Connect with Us

Skandali/ KLGJ nuk verifikoi pasurinë e Sokol Sadushit para emërimit në Gjykatën e Lartë (Dokumenti)

Vetingu

Skandali/ KLGJ nuk verifikoi pasurinë e Sokol Sadushit para emërimit në Gjykatën e Lartë (Dokumenti)

Publikuar

-

Skandali/ KLGJ nuk verifikoi pasurinë e Sokol Sadushit para emërimit në Gjykatën e Lartë (Dokumenti)

Disa dokumenta zyrtare, të konsultuara nga “Boldnews.al”, dëshmojnë se Këshilli i Lartë Gjyqësor (KLGJ) ka kualifikuar Sokol Sadushin për në Gjykatën e Lartë, pa kryer një verifikim të mirëfilltë mbi pasurinë e tij.

Gjithashtu, KLGJ i dha pikë maksimale në kriterin profesional, bazuar, ndër të tjera, edhe në një shkresë të Shkollës së Magjistraturës, të nëntorit 2019, kohë në të cilën institucioni drejtohej nga vetë Sadushi, dhe ku ai vlerësohej me superlativa për angazhimet në seminare, gjithashtu edhe si “pedagogu më i aftë”.

Kriteri i pasurisë konsiderohet ndër më të rëndësishmit në procesin e Vetingut, si edhe ka qenë shkaku kryesor për shkarkimin e shumicës absolute të gjyqtarëve dhe prokurorëve që janë përballur deri më tani me rivlerësimit kalimtar.

Por, në rastin e Sokol Sadushit, Këshilli i Lartë Gjyqësor, i cili është përgjegjës për Vetingun e kandidatëve jashtë gjyqësorit, është mbështetur në një raport paraprak të institucionit ndihmës, Inspektoratit të Lartë të Deklarimit e Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave (ILDKPKI), pa kryer verifikime të thelluara.

Pikëpyetjet mbi pasurinë

Këshilli i Lartë Gjyqësor, me vendimin nr.257, datë 12.11.2019, ka vendosur kualifikimin e kandidatit Sokol Sadushi për të vijuar garën për Gjykatën e Lartë, pasi, në përfundim të “Vetingut”, rezultoi se ai ishte i përshtatshëm në të tre shtyllat e kontrolluara-pasurinë, integritetin personal dhe aftësitë profesionale.

Për kriterin e pasurisë, rezulton se KLGJ nuk ka kryer thuajse asnjë verifikim.

Të vetmte veprime që ka kryer KLGJ lidhur me kriterin e pasurisë së kandidatit Sokol Sadushi është kërkesa për informacion drejtuar Drejtoris së Përgjithshme të Tatimeve dhe asaj të Doganave.

Skandali/ KLGJ nuk verifikoi pasurinë e Sokol Sadushit para emërimit në Gjykatën e Lartë (Dokumenti)
Pjesë nga vendimi i KLGJ, lidhur me pasurinë e Sadushit

Në vendimin e zbardhur, KLGJ deklaron se ka pranuar plotësisht raportin e Inspektoratit të Lartë të Deklarimit e Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave, i cili konstatonte se “kandidati ka burime financiare të ligjshme për të justifikuar pasurinë; nuk ka kryer fshehje të pasurisë; nuk ka kryer deklarim të rremë; dhe se nuk gjendet në situatën e konfliktit të interesave”.

ILDKPKI i ka dërguar një raport të ngjashëm edhe Komisionit të Pavarur të Kualifikimit (KPK), i cili nga ana e tij po kryente Vetingun e bashkëshortes së Sadushit, Edlira Petri, gjyqtare në Gjykatën e Apelit të Tiranës.

Ndryshe nga Këshilli i Lartë Gjyqësor, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, në kuadër të procesit të Vetingut për Petrin, ka kryer një seri veprimesh shtesë mbi raportin e ILDKPKI dhe ka konstatuar problematika të theksuara lidhur me pasurisë e Sokol Sadushit.

LEXO EDHE:  Denoncimi i PD/ “Rama fundjavë në Paris, shpenzon 100 mijë euro të shqiptarëve për charter personal”

Komisioni i Vetingut ngriti disa pikëpyetje thelbësore mbi ligjshmërinë e burimit financiar për disa asete të krijuara nga Sokol Sadushi, kryesisht para martesës me gjyqtaren Petri.

Skandali/ KLGJ nuk verifikoi pasurinë e Sokol Sadushit para emërimit në Gjykatën e Lartë (Dokumenti)
Anëtarja e trupës së KPK, Pine, kërkon shkarkimin e gjyqtares Edlira Petri për shkak të pasurisë së bashkëshortit, Sokol Sadushi

Megjithatë, KPK pranoi një kërkesë të Petrit për të mos u marrë në konsideratë gjatë procesit të saj pasuritë e krijuara nga bashkëshorti para martese dhe në fund e konfirmoi atë në detyrë me një shumicë të brishtë, 2-1 të anëtarëve të komisionit.

Por, gjithësesi, shmangia e problemeve të pasurisë së Sokol Sadushit nga Vetingu i bashkëshortes, nuk i fshehu ato.

Madje, siç ka raportuar më herët “Boldnews.al”, anëtarja në pakicë e trupës së Vetingut, Xhensila Pine, është bazuar pikërisht në pikëpyetjet për pasurinë e Sadushit, kur argumenton qëndrimin e saj për shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Apelit, Edlira Petri.

Në krahasim mes raportit të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, të dyja struktura të dala nga Reforma në Drejtësi, rezulton qartë që “qeveria e gjyqësorit” ka dështuar me vetëdije për të kryer një verifikim mbi pasurinë e Sokol Sadushit, i cili tashmë është në krye të Gjykatës së Lartë.

Profesionalizmi, Sadushi vlerëson Sadushin

Në një vendim tjetër, me nr. 104, të datës 27.02.2020, Këshilli i Lartë Gjyqësor ka vendosur të japë pikët më të larta për kandidatin Sokol Sadushi, krahasuar me aplikantët e tjerë, sa i përket aspektit profesional.

Sadushi ka një përvojë të gjatë në jurisprudencë. Ai ka filluar punës si prokuror në vitin 1986, më pas karriera e tij ka vijuar me ngritje, duke qenë anëtar i Gjykatës Kushtetuese në periudhën 1998-2011 e, në vitet e fundit, drejtor i Shkollës së Magjistraturës.

Sokol Sadushi ka ka një CV të zgjeruar, me pjesëmarrje në seminare e botime në fushën juridike.

Skandali/ KLGJ nuk verifikoi pasurinë e Sokol Sadushit para emërimit në Gjykatën e Lartë (Dokumenti)
Pjesë nga vendimi i KLGJ, lidhur me kriterin profesional të Sokol Sadushit

Por, pavarësisht biografisë së gjerë profesionale, Këshilli i Lartë Gjyqësor e ka konsideruar të arsyeshme që të marrë një vlerësim për kandidatin Sadushi edhe nga Shkolla e Magjistraturës, duke i dhënë vendimin nuancat e “konfliktit të interesit”.

Në vendimin, ku Sokol Sadushit është vlerësuar me 87 pikë në kriterin profesional, Këshilli i Lartë Gjyqësor përmend: “Shkolla e Magjistraturës, me shkresë nr.906 prot., datë 19.11.2019, e liston kandidatin Sadushi ndër pedagogët më të aftë dhe më të mirë në drejtimin praktik dhe akademik, përsa i përket procesit të mësimdhënies”.

Ky vlerësim tejet i lartë është dhënë nga Shkolla e Magjistraturës në një kohë që Sokol Sadushi vijonte të ishte drejtor i saj.

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Preku drejtësinë me mijëra euro në llogari/ Gjyqtarja shtrin financat në USA

Publikuar

-

Nga

Preku drejtësinë me mijëra euro në llogari/ Gjyqtarja shtrin financat në USA

Gjyqtarja e Gjykatës së Faktit Fier, ka depërtuar në sistemin e drejtësisë me me mijëra euro në llogari bankare dhe automjet të shtrenjtë.

Ajo ka deklaruar një llogari bankare me 60 000 euro, të ardhura nga qiraja e një magazine, 1 500 euro dhe një makinë me vlerë 13 500 euro, të cilët thotë se kishte në përdorim.

Pas është bërë gjyqtare, fillimisht në Tiranë dhe më pas në Fier, në vitin 2014 ka blerë një apartament  66 metër katror dhe me verandë, 34.56 metër katror që ka kushtuar 55 000 euro.

Gjyqtarja deklaron se për të blerë apartamentin, në vitin 2014, ka marrë një kredi me vlerë 5 640 000 lekë dhe që sipas kontratës me bankën përfundonte në vitin 2034.

Në fakt kjo kredi është paguar për dy vite. Sipas gjyqtares Ejona Lazellari, kredia është paguar me paratë e babait, i cili rezulton të ketë ndryshuar dy herë emrin.

Është vetë gjyqtarja e cila e deklaron këtë fakt në formularin e dekriminalizimit, e cila thotë se babai i saj e ka ndryshuar emrin nga Guri në Vasil dhe më pas nga Vasil në Guri.

Burimet e të ardhurave gjyqtarja i ka nga paga e saj dhe e bashkëjetuesit, gjyqtar në Vlorë, Laurent Fuçia, një emër i njohur ky për media, pasi më herët është denoncuar nga ish Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri, për shkelje të ligjit.

Gjyqtarja Ejona Lazellari rezulton të ketë shqyrtuar çështje rutinë, , ndryshe nga aspekti i pasurisë, i cili pëson ndryshime, madje deri me hapjen e një llogarie bankare në Amerikë.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Ejona Lazellari.

Viti 2013 (Deklarata fillestare)

Të ardhura nga qiraja e një magazine në Tiranë, 1 500 euro.

E drejta për përdorimin e makinë Golf 5, me vlerë 13 500 euro.

Gjendje, 60 000 euro.

Bursë nga shkolla e Magjistraturës, 42 500 lekë.

Shpenzime për qiranë e ap, 25 000 lekë.

Viti 2013 (Deklarata vjetore)

Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si gjyqtare në Tiranë, 67 000 lekë.

Viti 2014

Blerë ap 66 m2 dhe verandë, 34.56 m2, me vlerë 55 000 euro.

Tërhequr nga llogaria bankare 8 346 euro dhe 7 000 dollarë.

Gjendje në llogarinë bankare, 8 346 lekë dhe 54 320 lekë.

Derdhur në llogarinë bankare ku autorizohet tërheqja nga babai, 1 600 dollarë.

Revokim kontratë qiraje me 1500 euro në muaj.

LEXO EDHE:  I dënuar për korrupsion/ Ish-gjyqtari Shkëlqim Miri largohet nga sistemi i drejtësisë

LEXO EDHE:  Skandali i Zimbabve/ Paralajmëron Balliu: Do publikojmë fakte, inceneratori merr miliona euro nga buxheti i shtetit

Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si gjyqtare në Tiranë,  992 286 lekë.

Të ardhura të bashkëjetuesit Laurent Fuçia si gjyqtar në Vlorë, 913 620 lekë.

Kredi për blerje ap, 5 640 000 lekë. Pa shlyer 5 522 385 45 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare të bashkëshortit, 28 631 11 lekë dhe  2 677 61 lekë.

Viti 2015

Gjendje në llogarinë bankare, 54 320 00 lekë dhe 400 197 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si gjyqtare në Fier,  979 108  lekë.

Të ardhura të Laurent Fuçia si gjyqtar në Vlorë, 990 523 65  lekë.

Të ardhura nga bashkëjetuesit shkolla e magjistraturës si autore në rezvistën jeta juridike, 37 400 lekë.

Kredi për blerje ap, 5 640 000 lekë. Pa shlyer 5 640 000 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare të bashkëjetuesit , 2 677 61 lekë dhe  530 01 lekë.

Të ardhura të bashkëjetuesit nga shitja e makinës, 1000 euro.

Viti 2016

Gjendje në llogarinë bankare, 400 197 00 lekë dhe 52 962 85 lekë.

Tërhequr 2 2000 dollarë për llogari të babait.

Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si gjyqtare në Fier  1 034 550  lekë.

Të ardhura të bashkëjetuesit Laurent Fuçia si gjyqtar në Vlorë, 992 166  lekë.

Të ardhura për shpenzime në një trajim nga Euralius, 10 994 85 lekë.

Të ardhura për shpenzime në një trajim nga Euralius, për bashkëjetuesin , 8 782 05 lekë.

Kredi për blerje ap, 5 640 000 lekë.  Shlyer me të ardhurat nga babai.

Bashkëjetuesit  ka blerë Benz Mercedez, 400 000 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare të bashkëjetuesit ,7 lekë dhe  530  lekë.

Viti 2017

Gjendje në llogarinë bankare, 34 537 85 lekë dhe 52 962 85 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si gjyqtare në Fier,  1 042 610   lekë.

Të ardhura të bashkëjetuesit Laurent Fuçia si gjyqtar në Vlorë, 1 002 163  lekë.

Viti 2018

Gjendje në llogarinë bankare, 34 537 85 lekë dhe 1 698 85 lekë.

Llogari bankare në Amerikë 100 dollarë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si gjyqtare në Fier,  1 032 078   lekë.

Të ardhura të bashkëjetuesit  Laurent Fuçia si gjyqtar në Vlorë, 1 025 205 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare të bashkëjetuesit , 70 30 lekë dhe 469 15 lekë.

Bashkëjetuesi  ka përfituar nga trashëgimia 1/6 e një ap./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Drejtësi në Fier dhe me pasuri në Vlorë/  Gjyqtari si pronar i “Ujit të Ftohtë”

Publikuar

-

Nga

Drejtësi në Fier dhe me pasuri në Vlorë/  Gjyqtari si pronar i “Ujit të Ftohtë”

Në zbatim të ligjit nr. 84/2016 “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”  Komisioni i Pavarur i Kualifikimit,në shortin e datës 15 Qershor 2020, në mesin e 118 subjekteve deklaruese, ka zgjedhur të hetojë edhe gjyqtarin e Fierit Alfred Konomi.

Ky i fundit të gjithë karrierën e ka të përqëndruar në Gjykatën e Faktit, Fier.

Ai ka kalura nëpër duar disa raste, që janë raportuar nga mediat në kuadrin e kronikës së zezë.

Në Shtator të vitit 2020, gjyqtari Alfredi Konomi, dha masën “Arrest me burg”, ndaj 47 vjecarit P.Dhana, grabitësit të 300 mijë lekëve në banesën e familjes Prifti në fshatin Pishë.

47 vjeçari hyri me forcë e sëpatë në dorë në banesën e pensionistëve Athina dhe Vangjes Prifti duke i marrë paratë që i kishin kursyer për të blerë drutë e dimrit.

Raste të tjera që janë gjykuar nga Konomi, është çështja e naftës Virgin, e cila u sorollat nga Tirana në Fier apo edhe çështja e laboratorit të drogës në Fier.

Alfred Konomi, punon dhe jeton në Fier, por pjesën më të madhe të patundshmërisë e ka në Vlorë, tek Uji i Ftohtë. Bëhet fjalë për troje.

Ai deklaron, truall, 2 060 m2 në godinën  ish shtëpisë së pushimit të punëtorëve në Vlorë, truall 2 140 m2 tek Uji i ftohtë, Vlorë, truall 7 000 m2 tek uji i ftohtë Vlorë, dhe truall 3 859 m2 tek Uji I ftohtë, Vlorë.  Të gjitha këto prona, ku zotëron, 4.76 përqind,  thotë se i ka trashëgimi nga babai.

Patundshmëri ai deklaron dhe një apartament  banimi 60 m2 ndërtuar para vitit 1990.

Më poshtë po sjellim pasurinë deklaruar nga gjyqtari Alfred Konomia.

Viti 2003

Ap banimi 60 m2 ndërtuar para vitit 1990. Zotëron 50 përqind.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 640 449 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga ISKSH, Fier, 389 240 lekë.

Viti 2004

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 811 411 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga ISKSH, Fier, 396 000 lekë.

Viti 2005

Shtesë në depozitë me 6 88 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 924 526 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga ISKSH, Fier, 515 620 lekë.

Viti 2006

Pkësim në depozitën e kursimit, me 300 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 859 881 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga ISKSH, Fier, 546 944 lekë.

Viti 2007

Shtesë në depozitë me 35 026 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 858 868 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga ISKSH, Fier, 420 657  lekë.

Viti 2008

Shtesë në depozitë me 19 600  lekë.

Truall, 2 060 m2 në godinën  ish shtëpisë së pushimit të punëtorëve në Vlorë, Trashëgimi nga babai,

Truall 2 140 m2 tek Uji I ftohtë, Vlorë. Trashëgimi nga babai.

Truall 3 859 m2 tek Uji I ftohtë, Vlorë. Trashëgimi nga babai. Tek të gjithë këto prona zotëron, 4.76 përqind.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 878 744 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 618 065 lekë.

Kursime të subjektit deklarues, 16 076 lekë.

Kursime të bashkëshortes, 550 775 lekë.

Viti 2009

Depozitë shtuar me interesat, 22 935 lekë.

Depozitë e bashkëshortes, 204 536 lekë.

Blerë autoveturë me vlerë 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 093 003 lekë.

LEXO EDHE:  Mirela Kumbaro abuzon me Kishat /Fiks-Fare paralajmëron skandalin

LEXO EDHE:  OFL-ja i kërkoi të justifikojë pasurinë/ Avokati i Ervis Martinajt: Kërkesa e policisë është 'Nul'

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 674 720 lekë.

Kursime të bashkëshortes, 18 695 lekë.

Viti 2010

Depozitë shtuar me interesat, 28 392 lekë.

Depozitë e bashkëshortes, 11 863  lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 043 082 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 580 153 lekë.

Kursime të subjektit deklarues, 18 709  lekë.

Kursime të bashkëshortes, 58 657 lekë.

Viti 2011

Depozitë shtuar me interesat, 24 700 lekë.

Depozitë e bashkëshortes shtuar me interesat, 26 585  lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 085 362 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 581 829 lekë.

Viti 2012

Depozitë shtuar me interesat, 26 590 lekë.

Depozitë e bashkëshortes shtuar me interesat, 11 359  lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 119 251  lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 629 275 lekë.

Viti 2013

Depozitë shtuar me interesat, 24 855 lekë.

Depozitë e bashkëshortes shtuar me interesat, 8 430 lekë.

Depozitë e bashkëshortes, pakësuar me 60 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 131 744 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 623 884 lekë.

Viti 2014

Truall 7 000 m2 tek uji I ftohtë Vlorë. Trashëgimi nga babai, 4.76 përqind.

Depozitë shtuar me interesat, 14 615 lekë.

Depozitë e bashkëshortes shtuar me interesat, 6 088 lekë.

Tërheqje nga depozita e bashkëshortes, 37 700 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 399 552 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 634 125 lekë.

Viti 2015

Pakësuar depozita e subjektit deklarues me 150 000 lekë.

Depozitë e bashkëshortes shtuar me interesat, 130 58 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 399 011 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 616 666 lekë.

Overdraft me limit 100 000 lekë.

Viti 2016

Pakësuar pasuria truall  1182,54 m2 në bashkëpronësi 1/21 pjesë, në Vlorë, me anë të kontratës së dhurimit.

Pakësuar pasuria truall  2676.96 m2 në bashkëpronësi 1/21 pjesë, në Vlorë, me anë të kontratës së dhurimit.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 442 824 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 624 288 lekë.

Overdraft me limit 100 000 lekë.

Viti 2017

Shtesë në depozitën bankare me 2 103 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 428 162 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 643 057 lekë.

Overdraft me limit 100 000 lekë.

Kartë krediti 200 000 lekë.

Tërheqje nga depozita e bashkëshortes, 30 000 lekë.

Kartë krediti e bashkëshortes, 54 000 lekë.

Viti 2018

Shtesë në depozitën bankare me 918 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Fier, 1 444 556 lekë.

Overdraft me limit 100 000 lekë. Pa shlyer 88 249 lekë.

Kartë krediti 200 000 lekë. Pa shlyer 68 163 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si ekonomiste në Drejtorinë rajonale të kujdesit shëndetësor, Fier, 703 140 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Liroi të dyshuarin për pedofili/ Gjyqtarja merr qira nga LSI

Publikuar

-

Nga

Liroi të dyshuarin për pedofili/ Gjyqtarja merr qira nga LSI

Gjyqtarja e Gjirokastrës Mirela Iliopullo Kore, e cila në Qershor të vitit 2018, liroi një mësues të  akuzuar për ngacmime seksuale ndaj një nxënëseje 11-vjecare, prej një viti po hetohet nga Vettingu.

Ende nuk ka rezultate nga Komisioni i Pavaruar i Kualifikimit, mbi gjetjet e hetimit dhe për pasojë ende nuk është caktuar as seanca dëgjimore.

Emri i gjyqtares Iliopulli, bëri xhiro në mediat pas vendimit për mësuesin e akuzuar për ngacmim seksual ndaj një nxënëseje 11 vjeçare.

Prokurori Juljan Cafka, kërkoi masën “burg me afat”, pasi kishtë paraqitur në Gjykatë provat që kishin servirur prindërit e vajzës 11 vjeçare ku pretendohej se ishte ngacmuar sistematikisht seksualisht, vajza e tyre, nga mësuesi 63 vjecar M. D. përgjatë dy viteve.

Por, gjyqtarja Mirela Iliopulli,  Kore, ka habitur me vendimin e dhënë në ngarkim të mësuesit të dyshuar për pedofili, duke e liruar atë në sallën e gjyqit pa u analizuar të gjitha rrethanat dhe provat e servirura nga organi i akuzës që 63 vjecari të qëndronte në burg.

Iliopulli dha masën detyrim paraqitje.

Në lidhje me pasurinë, gjyqtarja Iliopulli deklaron disa patundshmëri, si troje, kullota dhe zyra nga Gjirokastra, Dropulli dhe Saranda.

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Mirela Iliopulli Kore.

Viti 2003

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 62 500 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna, 24 000 lekë.

Viti 2004

Bashkëshorti Jorgo Kore ka blerë truall 600 m2 me vlerë 200 000 lekë.

Bashkëshorti Jorgo Kore trull posedon truall 400 m2, në Sarandë me vlerë 200 000 lekë, përfituar si i pastrehë.

Bashkëshorti Jorgo Kore ka blerë autoveturë tip Benz, 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 800 424 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge 180 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna në Doganë, 588 000 lekë.

Viti 2005

Bashkëshorti Jorgo Kore ka blerë autoveturë tip Benz Mercedez me vlerë 250 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 784 692 lekë, orë shtesë, 96 350 lekë dhe shpërblim 2 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge 14 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna në Doganë, 400 822 lekë dhe shpërblim 174 702 lekë.

Viti 2006

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 775 862 lekë, orë shtesë, 66 096 lekë dhe shpërblim 8 880 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge 16 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna jashtë vendit, 2 500 euro.

Viti 2007

Zyrë 45 m2, në Gjirokastër në bashkëpronësi me bashkëshortin, me vlerë 18 000 euro.

Gjendje kesh -750 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 773 400 lekë dhe shpërblim 18 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge 15 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna 40 000 lekë dhe 1 000 euro.

Detyrim ndaj një shoqërie. Shlyer 9 000 euro. Pa shlyer 3 600 euro.

Viti 2008

Zyrë 45 m2, në Gjirokastër në bashkëpronësi me bashkëshortin, me vlerë 18 000 euro.

Kursime kesh, 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 817 170 lekë.

LEXO EDHE:  I dënuar për korrupsion/ Ish-gjyqtari Shkëlqim Miri largohet nga sistemi i drejtësisë

LEXO EDHE:  OFL-ja i kërkoi të justifikojë pasurinë/ Avokati i Ervis Martinajt: Kërkesa e policisë është 'Nul'

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge 14 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna 40 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës, 30 000 lekë.

Të ardhura për të drejtën e shkollimit të fëmijës, 600 euro.

Detyrim ndaj një shoqërie. Shlyer 3 600 euro.

Viti 2009

Të ardhura nga qiraja e zyrës, 30 000 lekë.

Kursime, 800 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 887 194 lekë, shpërbli, 45 000 lekë dhe orët shtesë 102 228 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge 10 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna 40 000 lekë.

Viti 2010

Pasuri, kullotë, 609 m2 në Gjirokastër blerë nga bashkëshorti, 63 336 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 002 053 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna 30 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës, 30 000 lekë.

Kursime, 700 000 lekë.

Viti 2011

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 967 746 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge 30 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga puna 40 000 lekë.

Kursime familjare 500 000 lekë.

Viti 2012

Banesë dy katëshe në Sarandë, fituar me trashëgimi nga bashkëshorti.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 021 296 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës, 30 000 lekë.

Kesh, 500 000 lekë.

Viti 2013

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 106 712 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës, 30 000 lekë.

Kesh, 600 000 lekë.

Viti 2014

Shesh ndërtimi 400 m2 në Sarandë dhe shesh ndërtimi në Komunën e Dropullit 456 m2 .

Kursime, 1 000 000 lekë.

Shuma e përgjithshme e kursimeve 3 000 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 402 530 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës dhënë LSI, 30 000 lekë.

Viti 2015

Kursime nga paga dhe qiraja, 900 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 304 095 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës dhënë LSI, 30 000 lekë.

Viti 2016

Llogari bankare me vlerë 15 000 08 euro.

Llogari rrjedhëse në gjendje overdraft pakësuar me 150 141 96 lekë.

Pakësuar llogaritë rrjedhëe me 42 280 30 lekë dhe 15 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 347 510 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës, 360 000 lekë.

Viti 2017

Pakësuar llogaritë rrjedhëse me 4, 40 euro dhe 18 dollarë.

Shtuar llogaritë rrjedhëse, me 566 928 06 lekë dhe 148 959 20 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 499 068 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës, 360 000 lekë.

Viti 2018

Pakësuar llogaritë rrjedhëse me 16 47 lekë dhe 18 dollarë.

Shtuar llogaritë rrjedhëse, me 71 133 80 lekë dhe 247 980 86 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 424 559 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës, 326 400 lekë.

Djali Mejvis Kore, deklaron dhuratë nga babai I tij, 100 % të kuotavce të kapitalit të shoqërisë KDF me vlerë 100 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE