LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Frika e ndarjes të të dhënave me Facebook/ Përdoruesit e WhatsApp duhet të pranojnë termat e rinj

10 Maj 2021, 11:36, Tech CNA

Përdoruesit e WhatsApp kanë kohë vetëm deri këtë të Premte të pranojnë një azhurnim të diskutueshëm të privatësisë ose të rrezikojnë të humbasin aksesin në funksionalitetin e aplikacionit. Përditësimi, i njoftuar afër fillimit të këtij viti, ka të bëjë me ndryshimet e politikave të nevojshme për të lejuar përdoruesit të dërgojnë mesazhe bizneseve në aplikacion.

Sidoqoftë, kur u njoftua për herë të parë në fillim të këtij viti, alarmi ngjalli frikë se WhatsApp do të fillonte të ndante informacionin personal të përdoruesve me kompaninë e tij mëmë, falë një deklarate me fjalë të ngathëta. WhatsApp që atëherë ka konfirmuar se nuk është kështu.

Përdoruesit që nuk pranojnë azhurnimin deri të Premten nuk do të kenë mundësi të hyjnë në listën e tyre të bisedave që do të thotë se nuk do të kenë aftësinë për të dërguar dhe marrë mesazhe.

Por ata përsëri do të jenë në gjendje të përgjigjen në thirrjet telefonike dhe video hyrëse dhe të marrin njoftime për një kohë të shkurtër, konfirmoi WhatsApp.

“Askush nuk do t’i fshijë llogaritë e tij ose të humbasë funksionalitetin e WhatsApp më 15 maj për shkak të këtij azhurnimi”, thotë ËhatsApp në qendrën e tij të ndihmës .  Ju nuk do të jeni në gjendje të hyni në listën tuaj të bisedave, por përsëri mund të përgjigjeni në thirrjet telefonike dhe video hyrëse. Nëse keni njoftime të aktivizuara, mund t’i prekni ata për të lexuar ose përgjigjur një mesazhi ose për të thirrur një telefonatë ose video thirrje të humbur?, thuhet më tej në deklaratë.

Sidoqoftë, përdoruesit që nuk e kanë pranuar azhurnimin pas 15 majit do të fillojnë të shohin një kujtesë ‘këmbëngulëse’ për ta bërë këtë, shton firma.

Dhe nëse ata akoma nuk bien dakord për azhurnimin pas kësaj, përdoruesit përfundimisht do të marrin gjithashtu thirrje telefonike dhe video. WhatsApp thotë: ?Pas disa javësh funksionalitet të kufizuar, nuk do të jeni në gjendje të merrni thirrje hyrëse ose njoftime dhe WhatsApp do të ndalojë dërgimin e mesazheve dhe thirrjeve në telefonin tuaj.?

Përgjimi i ‘rishikimit’ sjell një përmbledhje më të thellë që përdoruesit të lexojnë përpara se të vazhdojnë në faqen tjetër, ku ata mund të klikojnë në butonin e madh jeshil ‘Prano’.

Në mënyrë të dobishme , WhatsApp ka sqaruar se cilat janë ndryshimet në të vërtetë dhe për çfarë po bien dakord përdoruesit.  Në thelb, përdoruesit duhet të bien dakord për të lejuar bizneset të ruajnë dhe menaxhojnë bisedat e tyre në WhatsApp në Facebook.

Bizneseve u është dhënë mundësia të përdorin shërbime të sigurta të pritjes nga Facebook për të menaxhuar biseda WhatsApp me klientët e tyre, për t’iu përgjigjur pyetjeve dhe për të dërguar informacione si faturat e blerjes.

Por nuk do të ketë asnjë ndryshim në ndarjen e të dhënave me Facebook për biseda jo biznesi dhe informacione të llogarisë. WhatsApp thotë: ‘Ju do të jeni në gjendje të flisni me më shumë biznese në WhatsApp për t’i bërë gjërat më shpejt në krahasim me telefonin ose postën elektronike. Kjo është plotësisht opsionale./ CNA.al

Lajmet e fundit nga