LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Bllokohet e-Filing për deklarimin e sigurimeve dhe tatimit në burim/ Në këto raste nuk ka pasur penalizim të tatimpaguesve

22 Prill 2024, 18:40, Ekonomi CNA

Bllokohet e-Filing për deklarimin e sigurimeve dhe tatimit në burim/

Bizneset dhe ekonomistët ngrenë shqetësimin se prej mëngjesit të ditës së sotme, faqja e deklarimeve nëpërmjet sistemit e-Filing nuk funksionon.

Sot është afati i fundit i pagesave të sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore, si dhe pagesës së tatimit në burim për biznesin e madh.

Afati për deklarimin e tyre është jo më vonë se data 20 e muajit që pason periudhën tatimore.

Si bizneset, por edhe ekonomistët mbajtës të bilanceve të tyre pohuan për “Monitor” se nuk po arrijnë të logohen në sistem për dorëzimin e listë pagesës apo për të bërë ndryshime në të.

“Sistemi nuk funksion prej mëngjesit. Nuk hapet lista e pagesave në e-Filing, ndërsa sot është afati i fundit për deklarimin e sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore, si dhe tatimit në burim”.

“Nuk aksesohet normalisht, vetëm nëpërmjet Self-Care po edhe nëse hyn te llogaria nuk mund të kryhet asnjë veprim”, shton një tjetër përfaqësues biznesi.

Nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve u tha se po punohet për funksionimin e sistemit. Edhe në raste të mëparshme të mosfunksionimit të sistemimit ndaj tatimpaguesve nuk ka pasur penalizime./ Monitor.al

Lajmet e fundit nga