LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Increase in prices for milk by-products/ Citizens' complaints set the Competition Authority in motion

2023-02-08 17:55:00, Aktualitet CNA

Increase in prices for milk by-products/ Citizens' complaints set the

The Competition Authority has reacted after warning of an increase in the prices of milk by-products up to 37% more.

The Competition Authority informs that after numerous complaints of citizens' concern, it decided to set up a working group and is monitoring the situation.

“Duke ndarë të njëjtin shqetësim për rritjen e çmimit të produkteve të bulmetit nga ndërmarrjet në fjalë, Autoriteti po monitoron në terren me qëllim evidentimin nëse ky njoftim do të zbatohet në tregun e shitjes me pakicë dhe, mbi të gjitha, nëse kjo sjellje është abuzive e si rrjedhim në shkelje të ligjit nr.9121/2003 “Për mbrojtjen e konkurrencës”.

Ligji nr. 9121/2003 “Për mbrojtjen e konkurrencës” ndalon të gjitha marrëveshjet të cilat kanë si objekt ose si pasojë pengimin, kufizimin ose shtrembërimin e konkurrencës në treg, veçanërisht marrëveshjet që caktojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë çmimet e blerjes ose të shitjes, kufizojnë ose kontrollojnë prodhimin, ndajnë tregjet ose burimet e furnizimit apo vendosin kushte tregtimi.

Bringing to the attention of milk processing enterprises that the violation of the law "On the protection of competition" constitutes an administrative offense and is sanctioned with a fine, in the amount of up to 10 percent of the turnover of the preceding financial year of the enterprises involved in illegal agreements. , it is said in the announcement./ CNA.al

Lajmet e fundit nga