LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Denoncimi i STOP/ Policia sekuestron dhe zhduk armën e gjahut

8 Shtator 2021, 19:27, Denoncim CNA
Denoncimi i STOP/ Policia sekuestron dhe zhduk armën e gjahut

Emisioni ?Stop? shkoi në Sarandë pasi të moshuarit Sotir Koloi i është sekuestruar arma e gjahut nga policia, pas një sherri familjar, por ende nuk gjen një procesverbal për këtë akt dhe as armën.

?I jam drejtuar emisionit Stop se kam pasur një sherr me gruan. Për këtë arsye sipas sherrit që bëmë më erdhi policia këtu. Këtu ka qenë dhe kryeplaku. Policia, Peço Kapua bashkë me Gjergj Tolen morën armën dhe nuk më dhanë ndonjë procesverbal. Tani kërkoj armën që të paraqitem që të bëj, përkthimin e lejes së armës. Unë nuk e kthej se nuk e kam marrë. Kam vajtur në komisariat dhe arma nuk gjendet brenda. Më kanë përcjellë. Me atë armë tani, ai që e shiti, se ç?i bënë mbase e kanë shitur dhe mund të vrasin një njeri. Mua do më kapin se unë e kam në patronazh atë armë?, tha i moshuari.

Koloi takoi ish-kryeplakun e fshatit dhe ky i fundit tregoi, se ishte prezent, kur policia mori armën.

Ish-Kryeplaku: (Flet në telefon me shefin e armatimit të komisariatit Sarandë) Mirëmëngjes, ça bën, si të kam? Kam pat një problem në Xarrë, kur kam qenë kryeplak, i morën çiften njërit edhe i humbi në polici çiftja. Po s?ka dokument tani fare ai, s?ka ku di ai i shkreti, se kam qenë unë, bile kur ia morën edhe vetë. Ky nuk kërkon çiften tani më, por i vete kërkesa nga policia tani më ,që të ç?regjistrohet ajo çifte, ose si i bëhet ai muhabet. Ka qenë Peçua me një tjetër, Peço kapua me një tjetër. Nuk i ka lëshuar njeri fare vërtetim ktij. Unë i kam lëshuar më mbrapa një deklaratë, që kam qenë vetë personalisht, që ia kanë marrë me atje në vend si kryeplak, që kam qenë unë. Jo, jo, ata ia kanë marrë, e kanë çuar në shpi, se ishte e mirë ajo automatike, tani ajo është e vërtetë, që ia kanë marrë çiften, se kam qenë vetë prezent. I kërkohet, që të bëjë regjistrimin e armës,- thotë.

Sotir Koloi: Fizikisht.

Ish-Kryeplaku: Kush të ka kërkuar për regjistrim?

Denoncuesi: Komisariati i Sarandës.

Ish-Kryeplaku: Komisariati i Sarandës thotë, komisariati thotë ky, jo mo.

Sotir Koloi: Hë mo Luli, Lul Iljazi.

Ish-Kryeplaku: Po Luli është ky, ja ky është Luli.

Sotir Koloi: Po unë e kam shënimin.

Ish-Kryeplaku: Luli ma ka kërkuar,- thotë. Ore ktu në Sarandë është, ka ardhë, më takon mua ktu te? je gjë në Sarandë ti? Atje te komisariati. Mirë ik në Komisariat, takoje atje!

Sotir Koloi: E si mund ta zgjidhi ky ktë?

Ish-Kryeplaku: Ore është problem ajo tani, se e kupton tani, se kur ta marrin, duhet një proçesverbal. Ky s?ka marrë kopje.

Sotir Koloi: Po s?ia kanë bërë fare ata rrezik.

Ish-Kryeplaku: Kanë bërë ata për të bërë, po është fshirë.

Sotir Koloi: E kanë bërë proçesverbalin?

Ish-Kryeplaku: S?i kanë prerë kopje ktij dhe e kanë grisur më mbrapa, siç duket, sepse s?e ka marrë ky kopjen, ose se ku e kanë çuar ata, që e kanë marrë vetë, e kanë grisur proçesverbalin ata, e kanë marrë kshu.

I moshuari iu drejtua komisariatit të policisë, ku deklaroi se arma i është sekuestruar nga Petrit Kapaj, apo Peço, sic njihet në zonë.

Sotir Koloi: Armën mua ma ka marrë Peçua.

Shef i Armatimit: Kush?

Sotir Koloi: Peço Kapua.

Shef i Armatimit: Ç?dokument të ka dhënë, që të ka marrë armën?

Sotir Koloi: Asnjë lloj dokumenti.

Shef i Armatimit: Po ik e gjeje me Peçon. Ç?thotë Peçua?

Sotir Koloi: Peçua thotë, s?ta kam marrë unë, e ka marrë një tjetër.

Shef i Armatimit: Kush?

Sotir Koloi: Nji Gjergji!

Shef i Armatimit: Cili Gjergj?

Sotir Koloi: Unë njoh vetëm Peço kapon, që ma mori armën.

Shef i Armatimit: Po mirë mo, regjistro emrin ktu poshtë, ik te shefi i komisariatit i thuaj kshu, kshu, kshu! Policia, që ke pat atje, ose ky ose ki i merr ai pastaj, i ballafaqon ai, i gjen ai muhabetet.

Sotir Koloi: Se kjo armë mund të bëjë noi diçka, noi krim, noi diçka.

Shef i Armatimit: O Sotir, o Sotir! Ja unë e gjeta ktu, armë teke ke ti?

Sotir Koloi: Po!

Shef i Armatimit: Një Angleze?

Sotir Koloi: HA, Magnum automatike!

Shef i Armatimit: Hë!

Sotir Koloi: Automatike!

Shef i Armatimit: Është automatike kjo.

Sotir Koloi: Ehh..!

Shef i Armatimit: Jooo, ore?

Sotir Koloi: Automatike! Se mirë më mori armën, se mua nuk më dha asnjëlloj proçesverbali, asgjë.

Shef i Armatimit: Ore dëgjo! Kur dorëzon, duhet të të japi nji dokument policia, të mora armën në dorëzim, ta bllokova për ktë punë.

Sotir Koloi: Po!

Shef i Armatimit: Do dali nji proçesverbal bllokimi, nji proçesverbal bllokimi, mo xhaxhi!

Sotir Koloi: Po s?më dhanë gjë, mo!/tvklan.al

Lajmet e fundit nga