LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Nga Miron Çako/ Ku gaboi Evgjenia?

7 Qershor 2021, 18:57, Opinione CNA
Nga Miron Çako/ Ku gaboi Evgjenia?

Historia tragjike e Evgjenise?, e vajze?s studente 23 vjec?are nga Delvina, e cila u gjend e vdekur ne? apartamentin ku rrinte me qera ne? Tirane?, nuk e?shte? nje? fund i hidhur, por mund te? themi nje? hidhe?rim pa fund, sepse nqs ajo ishte e futur vet me de?shire?n e saj ne? labirintet okulte dhe ritualet magjike, shpirti i saj nuk mund te? jete? i qete? atje ku ka shkuar pas asaj vdekje tragjike misterioze, gjithashtu se ajo la pas tek familjare?t e saj nje? hidhe?rim te? madh dhe pa ngushe?llim, sikurse edhe nje? opinioni publik te? trazuar, te? frike?suar pe?r situate?n horror ku u gjend trupi i saj i pajete? dhe i vizatuar me simbole magjike.

Kuptimi i ke?tyre simbolikave okulte ( te? fshehta) e?shte? nje? pune? eksperte?sh ne? organet e policise? dhe mjeksise? ligjore , po ashtu ngjarja e pazakontë ka be?re? qe? njere?zit të shtyrë nga frika ose nga kurioziteti po i referohen inernetit mbi domethe?nien e ke?tyre simboleve dhe c?do dite? po lexojne? dhe po de?gjojne? opinione nga me? te? ndryshmet.

Pavare?sisht se kjo pune? investiguese e opinionit publik dhe mediave duket si pruduktive pe?r te? kuptuar misterin e vdekjes te? vajze?s, fokusimi dhe interesimi vete?m pe?r leximit te? domethe?nies se? simbolike?s, qe? jane? pa fund, mendoj se po na largon nga thelbi i situate?s.

Askush nuk duhet te? dyshojë se ato simbole jane? te? ke?qija, sepse jane? simbole okulte (te? fshehta), qe? pe?rdoren ne? rituale shtrige?rie qe? nga lashte?sia. Shumica mendon se ato jane? simbole Rune, qe? vijne? nga lashte?sia e popujve te? vjete?r gjermanik te? pe?rdorura edhe nga naziste?t okultist, gjithashtu edhe sot nga magjistare?t moderne? ose sataniste?.

Mendohet gjithashtu se ky bashkim simbolesh qe? u gjend ne? trupin e te? ndjere?s e?shte? nje? ezoterize?m, dmth nje? proces i tille? okult qe? e dine? vete?m ata si individ ose grup qe? lën nga pas iniciale dhe simbole te? tilla, prandaj edhe leximi i tyre be?het i ve?shtirë.

Gjithashtu, Evgjenia ishte viktime? e pavullnetshme apo e viktimizuar vullnetarisht as ke?te? nuk e themi dot, sepse ke?te? duhet ta thone? eksperte?t, por nje? gjë duhet ta pranojne? edhe ta themi te? gjithe?, se mbi trupin e të ndjerës e?shte? kryer nje? ritual magjik satanist.

Kjo do te? thote? se pe?r vdekjen e saj ka gisht jo vete?m dora e njeriut, por edhe dora e padukshme e djalli dhe demone?ve, te? cile?t pavare?sisht se jane? te? padukshe?m dhe pe?r shumice?n e njere?zve ateist nuk ekzistojne?, ja ku be?hen te? dukshe?m ne?pe?rmjet veprave te? liga dhe viktimave te? tyre fatkeqe: “pe?r ata qe? kane? sy pe?r te? pare? edhe veshe? pe?r te? de?gjuar “(Matheu 11-15)

Prandaj ata qe? merren vete?m me simbolet pe?r te? gjetur domethe?nien e krimit, por anashkalojne? ekzistence?n djallit, si autorin kryesor te? ke?tij krimi makabe?r, sespe nuk duan ta pranojne? se ai ekziston e vepron fuqishe?m kur gjen territor, te? kujton shprehjen: “Une? te? them ja ujku ti me? thua ku jane? gjurme?t.?

Ujku i mendshëm e?shte? djalli, kurse gjurme?t jane? shenjat dhe viktima qe? la nga pas.

Emri Evgjenia tregon se vjen ajo vjen nga familje me tradit  të krishterë. Nuk e dimë ka qe?ne? e page?zuar ne? Kishe?n Orthodhokse, por pe?r ate? thuhet se ka qe?ne? ndjeke?se e nje? grupi ungjillore?sh protestante?sh, qe? si grup fetar lexojne? vete?m Ungjillin dhe besojne? dhe i luten Jisu Krishtit si Zot edhe Shpe?timtar të njere?zve.

Ne? Ungjill Zoti Jisu Krishti e krahason veten me Bariun e mire?, qe? jep jete?n pe?r delet ( Joani 10-11), kurse besimtare?t qe? besojne? tek ai i krahason me dele, qe? ai i njeh me eme?r( Joani 10 14-15) dhe ato i shkojne? pas dhe askush nuk i prek ato deri sa ato qe?ndrojne? prane? Bariut të madh te? deleve.( Joani 10 27-18)

Kurse djallin e krahason me ujkun qe? i rre?mben dhe i shpe?rndan delet. (Joani 10-13)

Po ashtu Krishti pe?r t?i mbrojtur delet nga ujku i mbledh delet e tij ne? vathe?. ( Joani 10-16). Vatha ështe? ikona e Kishës Katholike Apostolike Orthodhokse që është një , sepse: ?Është një Zot i vetëm, një besim i vetëm, një pagëzim i vetëm.?(Efesianëve 4:5-6)

Ku gaboi Evgjenia, delja e pere?ndise?, qe? e he?ngri ujku i mendshëm, djalli?

Shume? e thjesht ajo u largua nga Bariu (Zoti Jisu Krisht) dhe u shkoi pas ujkut, djallit. U largua nga vatha e sigurt, Kisha Orthodhokse dhe u lidh me grupe eterodokse (jo orthodhokse), u largua nga rruga e drejte? e besimit orthodhoks i familjes se? saj dhe u fut ne? me?sime heretike, pastaj ne? skuta te? errta te? diturise? mashtruese, okulte, satanike dhe ne? fund pati nje? fund tragjik, ashtu siç pate?n edhe dy pjese?tarë te? familjes Josifi, qe? pavare?sisht se c?e?shtja u mbyll, pe?rse?ri qe?ndron dyshimi pe?r ndikimin e grupeve heretike dhe okulte ne? vendimarrjen e tyre te? gabuar dhe tragjike në lidhje me ringjalljen e të vdekurve.

Fatkeqe?sisht, ajo qe? po vihet sot është se fe?mijë, adoleshent, te? rinj pa pe?rvoje? edhe pse jane? nga familje te? krishtera orthodhokse, po i largohen Kishe?s dhe po be?hen pjestarë te? sekteve edhe nga ke?rshe?ria pe?r te? me?suar gje?ra te? fsheta hyjne? ne? labirinte okulte, sespe mendojne? se ke?shtu do fitojne? dije shpirte?rore me? shume? se ju ka me?suar Kisha në katekizmin orthodhoks, gjithashtu te? shijojne? ke?naqe?si qe? morali i krishterë orthodhoks nuk ua lejon, sepse bien ndesh me porosite?  e Zotit Jisu Krish, ose pretendojne? se mund te? marin fuqi mbinatyrore qe? te? tjere?t nuk e kane? dhe mund të bëjnë shumë shpejt karier,  qe? sipas okultiste?ve dhe sataniste?ve ke?to mund ti japi vete?m djalli  nqs adhuron, i she?rben dhe be?n pune?t e atij.

Sot nëpërmjet internetit informacioni okult e?shte? shume? lehte?, i aksesueshe?m për të gjithë. Mos c?uditemi pe?r ke?te? komoditet qe? ka sot djalli pe?r te? me?suar me?simet demoniake brenda ne? shte?pive tona. She?n Kozma Kolokonsndasi (1714 -1779) e profetizoi shume? kohe? pe?rpara ke?te? gje? anormale, ai thoshte te? krishtere?ve që  çuditeshin kur dëgjonin: ?Do te? vijë koha qe? djalli do flasi ne? shte?pitë tuaja nga nje? kuti ( televizori ,interneti) dhe brire?t (antenat) do t?i kete? ne? c?ati.?Tani kjo profetësi është e përmbushur.

Ke?shtu duke lundruar pa kujdes vete?, ose te? orjentur nga dikush, me?sues i njohur ose virtual, apo shok, mik, i dashur, e dashur, ke?ta hyjne? ne?pe?r faqe inernetit qe? jane? ne? zona te? errta te? informacioni, ne? nje? sistem te? organizuar online, qe? quhet Dark web ose internet i erre?t.

Uebi i erre?t (Dark web) i referohet pe?rmbajtjes se? koduar ne? internet, qe? nuk indeksohet nga motore?t e ke?rkimit konvencional. Rrjeti i erre?t e?shte? nje? pjese? i rrjetit te? thelle? (Deep web), i cili thjesht u referohet faqeve te? internetit qe? nuk shfaqen ne? motore?t e ke?rkimit. Pothuajse te? gjitha faqet ne? te? ashtuquajture?n Dark web fshehin identitetin e tyre duke pe?rdorur mjetin e kriptimit Tor. Ke?shtu, faqet ne? Dark web mund te? vizitohen nga c?dokush, por e?shte? shume? e ve?shtire? te? gjesh se kush qe?ndron prapa faqeve. Dhe mund te? jete? i rrezikshe?m ne?se identiteti juaj zbulohet. Ke?shtu edhe ata qe? marrin pjese? dhe marrin informacion jane? te? fshete?, aq me? shume? ata qe? i krijojne? ke?to faqe. Duhet te? dime? edhe ke?te? se rrjeti sipe?rfaqe?sor si Google, Yahoo, Facebook, Wikipedia i aksesueshe?m pe?r te? gjithe?, e?shte? vete?m maja e ajzbergut dhe ka vete?m 5% informacion, kurse rrjeti i thelle?, ku futet edhe rrjeti i erre?t, Dark web ka 95 % te? informacionit.

Ne? ke?to faqe me?sohen edhe shume? ritule satanike te? vjetra pagane por qe? po rishfaqen si moderne dhe jo vete?m si informacion filozofik, por edhe promovohen edhe me veprime live, si adhurim satanik bashke? me veprime magjike, qe? shoqe?rohen edhe me akte seksuale pe?rdhunimi, perversioni deri ne? flijime, sakrifa, kafshe?sh dhe njere?zish kushtuar djallit.

Prandaj keqpe?rdorimi i Tv dhe vec?ane?risht i internetit qe? tani me laptop, celular që e?shte? shume? personal po sjell shume? viktima ne? shume? drejtimi si ato morale por sidomos ne? okultize?m.

Nje? gje? e?shte? shume? e ve?rtet se ne? ke?to faqe te? errta ka miliona ndjeke?s, te? cile?t hyjne? jo vete?m të shikojne?, por edhe të prodhojne? vete? inskenime pe?r t?i pare? te? tjere?t live edhe skenat dhe ritualet  satanike ashtu si jane? be?re? me te? ndjere?n.

Çfare? e?shte? satanizmi?

Satanizmi e?shte? nje? kult qe? ka si baze? adhurimin e djallit apo te? demone?ve si fuqi mbinatyrore te? liga kunde?r Zotit . Pe?r sataniste?t jeta duhet jetuar duke i she?rbyer djallit.E keqja e?shte? se shume? veta qe? hyne? ne? ke?te? rryme? spirituale, nuk e dine? ose nuk e kanë  idene? se kush e?shte? satanai, djalli.

Te? ve?rtete?n pe?r satanain na i jep vete?m Shkrimi i Shenjte? dhe sipas Bible?s, satanai ishte nje? kryee?ngje?ll i krijuar nga Pere?ndia si i pari i e?ngje?jve, por qe? u rre?zua nga qiejt e Perëndis pe?r shkak te? krenarise? dhe zilise? pe?r lavdine? e Zotit.

Ne? Bibe?l na thuhet qarte? pe?r marre?zine? e tij krenare dhe pe?r re?nien e tij te? tmerrshme, nga vendi i lavdishe?m, ku e kishte vendosur Pere?ndia, profeti Isaia thotë: ?Valle?, si ke re?ne? nga qielli, o Lucifer, bir i agimit? Valle? si te? hodhe?n pe?r toke? ty qe? i hidhje poshte? kombet? Ti thoshe ne? zemre?n te?nde: “Une? do te? ngjitem ne? qiell, do te? ngre fronin tim pe?rmbi yjet e Pere?ndise?; do te? ulem mbi malin e asamblese? ne? pjese?n skajore te? veriut;do te? ngjitem mbi pjese?t me? te? larta te? reve, do te? jem i ngjashe?m me Shume? te? Lartin”.Po pe?rkundrazi do te? hidhesh ne? Sheol, ne? thelle?site? e grope?s”.( Isaia 14 12-15)

Nga Eusfor ose Luc?ifer (drite?prure?s ) u quajt Satana (armik i Pere?ndisë) dhe djall (shpife?s). Ai edhe engje?jt rebel, qe? e de?gjuan u rre?zuan se?bashku ne? kaos dhe u quajte?n demonë (ose te? ndare?t). “Ai e?shte? ge?njeshtar dhe ati i ge?njeshtre?s,” ( Joani 8-44), sepse ge?njeu dy njere?zit e pare? Adamin dhe Eve?n ne? kopshtin e Edenit dhe i vrau shpirtrat dhe jete?t e tyre (Zanafilla 3-1-5), prandaj quhet nga Zoti Jisu Krisht ?njerivrase?s qe? nga fillimi?(Joani. 8:44).

Ai e?shte? princi i ke?saj bote me?katare te? fituar me dredhi dhe quhet ?zote?ria? i erre?sire?s dhe i Ferrit. Ai ka pe?rjete?sisht mallkimin e Pere?ndise? qe? i tha: ?Qofsh i mallkuar!? (Zanafilla: 3:13)

Fatkeqe?sisht gjthmonë ka pasur  njere?z qe? e pranojne? djallin si zotërine? e tyre te? erre?sire?s dhe i she?rbejne?, ke?ta jane? adhuruesit e djallit: si, magjistare?t, okultiste?t, spiritiste?t, apokrifiste?t, satanistët. Te? tille?t jane? qe? nga lashte?sia, ke?ta nga padija se kush ishte Zoti edhe djalli, por dhe nga egoizmi dhe ligësia u ge?njyen nga shfaqje demoniake dhe i besuan ata si zotat. Djalli , demonët që shfaqen  edhe: ? si engjëll drite? ( 2Korintasve 11:12 ) iu ke?rkuan njere?zve qe? t?i adhuronin si zota  ne?pe?r tempuj, t?u be?nin sakrifica, me bime?, kafshe? dhe njere?z deri tek fëmijët e tyre. Po ashtu demonët i`u me?suan formula magjike, qe? i dinin edhe kryenin vete?m nje? grup i voge?l njere?zish si prifte?rijne?, ose shamane?t, magjistare?t.Ke?shtu u shfaqe?n ke?to rituale pagane, praktika okulte te? fsheta si shkronja, simbole, statuja, etj. Ke?to u trashe?guan nga brezi ne? brez nde?r popujt e ndryshëm deri më sot

Ke?to mashtrime demone?sh u denoncuan nga Zoti Perëndi ne? fillim tek populli i Izraelit. Ne? me?nyre? kategorike ky popull, ndryshe nga te? te? tjere?t, u ndalua pe?r përdorimin e këtyre simboleve, ritualeve dhe formulave magjike.

 

Ne? ligjin e Moisiut, ne? tri kodet e me?dha Levitiku, Eksodi dhe Ligji i Pe?rte?rire?, magjia ndalohej dhe de?nohej me de?nim me vdekje: ?Mos iu drejtoni mediumeve dhe magjistare?ve; mos u konsultoni pe?r te? mos u ndotur me ane? te? tyre. Une? jam Zoti, Pere?ndia juaj? (Lev. 19:31 ); ?Te? mos gjendet midis teje ndonje? qe? e kalon birin ose bije?n e vet ne?pe?r zjarr, as ndonje? qe? praktikon shortarine?, be?n parashikime, interpreton shenjat dhe merret me magji, as ai qe? pe?rdor yshtje, as mediume qe? konsultojne? fryme?t, as magjistare?, as ai qe? ndjell te? vdekurit, sepse te? gjithe? ata qe? merren me ke?te? pune? neveriten nga Zoti?(Ligji i Pe?rte?rire? 18:10-14).

?Nuk do ta le?sh te? jetoje? shtrige?n? (Eksodi 22:18).

Edhe profete?t e Dhiate?s se? vjete?r te? fryme?zuar nga Shpirti i Pere?ndisë ishin kategori ne? lidhje me magjine? dhe me idhujt, qe? ishin kushtuar demone?ve. Tek profeti Isaia na thuhet: “Ata qe? prodhojne? she?mbe?lltyra te? gdhendura jane? krejt kote?si; gje?rat e tyre me? te? c?muara nuk hyjne? fare ne? pune?; de?shmitare?t e tyre nuk shohin dhe as nuk kuptojne? gje?, prandaj do te? mbulohen me turp”.(Isaia 44:9) Profeti Jeremia dhe Jezekel de?non me fjale?t e Zotit shortare?t, fallxhore?t dhe ata qe? mbajne? shenja, simbole qe? te? flasin me shpirtra: ?Ke?shtu thote? Zoti: ?Mjere? grate? qe? qepin rripa ne? te? gjitha kyc?et e dore?s dhe be?jne? vela pe?r kokat e c?do larte?sie pe?r te? gjuajtur shpirte?rat.(Ezekieli 13-18)”Prandaj mos de?gjoni profete?t tuaj, as shortare?t tuaj, as ata qe? shikojne? e?ndrra, as magjistare?t tuaj” (Jeremia 27-9)

Po ashtu tek populli i Izraelit ishin te? ndaluara simbolet fatsjelle?se, qe? pagane?t i vizatonin ne? trup si tatuazhe, qe? te? kishin mbrojtjen e “zotave” qe? nuk ishin gje? tjete?r vete?m praktika okulte shume? te? pe?rhapura si shenja magjike. ?Nuk do te? be?ni prerje te? mishit tuaj pe?r nje? te? vdekur, nuk do te? be?ni asnje? tatuazh mbi trupin tuaj? (Levitiku. 19:28).

Edhe kur tek populli i Izraelit u shfaq Mesia i shume?pritur, Jisu Krishti, Ai si Biri i Pere?ndise? erdhi ne? bote?: “pe?r te? shkate?rruar veprat e djallit” (1 Joani: 3-8 ). Krishti kudo qe? shkonte she?ronte se?mundje dhe largonte demon ne? popull. Gjithashtu apostujt e Krishtit e more?n ke?te? fuqi prej tij, kur Ai i de?rgoi te? pe?rhapin ungjillin: ?Ja, ju dhashe? pushtet te? shkelni pe?rmbi gjarpe?rinj dhe akrepa, dhe mbi c?do pushtet te? armikut; dhe asgje? nuk do te? mund t?ju de?mtoje??(Luka 10:19).

Apostujt e Krishtit luftuan ballë-pe?rballë me djallin dhe she?rbe?tore?t e tyre, si psh apostull Petro luftoi me Simon magjistarin (Veprat e Apostujve 8-20-23). Po ashtu apostull Pavli pe?rball magjistarit Elimas (Veprat e Apostujve 13 8-11)

Apostujt e Krishtit, qe? u pe?rhape?n ne? te? gjithe? bote?n, i me?suan kombet te? hiqnin dore? nga ?idhujtaria, magjia? (Gal. 5:19-20) sepse: “them se gje?rat qe? flijojne? johebrenjte?, ua flijojne? demone?ve dhe jo Pere?ndise?; tani une? nuk dua qe? ju te? keni pjese? me demone?t.” (1 Korintasve 10:20). Madje ata ishin shume? kategorik dhe aspak tolerant me librat, statujat dhe simbolet magjike: “Shume? nga ata qe? ishin marre? me magji i solle?n librat dhe i dogje?n pe?rpara te? gjithe?ve dhe pasi e llogarite?n c?mimin e tyre, gjete?n se ishin pese?dhjete? mije? pjese?”(Veprave te? Apostujve 19-19)

Krishtërimi be?ri nje? lufte? shekullore me ke?to ritet okulte, me?simet e demone?ve, veprimet magjike, magjistare?t u ndaluan, u de?nuan, madje në kishe?n Romano-Katolike edhe me veprime ekstreme siç ishte inkuizicioni, ku de?noheshin jo vete?m heretike?t, por edhe magjistare?t.

Por kjo dije okulte dhe praktikë magjie  asnjehere? nuk u zhduk plote?sisht, sepse egjra edhe gruri do jene? bashke? deri ne? fund (Mateu 13:30) dhe u rishfaq pe?rse?ri ne? sipe?rfaqe, sidoemos ne? fillim te? shekullit 20-te? në ? New age? (koha e re) u rishfaq  me termin satanize?m, ku futetet okultizmi, magjia, idhujtaria. Aty futen se?bashku ritet e lashta pagane, solomogjia ,kabala hebraike.

Themelet e para të satanizmit  i ka vendosur satanisti britanik, qe? njihet me nofke?n ?Bishe?? (The Beast 666), Aleister Croe?ley ne? fillim te? vitit 1900. Filozofia e tij ishte ?be?n c?ka do?. Ai thote? thote? se ne? shkrimin e librit ?The Book of Law? (Libri i Ligjeve) kjo filozofi ishte inspiruar nga djalli.

Mund te? themi se satanizmi sot ndahet ne? tre forma: Satanizmi sadist, dhe ke?tu e?shte? fjala pe?r akte te? dhunshme shtazarake dhe praktikimi i magjise? se? zeze? me gjymtim te? kafshe?ve, vrasje njere?zish (fe?mije?sh). Ke?ta satanist jane? pe?rgjegje?s pe?r grabitjen dhe flijimin e shume? fe?mije?ve, te? cile?t rre?mbehen dhe trafikohen nga pjestare?t e ke?tyre grupeve. Ne? ke?te? grup sataniste?sh futen njere?zit e demonizuar si maniake?t, sadiste?t, skizofrene?t, te? cile?t po ashtu merren me trafikimin e qenieve njere?zore.

Forma tjete?r e?shte? teorik, filozofik, kur satanai shfaqet ?si e?ngje?ll drite?.(2 Korintasve 11-12). Ke?tu magjia e bardhe? ka qe?llimin pare?sor?. Ne? ke?te? grup futen magjistare?t, fallxhore?t, spiritiste?t, hipnotizuesit, mediume?t, alkimiste?t, astrologe?t, ata qe? ushtrojne? joga-n, artet marciale etj. Magjine? e bardhe? sot konsiderojne? gjoja si ?Shkence?n e komunikimit dhe sundimit mbi forcat e natyrshme, nje? njohuri praktike e mistereve te? fshehta te? natyre?s.?

Forma tjete?r quhet satanizmi i pe?rmbajtur. Ky grup ka dhe kishat e tij, e para u themelua ne? 1966-e?n ne? San Francisko nga Anton Lavej.Ne? vitin 1966, Lavej shpall veten themelues te? ?kishe?s se? djallit?. Edhe ky, si me?suesi i tij Aleister Crowley, misionin kryesor e konsideronte shkate?rrimin e religjioneve monoteiste si besime ne? nje? Zot dhe vec?ane?risht besimin e krishtere?.

Ky lloj satanizmi e?shte? nje? lloj feje, qe? pe?rmban antivlera dhe shkon drejt pe?rmbysjes dhe shtrembe?rimit te? vlerave morale, duke paraqitur si te? natyrshme prirjen te? ke?naqe?sive trupore, seksualizmin me te? gjitha devijimet dhe perversionet, abortin dhe gjithe? shtre?mbe?rimet morale duke nxitur dhe larte?suar paturpe?sine? dhe veprimet anarkiste.

Tek satanizmi hyne? edhe idhujtaria pagane ose neopaganizmi i sote?m sic e?shte? edhe horoskopi, ku njere?zit po adhurojne? dhe besojne? krijese?n ne? vend te? krijuesit qe? bie ndesh me urdhe?resat e Pere?ndise?: ?Te? mos adhurojne? Diellin, He?ne?n dhe yjet.?Tek psalmet lexojme?: “Sepse gjithe? pere?ndite? e kombeve jane? idhuj, por Zoti ka be?re? qiejte?”.(Psalmi 96-5)

Pavare?sisht se horoskopi quhet si shkence? moderne e?shte? mashtrim i vjetër qe? i be?het njere?zve nga djalli, te? cile?t edhe pse kane? mendje bien ne? marre?zi kolektive, prandaj apostull Pavli, ne? letre?n drejtuar Romake?ve: ?Duke e deklaruar veten te? urte?, u be?ne? te? marre?? qe? e ndryshuan te? ve?rtete?n e Pere?ndise? ne? ge?njeshte?r dhe adhuruan dhe i she?rbyen krijese?s ne? vend te? Krijuesit, qe? e?shte? i bekuar pe?rjete?. Amin? (Rom. 1:22-23)

Fatkeqe?sisht numri i sataniste?ve ne? ke?te? brez po rritet gjithnje? e me? shume?; po ashtu dhe i magjisitare?ve, te? cile?t po kryejne? hapur ritualet e magjise? se? zeze? ose te? bardhe? pa asnje? pengese?.

Ne? vitin 1968 u krijua ne? Amerike? bashke?sia nde?rkombe?tare e magjistarve te? Eusforit ?Wicca?. Ekzistojne? mbi 700 mije? faqe interneti pe?r Wicces qe? ndiqen nga miliona pasues. Wicci thote? se ka 1179 libra me shtrigan, qe? qarkullojne? pe?r te? gjithe? moshat.

Sot ne? Europe? ka 12 shkolla magjie te? c?ertifikuara me filialet e tyre, te? cile?t i kane? fillesat e tyre qe? nga mesjeta e vazhdojne? edhe sot te? nje?jtin proçes me?simor, por te? hapur, magjine?.

Ne? ke?to shkolla me?sohet magjia e zeze?, ritet pagane, mjeke?sia alternative, hipnoza, etj. Ne? ke?to kolegje marrin pjese? fe?mije? nga mosha 8-12 dhe deri te? rritur 35-45 vjec?. Pothuajse ne? te? gjithe? Evrope?n ka magjistare? te? c?ertifikuar, qe? ushtrojne? magji pa pengese?. Statistikat tregojne? se nga viti ne? vit ata rriten me mije?ra, duke u be?re? nje? ushtri magjistare?sh ne? she?rbim te? demone?ve, si mashtrues te? mashtruar.

Tek satanizmi futen edhe muzika Roken-Roll. Kjo muzike? e lavde?ron satanin hapur jo vete?m me tingujt agresiv, por edhe me fjale?t dhe mesazhet e ke?nge?ve, qe? ke?ndohen nga ke?nge?tar okultist, satanist. Psh: ke?nge?tari i rrokut Led Zeppelin ke?ndon: ?Une? dua te? jetoj pe?r djallin”. Sot arge?timi i te? rinjve rebel nis me alkoolin, drogërat, seksin dhe me? pas hyrja ne? nje? sekt satanik.

Po ashtu fe?mije?t ne?pe?rmjet filmave te? animuar bombardohen nga me?ngjesi ne? darke? me personazhe diabolikë, qe? nuk jane? gje? tjete?r vec?se fytyra te? ndryshme te? djallit nga mitologjia: si dragonj, pitter pan, gogu, zanat,(winxat), shreku, etj.

Nje? joshje tjete?r e djallit pe?r fe?mije?t e?shte? libri ?Harry Potter? me autore J.K.Ruling. Ky libe?r qe? doli pe?r here? te? pare? ne? 30 qershor 1997 e?shte? pe?rkthyer ne? 73 gjuhe? dhe deri ne? qershor te? vitit 2013 jane? shitur rreth 550 milion kopje. Sipas autores, e cila e?shte? nje? okultiste (qe? njeh dhe praktikon ritet magjike), tema qe?ndrore e librit e?shte? vdekja dhe rituale magjike me ane?n e te? se? cilave mund te? arrihet fitorja dhe suksesi i fe?mije?ve.

Kisha Orthodhokse i ndalon kategorikisht te? krishtere?t te? merren me magji ose te? shkojne? pe?r ndihme? te nje? magjistar.

Kisha cakton de?nime (epitimia) pe?r raste te? tilla. P.sh. Sinodi VI Ekumenik (Kanoni 61) kanonizon me largim 6- vjec?ar nga Kungimi Hyjnor ata qe? shkojne? pe?r ndihme? te magjistare?t, tek ata ?qe? thone? fatin? dhe gjithe? ata qe? be?jne? gje?ra te? ke?saj natyre. Ne?se ata qe?ndrojne? ne? veprat e tyre dinake, pe?rfundimisht kisha i c??kishe?ron me anatema.

Vasili i Madh (Kanoni 65) i vendos fallxhore?t dhe mediumet ne? te? nje?jtin fat me vrase?sit, dhe i de?non me 20 vjet largim nga Kungimi Hyjnor.

Sinodi lokal i Ankarase? (Kanoni 34) kanonizon me 5 vjet privim nga Kungimi Hyjnor sa futin (sjellin) magjistare? ne? shte?pite? e tyre, qe? te? gjejne? magjite? qe? i be?ne? te? tjere?t.

Sataniste?t jane? mashtrues te? mashtruar, sepse ata besojne? se do mbrete?rojne? me djallin ne? ferr, por kjo e?shte? nje? tjete?r ge?njeshte?r e djallit, sespe Zoti Jisu Krisht tha pe?r djallin: ?Tani e?shte? gjyqi i ke?saj bote; tani prije?si i ke?saj bote do te? hidhet jashte?.? (Jn. 12:31) ?Edhe djalli qe? i mashtronte ata, u hodh ne? liqenin e zjarrit e te? squfurit, ku ishte bisha dhe profeti ge?njeshtar; edhe do te? mundohen dite? e nate?, ne? jete? te? jete?ve.?(Zbulesa. 20:10).

Po te? nje?jtin ve?nd do te? kene? edhe ata qe? i she?rbejne? ashtu si na thuhet pe?rse?ri: ?Edhe frikacake?t dhe te? pabese?t dhe te? ndyre?t dhe vrase?sit dhe kurve?ruesit dhe magjistare?t dhe idhujtare?t e te? gjithe? ge?njeshtare?t do te? kene? pjese?n e tyre ne? liqenin qe? digjet me zjarr e me squfur. Kjo e?shte? vdekja e dyte?.?(Zbulesa. 21:8)

Ne? Bibe?l thuhet :se ne kohe?n e fundit disa do ta mohojne? besimin duke u ve?ne? veshin fryme?rave ge?njeshtare, doktrinave te? demone?ve.? (1 Timotheu. 4:1).

Ke?tu ka gabuar Evgjeni dhe ke?tu gabojne? sa e sa te? tjere?, fe?mije? te? rinj te? rritur, te? cile?t me dije ose pa dije duke u marre? me okultize?m, magji, spiritize?m, mediume, nekromaci, fall, joga, etj. Ata  kane? ngecur ne? rrjete?n e merimange?s te? djallit pe?r te? pritur thumbin fatal, qe? i vdes jo vete?m shpirtin por edhe trupin.

Por pe?rgjesia nuk e?shte? vete?m pe?r te? ndjere?n Evgjeni, qe? hyri dhe ngeci ne? ke?to sekte sataniste, por edhe indiferenca e famijes qe? ndoshta nuk i me?soi besimin e krishterë orthodhoks, qe? të mos gabonte dhe te? ishte në mbrojtje te? Zotit e te? engje?jve.

Pe?rgjegje?sia e?shte? edhe organeve shtete?rore, te? cilët be?jne? nje? sy qorr dhe nje? vesh shurdh pe?r ke?to grupe, sekte okulte, madje edhe kur hetojne? ngjarjet me viktima i mbyllin kartat shpejt, sepse çudia me? e madhe zgjat tri dite?.

Gjithashtu pe?rgjegje?sia bie edhe mbi ata klerikë, teologë, me?sues fetar, qe? nuk  be?jne? detyre?n qe? Zoti ju ka caktuar për besimtarët, nuk sqarojne? njere?zit pe?r lufte?n e padukshme me djallin, demone?t dhe si t?i c?lirojne? ata, por jane? indiferent, sespe jane? thjesht rroge?tar, qe? nuk besojne? se ka djall qe? duhet te? luftojme? me ate? ose jane? frikacakë qe? shohin ujkun dhe i braktisin delet dhe ujku pastaj i rre?mben ato ( Joani 10 -12)

Prandaj, kushdo që si e ndjera Evgjeni ose familja Josifi ka hyre? ne? rrethin vicioz te? sektarizmit, okultizmit, satanizmin të ndalojë menje?herë dhe të mos vazhdojë, por aty ku jeni ke?rkoni ndihme?n e Zotit Jisu Krisht, sepse: ? prandaj u duk Jisu Krishti, qe? te? prishi pune?t e djallit?.(1 Joani 3-8)

Askush nga njere?zit e familjes apo psikolog, yshte?s, fallxhor, magjistar nuk mund t?ju shpe?tojë nga mashtrimi dhe posedimi i djallit, sespe ai nuk i frikësohet askujt , vete?m emrit të Zotin Jisu Krisht, qe? si i  gjithe? pushteshe?m e urdhe?ron djallin:?dil prej tij dhe mos hyr më kurrë tek ai? ( Marku 9-25)

Ke?te? pushtet te? Zotit Jisu Krisht e ka kisha Orthodhokse trupi i vete?m i Krishtit qe? ne? eme?r te? Krishtit e urdhe?ron djallin me ane?n e prifte?rijnve, qe? thone? ke?te? ekzorcize?m para katikumenëve: “Te? qorton ty o djall, Zoti qe? erdhi ne? bote?  dhe ndenji midis njere?zve, qe? te? rre?zojë tiranine? te?nde dhe te? shpe?toj njere?zit; I cili mbi dru (Kryq) triunfoi mbi fuqime? te?nde kunde?rshtare?Se edhe tani ai te? urdhe?ron  me ane?n tone? ; dridhu, dil dhe largohu prej ke?saj krijesë dhe te? mos kthehesh me?, as te? fshihesh ne? ke?te?, as te? piqesh me te? ose te? veprosh, as nate?n as dite?n, as ne? me?ngjes, as ne? mesdite?, po shko ne? tartarin te?nd, gjer ne? dite?n e madhe qe? e?shte? pe?rgatitur pe?r gjykuar.? ( Aforizmi i pare?)

Ne? te? kunde?rt nqs ju nuk doni te? ktheheni pe?rse?ri ne? vathe?n e Zotit (Kishe?n Orthodhokse ) dhe vazhdoni te? merreni me heretike?, sektarë, magjistarë, spiristë, fallxhorë, medium, sataniste?, te? jeni te? sigurte? se sot a nese?r do të jeni viktima e radhe?s, sepse apostull Petro e ikonoizon djallin, jo me ujkun, por me nje? luan të uritur: ?Jini te? pe?rmbajtur, rrini zgjuar; sepse kunde?rshtari juaj, djalli, sillet rreth e qark si nje? luan vrumbullues, duke ke?rkuar cilin mund te? pe?rpije?.?( 1 Petros 5-8)./CNA.al

07:11 Opinione

Mbi rolin e Soros

Nga Jamarbër MallteziThënë shkurt, Soros ka pasur (i) moment...

Lajmet e fundit nga