LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Fair play me ca "bash-konservatorë"

10 Janar 2022, 15:05, Opinione CNA

Nga Zef Zefi

I mirëkuptoj bolshevikët përse nga togfjalëshi “revolucion paqësor,” heqin cilësorin.

I kuptoj edhe kriptobolshevikët, gjithashtu anarkistët, arrivistët dhe urdinë e mercenarëve të agjitimit.

Por tek “konservatoret” qofshin këta dhe kriptolibertinë, mos korrektësia edhe në gjuhë bën dëme shumë. Fshehja nga “bash’demokratët” të njërës gjymtyrë të togfjalëshit dhe pikërisht asaj të paqtës në retorikën e tyre i bën bolshevikë po aq sa origjinalët.

Mjafton gjykosh mbi dy Takët e bolshevizmit që morën përsipër të profetizonin 8 Janarin. Sesi e parashpjeguan me të njejtën pathos;

Taku 1 e përshkroi “vend krimi” selinë e PD, tjetri Taku 2 paranjoftoi se aty do të vritet deputeti me inicialet E.A.

Kur gazetari e pyet pse-në, Taku i dytë dmth prokurori komunist që dënonte fëmijët-armiq për sh.Enver përgjigjet: sepse kështu (nuk) dëshiron ai vetë pra prokurori komunist.

Pas kësaj “ngjarjeje” dhe mbasi shushunjat e kuqe do e ngopenin plëncin me lëng të kuq demokratësh, do të mbërrinte shefi i narkoshtetit për të mbledhur kufomat.

Sigurisht Demokratët e kanë dukshëm një hall krejt politik, mundet deri eigzistencial. Nuk e dimë sa zgjat.

Politika totalitare mbasi e rras popullin në zgëqin “me kokë nga muri e me bythë nga kunji?,” do të shpjerë aty edhe opozitën:

(o muri o huri?, thonë. Por në fakt sapo të provosh me shmang njërin, ta mbaron punë tjetri?, dhe duhet inteligjencë dmth politikë me dal veç me një dëmtim)

Opozita më 8 Janar i trishtoi fort bolshevikët. Opozita replikimet e saj i pati vrullshmërisht të forta.

Nuk luajti “fair play” por nuk e bëri selinë vend krimi për Takun e parë dhe as deputetë nuk vrau për Takun e dytë. Siç kufoma nuk mblodhi Narko-pushti i pushtetit.

Thjesht u ndanë me ca shkëmbime guralecash e gaz-rash?

Në këtë rast unë do të zgjidhja një neologjizëm spontan të qëmtuar nga gjuha ambasadoriale “?air play” Pra pa f-nistore.

Dhe siç shihet asnjëren prej gjymtyrëve të togfjalëshit nuk e kam fshehur apo vjedhur. Thjesht cekur.

Kur “bash’konservatori” nis me ba mentarin nga zgëqi ku është rrasur me terma të huazuar bolshevike Tak-ësh kokëposhtë, jo vetëm bën zullume gjuhësore, po sidomos doktrinare, duke mohuar revolucionin industrial që s’e bënë masat, apo të sotmin teknik ku vozit dhe vozitesh. Pa folur për diakroninë e thellë të revolucioneve të mendimit.

Në këtë rast në mënyrën më “fair play” të mundshme, “bash-konservatorin” do ta replikoja me një urim: mos të raftë muri në kokë po ai tjetri vërën ta rrënoftë!/CNA.al

Lajmet e fundit nga