LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Facebook di gjithçka”/ Këto janë kompanitë që mbledhin të dhënat personale

1 Nëntor 2020, 08:56, Tech CNA
“Facebook di gjithçka”/ Këto janë kompanitë

Çdo kompani internet mbledh të dhëna për klientët dhe përdoruesit e saj në një masë më të madhe ose më të vogël. Ka shërbime që zotërojnë pothuajse të gjitha informacionet e mundshme, të tilla si Facebook.

Ekspertët e sigurisë kibernetike të Clario kanë paraqitur një vlerësim prej 47 shërbimeve që kanë një lloj informacioni në lidhje me përdoruesit e tyre. ?Kampionati iu dha Facebook?. Rrjeti social i Mark Zuckerberg mbledh sa më shumë të dhëna që të jetë e mundur në mënyrë që të rekomandojë miq, t?i njoftojë ata për ngjarje të ndryshme, të sugjerojë grupe dhe, më e rëndësishmja, reklamat e synuara.

Në përllogaritjet e vitit 2018 thuhet se kompania toi 16.6 miliardë dollarë nga reklamat. Reklamuesit kanë mundësinë të rregullojnë ofertat e tyre për audiencën e synuar përmes postës elektronike, datës së lindjes, profesionit, interesave, etj. 70.59% e të dhënave në Facebook janë mbledhur ligjërisht.

Pas Facebook është Instagram, i cili zotëron 58.82% të të gjitha të dhënave. Përsëri, mbledhja e informacionit është e nevojshme për të shërbyer reklama dhe rekomandime

Tinder është në vendin e tretë. Shërbimi zotëron 55.88% të të dhënave në dispozicion, falë të cilave ndihmon përdoruesit e tij të gjejnë përputhjen e përsosur. Shërbimi madje ruan informacione në lidhje me praninë e kafshëve shtëpiake, dhe gjithashtu ruan kartat bankare. Të dhënat merren nga korrespondenca e përdoruesit.

Interesante, gjigandi i shitjes me pakicë Amazon zotëron vetëm 23.52% të të dhënave. Kjo është e mjaftueshme për të drejtuar në mënyrë efektive biznesin e tij. E fundit në listë qëndron Facetune, një aplikacion i cili shërben për të edituar fotogratë dhe ruan 5.88% të të dhënave tuaja. 93% e bizneseve mbledhin vetëm adresën tuaj të postës elektronike dhe 18% e dinë peshën tuaj./ Tema

Lajmet e fundit nga