Connect with Us

U denoncua për falsifikim të orës së aksidentit/ Prokurori i “listës së zezë”, në filtrin e Vettingut

Vetingu

U denoncua për falsifikim të orës së aksidentit/ Prokurori i “listës së zezë”, në filtrin e Vettingut

Publikuar

-

Nga pasuria e prindërve tek konflikti i interesit/ KPK konfirmon në detyrë gjyqtaren e Vlorës

Olger Eminaj, prokurori i Korçës, është një nga prokurorët e denoncuar nga ish Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri, në vitin 2014, pranë Presidentit të asaj kohe dhe njëherësh kreut të Këshillit të Lartë të Drejtësisë, Bujar Nishani dhe Ministrit të Drejtësisë në atë kohë, Nasip Naço.

Në fakt asnjërit prej të denoncuarve, pra “listës së zezë” të Tahirit, përfshirë këtu edhe prokurorin Olger Eminaj, nuk i ndodhi asnjë gjë, përveçse emrat e tyre u bënë publik në media.

Prokurori Eminaj është përfshirë në procesin e rivlerësimit, rreth gjashtë muaj më parë dhe tashmë priten rezultatet e hetimeve të Komisionit të Vettingut, për të tria kriteret. Në 2019, prokurori Eminaj është denoncuar nga gazeta Telegraf, në lidhje me një rast aksidenti. Bëhet fjalë për aksidentin e datës 3 maj 2017, të ndodhur në segmentin rrugor Korçë-Ersekë, pranë fshatit Dvoran, ku humbi jetën shteasi B. B.

Sipas gazetës në fjalë, prokurori Olgert Eminaj dhe policia gjyqësore që janë marrë me këtë çështje kanë falsifikuar orën në të cilën ka ndodhur aksidenti, për të favorizuar palën tjetër që të mos kryenin dëmshpërblimin. Nuk dihet se çfarë ka nodhur më tej me këtë rast, por tashmë është radha e Vettingut që të hedhë dritë mbi denoncimet rreth këtij subjekti deklarues.

Sa i përket pasurisë, prokurori Olger Eminaj, në kohë që ka hyrë në systemin e drejtësisë, deklaron patundshmëri, katin e tretë të një shtëpie private, 115 m2, në Korçë me vlerë 50 000 euro dhe gjednje kesh, 3 800 euro.

Në të njëjtin vit, në 2009 ai deklaron se ka marrë 12 000 euro kredi për rikonstruksion shtëpie dhe 2 000 000 lekë kredi për mobilim.
Përveçse një automjeti të blerë në vitin 2011, me vlerë 150 000 lekë ai nuk deklaron asnjë pasuri tjetër, veçse të ardhurat nga paga e tij dhe e bashkëshortes në dy, tre punë njëherësh.

Më poshtë po sjellim deklaratat e pasurisë së prokurorit Olger Eminaj.

Viti 2009 (Deklarata fillestare)
Kati i tretë i një shtëpie private, 115 m2, në Korçë, 50 000 euro.
Kesh 3 800 euro.
Të ardhura nga shpërblimi nga shkolla e Magjistraturës, 382 500 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 45 021 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 5 203 euro.
Shpërblim të bashkëshortes 1 100 euro.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.
Viti 2009 (Deklarata vjetore)
Kursime 400 euro.
Gjendja e kursimeve kesh, 3 800 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 80 048 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 1 156 euro.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 13 535 euro.
Kredi për mobilim, 2 716 193 lekë.

Viti 2010
Kursime 1 800 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 852 593 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 793 000 lekë dhe 600 euro.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Vijon.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Vijon.

Viti 2011
Blerë automjet 150 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 941 674 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga mësimdhënia në një universitet privat, 109 800 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sistemin bankar, 793 000 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 9 014 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 1 620 710 lekë.
Viti 2012
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 909 953 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sistemin bankar, 492 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 38 248 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një project I KE, 378 436 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 8 385 98 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 1 473 581 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.

LEXO EDHE:  Ogerta Manastirliu tregon shifrën/ Ja sa vaksina kemi siguruar për Covid-19

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 887 588 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga mësimdhënia në një universitet privat, 92 250 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 256 200 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një project I KE, 94 850 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 7 666 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 1 297 100 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.

Viti 2014
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 078 714 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 136 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një project I KE, 594 000 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 6 905 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 1 092 834 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë. Shlyer 40 000 lekë.

Viti 2015
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 209 761 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 205 500 lekë dhe 100 028 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një project I KE, 205 626 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 6 092 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 871 000 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë. Shlyer 35 064 lekë.

Viti 2016
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 274 995 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 1 200 336 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 5 089 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 629 622 74 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.
Kredi personale 1 020 000 lekë. Pa shlyer 890 605 37 lekë.

Viti 2017
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 112 158 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 801 216 lekë dhe 403 398 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 4 193 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 382 813 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.
Kredi personale 1 020 000 lekë. Pa shlyer 564 496 lekë.

Viti 2018
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 103 823 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 628 655 lekë dhe 633 276 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 3 256 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 116 836 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.
Kredi personale 1 020 000 lekë. Pa shlyer 215 159 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Kryegjyqtari me apartamente, garazhe dhe troje të pajustifikuara/ Mblidhen dëshmi të reja për Kastriot Selitën

Publikuar

-

Nga

Kreu i Gjykatës Administrative të Apelit, Kastriot Selita po përballet me shkallën e dytë të Vettingut.

Selita po përballet në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit me ankimin e Komisionerit Publik, Florian Ballhysa si dhe me 12 denoncime të mbërritura pas përfundimit të procesit në shkallën e parë të Vetingut.

Kujtojmë se Selita, u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimitme 18 Qershor 2019.

Ishte ONM që rekomandoi tek Komisionieri Publik, kërkesën për shkarkimin e tij.

KPA mbledh dëshmi në institucione

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i përbërë nga Albana Shtylla, kryesuese, Ina Rama relatore dhe Natasha Mulaj, Sokol Çomo, anëtarë,  në seancën e datës 28.04.2021, ka njoftuar palët se kanë mbledhur prova nga aktet e mbërritura nga Gjykata e Lartë, Gjykata Administrative e Apelit, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Durrës, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Vlorë, Agjencia Shtetërore e Kadastrës Zyra Tiranë si dhe nga banka Intesa San Paolo.

Gjatë paraqitjes së tij, gjyqtari Selita ka deklaruar se pretendimet e Komisionerit Publik sa i përket kriterit të pasurisë janë të pabazuara, po ashtu, sipas tij, edhe pretendimet lidhur me qënien në konflikt interesi gjatë ushtrimit të detyrës, në aspektin praktik nuk janë të vërteta dhe nuk paraqesin aspekt ligjor.

Gjithashtu, Selita ka paraqitur edhe një akt të ri, një vërtetim të lëshuar nga Gjykata Administrative e Apelit që kërkoi të pranohet si provë nga trupi gjykues.

Pasi u tërhoq për konsultim, bazuar në nenin 49, pika 1, germa c, e ligjit 84/2016, trupi gjykues vendosi të administrojë vërtetimin e Gjykatës Administrative të Apelit, i cili do t’i vihet në dispozicion edhe Komisionerit Publik.

KPA do t’i kërkojë dokumentacion shtesë Drejtorisë së Apelimit Tatimor dhe në pritje të mbërritjes së këtij dokumentacioni.

LEXO EDHE:  Dalin pamje nga aksidenti me 5 të plagosur/ Makinat bëhen copë në Korçë

LEXO EDHE:  “Nuk kam votuar prej 1992-shit”/ Dashnor Diko “i futet politikës”, tregon kë mbështet në zgjedhje

Me kërkesë të trupit gjykues, gjatë  séancës së radhës që do të mbahet me datë 19 Maj 2021 , Selita do të mbajë qëndrimin e tij lidhur me shpenzimet e jetesës për vitet 1997-1999, ndërkohë që palët duhet të jenë të përgatitura edhe për të paraqitur konkluzionet përfundimtare.

Gjetjet e Komisionerit Publik

                                       Florian Ballhysa

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa ka kërkuar riçelje të hetimit për burimin e krijimit të disa pronave të zotëruara nga Selita dhe bashkëshortja e tij.

Bëhet fjalë për një apartament me sipërfaqe 124.9 m2 në rezidencën Ambasador 3, një apartament dhe garazh në të njëjtën adresë, një apartament 205 m2 dhe një sipërfaqe trualli në Lalëz të Durrësit si dhe për blerjen e një automjeti.

Ndërsa për shtëpinë e familjes së bashkëshortes, e shitur në vlerën e 220 mijë eurove, Ballhysa  ka kërkuar që të hetohen kostot e ndërtimit, ligjshmëria e burimeve si dhe metodologjia e përdorur nga KPK në analizën financiare.

Sa i përket aftësive profesionale, Ballhysa pretendon për konflikt interesi.

Kjo lidhet me një çështje të gjykuar nga Selita në cilësinë e relatorit, ndaj një kompanie, administratori i së cilës kishte blerë apartamentin e bashkëshortes së tij në vitin 2015 për 110 mijë euro.

Po, në një tjetër çështje, Selita kishte gjykuar një çështje me palë të tretë një kompani ndërtimi, ku një vit më pas kishte blerë një apartament dhe një garazh./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Pasuria “i pret kokën”/ Gjyqtari i Elbasanit jashtë sistemit të drejtësisë

Publikuar

-

Nga

Ditën e sotme Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pas seancave dëgjimore vendosi shkarkimin e gjyqtarit të Elbasanit, Ramazan Avdiu.

KPK ka gjetur probleme për katër huadhënie me interes nga ana e Avdiut si dhe mungesë burimesh financiare për krijimin e pasurisë.

Avdiu e ka konsideruar të pavërtetë raportin e KPK-së dhe e ka quajtur hetimin administrativ të KPK të përciptë dhe të nxituar. Fillimisht u ndal në përllogaritjen e shpenzimeve të Komisionit për periudhën 1994-2002. Avdiu ka këmbëngulur  se ishte e padrejtë që shpenzimet janë konsideruar në vlerën 66% të të ardhurave.

Gjatë seancës së shpalljes së vendimit të enjten, kryesuesi i trupës gjykuese, Olsi Komici deklaroi se, me shumicë votash, ishte rrëzuar kerkesa e gjyqtarit Avdiu për riçeljen e hetimit për të tri kriteret e rivlerësimit dhe se ishte vendosur shkarkimi i tij nga detyra.

Dy anëtarët e tjerë të trupit gjykues që kreu procesin e vetingut për gjyqtarin e Gjykatës së Elbasanit, Ramazan Avdiu janë Xhensila Pine dhe Valbona Sanxhaktari, kjo e fundit në cilësinë e relatores së çështjes.

LEXO EDHE:  Dita e të Drejtave të Fëmijëve/ Presidenca vishet ngjyrë blu

LEXO EDHE:  Detaje nga aksidenti/ Ndërron jetë gruaja, jashtë rrezikut fëmijët

Ramazan Avdiu e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe ka punuar fillimisht si gjyqtar dhe më pas kryetar në Gjykatën e Gramshit. Prej vitit 2008, Avdiu e ushtron funksionin në Gjykatën e shkallës së parë në Elbasan./CNA.al

Biznesi i drejtësisë/ Hije dyshimi mbi pasurinë e gjyqtarit të Elbasanit

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu/ KPK merr vendimin për prokurorin e Tiranës

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit, ka konfirmuar në detyrë prokurorin e Rrethit Gjyqësor Tiranë, Albert Murçaj.

Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën, nuk u evidentuan probleme domethënëse në asnjë prej kritereve të rivlerësimit.

Relatorja Çiftja sqaroi se nuk janë gjetur pobleme në deklarimin e dy depozitave me vlerë 600 mijë lekë dhe 300 mijë lekë, për krijimin të cilave ka deklaruar si burime të ardhurat nga pagat, dietat dhe shpërblimet nga puna si prokuror. Komisioni konstaton se prokurori Murçaj kishte pasur burime edhe për krijimin e gjendjes cash. Por është konstatuar mospërputhje midis vlerës së pasqyruar në deklaratën veting në shumën 750 mijë lekë dhe cash-it në fund të vitit 2016 në vlerën 1 milion e 230 mijë lekë.

Prokurori Murçaj deklaroi se mospërputhja e gjendjes cash kishte ardhur si pasojë e një lapsusi nga ana e tij. Ai shtoi se është evidentuar shtesa, por nuk është shënuar tek gjendja cash. Komisioni nuk ka gjetur probleme edhe për shtëpinë e prindërve në Shkodër që përdoret nga subjekti i rivlerësimit.

LEXO EDHE:  Po videon Salianji-GD do e shikojë komisioni Ruli – Luli !?

LEXO EDHE:  Detaje nga aksidenti/ Ndërron jetë gruaja, jashtë rrezikut fëmijët

Nga analiza financiare ka rezultuar se prokurori Murcaj rezultonte me balancë pozitive në të gjithë vitet.
Prokurori Murçaj mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Për profesionalizmin u konstatua se hetimi i një çështje e vitit 2012 kishte zgjatur tej afatit të përcaktuar; në një hetim tjetër kishte rezultuar se nuk ishin pyetur personat e kërcënuar dhe në një rast mungonte vendimi për zgjatje të hetimit. Komisioni nuk ka gjetur pobleme në katër denoncimet e depozituara nga publiku./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: