LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

With legal problems/ The student is admitted to the Security Academy

2022-11-10 22:55:24, Denoncim CNA

With legal problems/ The student is admitted to the Security Academy

A citizen, who wishes to remain anonymous, tells us that a student has been admitted to the Security Academy, who does not meet the criteria of clean image, a legal obligation. We recall the cases treated, when excellent students were not admitted to the Security Academy due to the problems of their cousins.

We went to Vlora, where Shezair Hysenaj, a student who lives in Selenica, has problems with his figure, as his brother and uncle have been sentenced by a final decision for drug trafficking.

How was the person in question able to overcome this obstacle?

“Stop” ka mësuar se Shezair Hysenaj fillimisht ka transferuar gjendjen civile nga Vlora në Fier në vitin 2020, pasi në 2018-ën ai ka tentuar dy herë të depërtojë në radhët e policisë, njëherë si polic burgu dhe një herë tjetër në Komisariatin e Vlorës.

Kreu i Sindikatës së Policëve, Sadedin Fishta, shpjegon se është vepër penale për punonjësit e policisë të cilët kanë dhënë vendim pozitiv mbi kandidatin, që nuk përmbush kushtin e pastërtisë së figurës.

With legal problems/ The student is admitted to the Security Academy

“Pastërtia e figurës ka të bëjë jo vetëm me aktivitetin e kandidatit deri në atë moshë në të cilën ai ka konkurruar dhe ka bërë kërkesë për t’u pranuar në radhët e Policisë, por ka të bëjë edhe me të gjithë rrethin e tij shoqëror, familjar, i cili ka përfituar, ose është marrë me këtë aktivitet. Rreth familjar janë vëllezërit, motrat, prindërit, për të cilat, strukturat e veçanta që ka Policia e Shtetit do të shprehen, edhe për këtë lloj aktiviteti nëse ka. Kjo i vë dhe kapakun përfundimtar nëse ky punonjës, ky kandidat duhet të vazhdojë detyrën në Policinë e Shtetit, apo duhet të qëndrojë jashtë saj. Sepse kjo kategori që futet në polici, duke pasur edhe elementë të tjerë brenda familjes, të inkriminuar, detyrimisht që këta janë dhe nesër kontigjentët e ardhshëm, që do të bashkëpunojnë me krimin, me elementë kriminalë, grupe kriminale dhe që do ta kenë thikë pas shpine edhe kolegët e tij, nesër gjatë ushtrimit të detyrës. Futja e një personi i cili në një informacion të dytë, vërteton që ky, pjesëtarë të familjes apo vetë, ka qenë i inkriminuar është një vepër penale për personat që kanë dhënë informacion të kundërt për atë që është në realitet. Për këtë, vetë strukturat e posaçme, siç është Agjencia e Mbikëqyrjes Policore që ka shumë drejtori që kanë mundësi të marrin e të japin informacionet e nevojshme për raste të tilla dhe të ushtrojnë pastaj edhe ligjin ndaj personave të cilët ata kanë shpërdoruar detyrënFishta said. /tvklan.al

Lajmet e fundit nga