimeve të tija paqedashëse, ndërkohë kur vijon e armatoset deri në dhëmbë, të këmbëngulë në mos njohjen e mëvehtësisë së Kosovës si dhe në Krijimin e Asociacionit të Komunave sërbe në Kosovë (një tjetër Republika Sërbska, në Ballkan sikundër ajo e Bosnje-Hercegovinës)….

Shqiptarëve të trevave arbërore u vihet për detyrim zgjithës përpara Historisë së tyre si Komb, realizimi në praktikë i bashkimit kombëtar në hapësirat e shpallura të Mëvehtësuara më 28 Nëntor 1912…..

Bashkimi Kombëtar është i vetmi mundësi mbrothësimi e faktorizimi i Shqiptarëve në “Illiricum Peninsula”….

Lexojini me kujdes ato çka shkruhet nga Kreu i Albanofobisë në Akademinë e Shkencave të Sërbisë:

"Ne Sërbët nuk kemi armiq më të mëdhenj se shqiptarët, nëse duhet të ngremë kokën tonë, duhet të ulim kokën e tyre, nëse duhet të ndjehemi gjërë në territore, duhet të ngushtojmë hapësirat e tyre, nëse duhet të na dojë bota, duhet të bëjmë që bota të urrejë ata.

Që shqiptarët të braktisin vendin e tyre, duhet me çdo kusht dhe me çdo mënyrë, t'ua nxijmë jetën!

Të arrijmë deri këtu, së pari duhet tu mohojmë origjinën ilire epiriote dardane dhe tu vrasin krenarinë ilire , tu shkatërrojmë vatrat dhe tu ngatërrojmë emrat, tu njollosim emblemat dhe tu fshijme simbolet e lashta ilire , duhet domosdoshmërisht, t’i bëjmë që të bjerrin gjuhën dhe zakonet e tyre, njëkohësisht t’u rrëmbejmë gjithçka që kanë te lashte ilire  ta përvetësojmë ne.

And leave them without friends around, until they hate and can't stand each other and finally deny themselves!

This platform must be finalized, so that anti-Albanianism is the only philosophy and motto of our state! Don't forget that the absence of Albanians is the self-existence of the Serbian nation." /CNA.al

Lajmet e fundit nga