Connect with Us

Pasuria “fundos” gjyqtaren/ KPK e shkarkon nga detyra

Vetingu

Pasuria “fundos” gjyqtaren/ KPK e shkarkon nga detyra

Publikuar

-

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka vendosur sot shkarkimin nga detyra të Gjyqtares së Apelit në Shkodër, Hajrie Muçmata.

Mësohet se shkak për shkarkimin janë bërë problemet me pasurinë.

Trupa gjykuese e përbërë nga Firdes Shuli kryesuese, Alma Faskaj relatore dhe Pamela Qirko vendosi se Hajrie Muçmata nuk është e përshtatshme per vijimin e detyres.

Deklaratat kontradiktore vështirësojnë vetingun e gjyqtares Hajrie Muçmata

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Nga milionat tek kreditë/ “Rrudhet” pasuria e gjyqtares

Publikuar

-

Nga

Pasuria është kriteri që ka nxjerrë jashtë sistemit të drejtësisë mbi 80 përqind të gjyqtarëve dhe prokurorëve.

CNA.al paralelisht me hetimet e Vettingut ka hedhur dritë mbi pasuritë e njerëzve të drejtësisë, dhe sigurisht edhe në aspektin profesional duke iu referuar denoncimeve që janë bërë ndaj tyre ndër vite.

Në objektiv këtë radhë do të jetë gjyqtarja e Fierit Matilda Shalla, emri i së cilës është lidhur me disa çështje të njohura për opinionin publik.

Shalla, ishte gjyqtarja që pas tre seancash e cila i dha lirinë ish deputetin socialdemokrat Mark Frrokut më herët, pas kërkesës së tij për lirim me kusht.

E njëjta gjyqtare në në vitin 2016, ka ulur në mënyrë drastike dënimin për biznesmenin F.Kajolli, duke e dënuar atë me me 8 vjet burg nga 22 vjet që ishte dënuar nga gjykata italiane.

Sa i përket pasurisë, gjyqtarja si burim të ardhurash fillimisht dekaroj pagën e saj dhe përfitimet nga bizneset e bashkëshortit.

Në deklaratën fillestare atë të vitit 2007, gjyqtarja thotë se ka në pronësi një apartament banimi me vlerë  127 300 euro, Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 3 800 000 lekë, të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një firme ndërtimi në shumën 1 500 000 lekë dhe të ardhura të tjera në shumën 1 000 000 lekë. Për të vijuar sërish me të ardhura nga bashkëshorti përfituar nga emigracioni në vitet 1996-1998 në shumën 180 000 euro. Gjithashtu ajo deklaron dy kredi, njërën për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj dhe tjetrën për blerje apartamenti në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Bashkëshorti i saj posedonte dy llogari rrjedhëse me nga 60 000  dhe 50 000 euro si dhe një automjet Volsvagen Tuareg me vlerë 40 000 euro.

Në deklaratën e fundit, atë të vitit 2018, gjyqtarja thotë se ka të ardhura nga paga, në shumën 1 134 832 lekë dhe një kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me kohëzgjatje 300 muaj, prej së cilës ka pa shlyer shumën 86 011 21 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar pranë ILDKPKI-së nga gjyqtarja Matilda Shalla.

Viti 2007 (Deklarata fillestare)

Ap banimi me vlerë  127 300 euro.

Llogari rrjedhëse me vlerë 10 000 lekë.

Të ardhura nga shkolla e magjistraturës në shumën 960 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 3 800 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një firme ndërtimi në shumën 1 500 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti në shumën 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti përfituar nga emigracioni në vitet 1996-1998 në shumën 180 000 euro.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet.

Bashkëshorti, makinë volsvagen tuareg me vlerë 40 000 euro.

Bashkëshorti, llogari rrjedhëse në shumën 60 000 euro.

Bashkëshorti, llogari rrjedhëse në shumën 50 000 euro.

Viti 2017 (Deklarata vjetore)

Makinë, “skoda oktava” me vlerë 23 200 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Durrës në shumën 193 500 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 240 00 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një tjetër subjekti me vlerë 172 000 lekë.

Kredi bankare për blerje makine, në shumën 15 200 euro.

Viti 2008

Makinë, “skoda oktava” me vlerë 23 200 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në shumën 807 091 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 1 020 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një tjetër subjekti me vlerë 1 500 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 676 024 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 17 542 51 euro.

Kredi bankare për blerje makine, në shumën 15 200 euro. Pa shlyer shuma 15’ 271 euro.

Bashkëshorti, ka shitur makinën Volsvagen në shumën 25 000 euro.

Viti 2009

Të ardhura nga paga si gjyqtare në shumën 822 189 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 1 020 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një tjetër subjekti me vlerë 1 500 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 582 078 26 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 27 057 36 euro.

Kredi bankare për blerje makine, në shumën 15 200 euro. Pa shlyer shuma 11 498 euro.

Viti 2010

Të ardhura nga paga si gjyqtare në shumën 836 083 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 100 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 486 825 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 16 087 52 euro.

Kredi bankare për blerje makine, në shumën 15 200 euro. Shlyer tërësisht.

Viti 2011

Të ardhura nga paga vjetore në shumën 848 551 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 1 200 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 340 673 58 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 15 244 14 euro.

Viti 2012

Garazh me sip 22.6 m2, në Tiranë me vlerë 22 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 857 230.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 100 000 lekë.

Kursime në shumën 500 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 187 380 89 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 15 244 14 euro.

Bashkëshorti, shitje 100% të aksioneve të kompanisë “Tis Solution” me vlerë 20 000 euro.

Bashkëshorti,të ardhura nga paga si administrator i kompanisë “Tis Solution” me vlerë 3 600 000 lekë.

Viti 2013

Pakësim pasurie: Kalim i ap si garanci për kontratën e kredisë marrë nga kompania “Tis Solution”, ku administrator është ish bashkëshorti me vlerë 20 750 000 lekë.

Blerje e ap të mësipërm, ku nga ish bashkëshorti janë paguar 80 000 euro. Ndërsa vlera totale është 174 080 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 834 098 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 100 000 lekë në muaj.

Kursime në shumën 524 383 73 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 33 805 17 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 13 279  60 euro.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj.

Viti 2014

Depozitë bankare në shumën 537 547 61 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 078 462 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Është shlyer tërësisht.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 12 140 22 euro.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 93 710 23 euro.

Viti 2015

Depozitë bankare në shumën 546 179 00 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 066 939 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 6 750 euro.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 92 122 66 euro.

Viti 2016

Pakësim i depozitës bankare për pagesën e kredisë me vlerë 3 623 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 118 987 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Është shlyer tërësisht.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 89 702 25 euro.

Viti 2017

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 147 345 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Dëmshpërblim nga shoqëria “Interlogistik” për djegie të marketit “One Stop”, që ndodhet në pallatin e banimit. Vlera 47 200 00 lekë.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 89 123 40 euro.

Viti 2018

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 134 832 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 86 011 21 euro./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Mbi 9 mijë euro në një vit për pushime/ Një milionere në kabinetin e Olsian Çelës?

Publikuar

-

Nga

Ish-prokurorja e Krimeve të Rënda, Pranvera Pustina  synon të jetë pjesë e Prokurorisë së Përgjithshme. Ajo mësohet se po kandidon për shefe kabineti.

Në fakt nuk duket një lëvizje e pamenduar duke ditur se Pustina ka punuar më herët me kryeprokurorin Olsian Çela.

Ky i fundit pavarësisht kompetencave që ka,  po “mbledh” rreth vetes ekipin e tij me të pereferuarit e tij. Pasi një tjetër emër që ka kandiduar për të qenë pjesë e stafit të kryeprokurorit është edhe Arenc Çela nga Krimet e Rënda, që tashmë janë shndërruar në SPAK.

CNA.al është ndaluar tek prokurorja Pranvera Pustina, e cila nuk ka kaluar ende në procesin e Vettingut.

Prokurorja, Pranvera Pustina ka qenë pjesë e njësisë antikorrupsion në Prokurorinë e Krimeve të Rënda. Ajo ka hetuar gjyqtarin Guximtar Boçi, i cili kërkonte favore seksuale ndaj një gruaje që kishte një çështje gjyqësore në Gjirokastër.

Sa i përket pasurisë, prokurorja Pustina, pa frikë mund të kategorizohet tek milionerët për shkak të të ardhurave të bashkëshortit.

Llogaritë bankare që prokurorja deklaron janë të “çmendura”, duke ditur nivelin ekonomik të Shqipërisë.  Mbi 9 mijë euro, prokurorja deklaron se i ka shpenzuar në një vit për pushiem verore dhe dimërore e të mos llogarisim më tej pasurinë e patundshme.

Viti 2010 (Deklarata fillestare)

Bursë nga shkolla e magjistraturës me vlerë, 42 500 lekë në muaj.

Nga shuma 100 200 lekë ka kursyer shumën prej 700 000 lekë.

Viti 2010 (Deklarata vjetore)

Me datë 15.10.2010, është emëruar prokurore në Tiranë me page, 65 000 lekë në muaj.

Nga shuma prej 130 000 lekë, plus shtesat në gatishmëri me vlerë 10 000 lekë, ka kursyer shumën prej 80 000 lekë.

Viti 2011

Kursime nga paga si prokurore në shumën 500 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë, në shumën 740 727 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Krujë, në shumën 100 000 lekë.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si prokurore në Krujë, në shumën 491 170 lekë.

Ap. në pronësi të bashkëshortit me sip.210 765 m2, blerë në Maj 2005 me vlerë 53 940 euro.

Bashkëshorti Floran Pustina zotëron 45.48% të aksioneve në shoqërinë Tashko Pustina me objekt konsulencë juridike në fushën e të drejtës tregtare. Pjesa e kapitalit me vlerë 67 000 lekë, dhe vlera e kapitalit të shoqërisë, është 147 000 lekë.

Bashkëshorti, bashkëpronar, me nënën dhe vëllanë të një ap me sip 90 m2, përfituar nga privatizimi pas vitit 1992 me vlerë 25 000 lekë.

Bashkëshorti, zotërues i 100% të kuotave në shoqërinë Dunat me vlerë 100 000 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit me vlerë 37 909 euro dhe 475 000 lekë.

Llogari e ngurtësuar e bashkëshortit në shumën 4 000 00 euro.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit me vlerë 11 214 euro dhe 3 000 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit në Kosovë, në shumën 21 454 euro.

Tërheqja nga bashkëshorti në shumën 31 500 euro.

Bashkëshorti, të ardhura, si ortak, avokat dhe partner në studion Ligjore Tashko Pustina me vlerë 36 000 euro në vit. Paga mujore, 3 000 euro.

Bashkëshorti, të ardhura, si administrator i shoqërisë Helicopters Albania në shumën 3 420 euro në vit.

Bashkëshorti, të ardhura si drejtor i Tashko Pustina, në Kosovë, në shumën 9 000 euro në muaj, ndërsa në vit 34 000 euro në vit.

Bashkëshorti, kredi për blerje ap. me sip 210 765 m2, me vlerë 52 121 82 euro. Shuma e pashlyer është 40 390 euro.

Viti 2013

Automjet BMV, blerë dhe paguar nga bashkëshorti në emër të subjektit deklarues me vlerë 6 400 euro.

Të ardhura nga paga si prokurore në 392 648 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura, si ortak, avokat dhe partner në studion Ligjore Tashko Pustina . Në Shqipëri:108 815 euro. Në Kosovë: 178 876 euro.

Bashkëshorti, kredi për blerje ap. me sip 210 765 m2, me vlerë 52 121 82 euro. Shuma e pashlyer është 40 390 euro.

Bashkëshorti deklaron shpenzime për arredim shtëpie, vendosje të kondicionerit në shumën 9 300 euro.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si prokurore në 998 897 lekë.

Të ardhura nga kursimet e pagës në shumat 60 000 lekë dhe 300 000 lekë.

Të ardhura e krijuara nga mëshimdhënia në “Beder”, në shumën 60 000 lekë.

Bashkëshorti, blerje e 1.128 kuotave me vlerë nominale 1 000 lekë secila, ose ndryshe 40% të kapitalit të shoqërisë “Group 3” me vlerë 1 128 000 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura nga shpërndarja e dividentëve për vitin financiar 2013 dhe të përfituar gjatë vitit 2014 me vlerë 148 000 00 euro.

Bashkëshorti, tërheqje dividentësh për vitin 2014 në cilësinë e ortakut Tashko Pustina, në vlerat 70 000 euro dhe 4 100 000 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura nga nga paga në Shqipëri, në cilësinë e të punësuarit pranë Tashko Pustina, në shumën 8 000 euro.

Bashkëshorti, të ardhura nga nga paga në Kosovë, si drejtor në Tashko Pustina, në shumën 70 000 euro.

Bashkëshorti, interesa të përfituara nga depozita në shumën 12 912  27 lekë.

Shpenzime për pushime verore në Turqi, Gusht 2014 në shumën 3 450 euro.

Shpenzime për pushime verore në Greqi, Gusht 2014 në shumën 2 870 euro.

Shpenzime për pushime dimërore në Bullgari, Dhjetor 2014 në shumën 3 310 euro.

Viti 2015

Të ardhura të krijuara nga paga si prokurore në Krujë, shtuar në shumën 692 852 lekë.

Të ardhura të krijuara nga paga si prokurore në Tiranë, shtuar në 122 607 24 lekë.

Të ardhura të krijuara nga kursimet e pagës në shumën 470 500 00 lekë.

Të ardhura të krijuara nga mësimdhënia në “Beder”, shtuar 65 500 lekë.

Llogari bankare (shpërblimi), në shumën 5 000 00 lekë.

Bashkëshorti, pjesëmarrje si ortak në themelimin e shoqërisë Carton Jazz, me vlerë 40 000 lekë.

Blerje automjeti me vlerë 23 500 euro.

Rikthim vlerë TVSH në Gjermani për blerjen e automjetit në shumën  3 000 euro.

Bashkëshorti, depozitë-ortaku, paradhënia në formë huaje për mbulim shpenzimesh në shumën 1 500 euro.

Bashkëshorti, të ardhura si drejtor tek Tashko Pustina, në Kosovë me vlerë 174 000 euro.

Bashkëshorti, dividente të përfituar nga shoqëria Tashko Pustina, në Shqipëri në shumën 50 000 euro.

Bashkëshorti, interes nga llogaria e kursimeve në shumën 12 695 57 lekë.

Bashkëshorti, interes  përfituar nga llogaritë rrjedhëse në shumën 129.8 euro.

Bashkëshorti, interes  përfituar nga llogaritë në shumat 10 21 euro dhe 46.06 euro.

Viti 2016

Pasuri të paluajtshme të krijuar veçmas nga bashkëshorti.

Blerje nga bashkëshorti, Floran Pustinë në bashkëpronësi, një trull ullishte prej 8 700 m2 me vlerë 55 000 euro.

Kontratë për transferim të drejtash, ap i paregjistruar në proces legalizimi, në Golem me sip.107.4 m2 me 69 000 euro.

Llogari kursimi me vlerë 5 931 69 euro.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë, në shumën 153 603 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore  tek Krimet e Rënda, në shumën 1 244 655 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia në shumën 12 500 lekë.

Të ardhura nga shitja e automjetit BMV me vlerë 6 300 euro.

Gjendja e llogarive të bashkëshortit në shumat 131 158 18 euro, 132 406 66 lekë, 195 075 79 euro, 6 336 69 lekë, 2 437 80 euro.

Llogari në emër të vajzës në shumat, 525 109 51 lekë,  102 12 euro.

Bashkëshorti të ardhura si ortak në shoqërinë Tashko Pustina me vlerë 1 095 942 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura nga puna jashtë Shqipërisë, 119 519 76 euro.

Viti 2017

Të ardhura të krijuara nga pagat mujore si prokurore e Krimeve të Rënda, në shumën 1 445 438 lekë.

Gjendja e llogarisë ku derdhet paga në shumën 21 455 40 lekë.

Gjendja e kursimeve të pagës në shumën 265 478 78 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare në shumën 5 939 24 euro.

Gjendja e llogarisë së kursimit në shumën 418 423 06 lekë.

Kartë krediti në shumën 50 000 lekë.

Bashkëshorti të ardhura të tatueshme vjetore në Shqipëri si partner, avokat në Tashko Pustina në shumën  1 680 000 lekë.

Bashkëshorti të ardhura nga interesat bankare në shumën 52 81 euro.

Gjendja e llogarive të bashkëshortit në shumat, 158 542 81 lekë, 107 363 81 euro, 2 373 55 euro, 6 352 92 lekë,532 335 01 lekë, 102 38 euro, 191 565 79 euro.

Viti 2018

Pakësim i llogarisë, në shumën 5 145 89 euro.

Pakësim i llogarisë, në shumën 380 363 39 lekë.

Të ardhura si prokurore tek Krimet e Rënda në shumën 1 434 161 euro.

Të ardhura nga kursimet e pagës në shumën 146 432 58 lekë.

Bashkëshortit, kthyer huaja prej 2 000 euro.

Bashkëshortit, shoqëria Tashko Pustina, i ka kthyer një pjesë të parave huadhënësit, në shumat 8 000 euro, 1 000 000 lekë, 4 058 euro.

Hua në shumën prej 30 000 euro, me qëllim blerje aseti nga një shoqëri.

Gjendja e llogarive të bashkëshortit në shumat 100 128 94 euro, 151 601 44 lekë, 162 542 29 euro, 542 289 67 lekë, 102 60 euro,6 371 77 lekë, 2 324 88 euro.

Bashkëshorti, të ardhura si drejtor në Tashko Pustina, në Kosovë, në shumën 55 100 euro.

Bashkëshorti të ardhura të tatueshme vjetore në Shqipëri si partner, avokat në Tashko Pustina në shumën  1 680 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

35 mijë euro kursime në pesë vite/ Sa kushton një prokuror?

Publikuar

-

Nga

Prokurori Olgert Rumniçi pritet të marrë “ok” për t’u bërë pjesë e stafit të Prokurorit të Përgjithshëm Olsian Çela.

Rumniçi, i ri në pozicionin e prokurorit, ka kandiduar për ndihmës-magjistratë.

Një nga çështjet, ku është lakuar emri i prokurorit Rumniçi ka lidhje me hetimet për  drejtorin e shkollës “Babë Dudë Karbunara”, për ngacmime seksuale ndaj nxënëseve. Ngjarje kjo, që u bë publike në vitin 2017.

Sa i përket pasurisë prokurori Rumniçi listohet tek kategoria e të varfërve, nëse e krahasojmë me kolegët e tij. Si burim të ardhuash ai deklaron vetëm pagën, shkruan CNA.al.

Ndërsa pasuria e tij e patundshme përbëhet nga një apartament i deklaruar në vitin 2018. Vlera e apartamentit është 70 000 mijë euro. Po ashtu, 35 000 ai deklaron se i ka mbledhur nga kursimet, ndërsa pjesën e mbetur e ka marrë kredi dhe hua.

Më poshtë po sjellim të dhënat pasurore të prokurorit Olgert Rumniçi.

Viti 2013 (Deklarata fillestare)

Bursa nga shkolla e magjistraturës me vlerë 1 032 000 lekë.

Bursa nga shkolla e magjistraturës  nga 1 janar 2012 –tetor 2013 me vlerë 387 000 lekë.

Viti 2013 (Deklarata vjetore)

Bursa nga shkolla e magjistraturës nga nëntori 2011- Tetor 2013m me vlerë 1 032 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror  në Berat në shumën 113 333 lekë.

Viti 2014

Shtuar, kursime nga paga në shumën 460 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Berat në shumën 1 039 980 lekë.

Viti 2015

Shtuar, kursime nga paga në shumën 410 000 lekë të reja.

Depozitë bankare me kursimet e krijuara nga shkolla e magjistraturës në shumën 800 000 lekë të reja.

Të ardhura nga paga si prokuror në Berat në shumën 1 005 277 lekë.

Viti 2016

Shtuar kursime nga paga në shumën  430 000 lekë të reja.

Depozitë bankare me kursimet e krijuara nga shkolla e magjistraturës në shumën 800 000 lekë të reja.

Të ardhura nga paga si prokuror në Berat në shumën 1 011 172 lekë.

Viti 2017

Shtuar kursime nga paga në shumën 396 000 lekë të reja.

Depozitë bankare me kursimet e krijuara nga shkolla e magjistraturës në shumën 800 000 lekë të reja.

Trashëgimi nga babai 1/6 e ap.

Trashëgimi nga babai 1/6 e automjetit Ford Focus.

Të ardhura nga paga si prokuror në Berat në shumën 1 089 356 lekë.

Interesi nga depozita  bankare në shumën 30 634 35 lekë.

Viti 2018

Shtuar kursime nga paga në shumën 4 333 48 lekë.

Depozitë bankare me vlerë 316 000 lekë.

Shpenzuar për prenotim ap. kursimet kesh të krijuara nga paga në shumat 1 400 000 lekë, 80 000 lekë dhe 50 000 lekë.

Tërhequr shumat 800 000 lekë dhe 346 634 35 lekë për prenotim ap.

Kontratë sipërmarrje për prenotim ap me vlerë 70 000 euro. Paguar 35 000 euro.

Të ardhura nga paga si prokuror në Berat në shumën 1 126 933 lekë.

Interesi nga depozita  bankare në shumën 8 439 48 lekë të reja.

Kredi  me vlerë 1 400 000 lekë te reja, për ap.

Hua 550 000 lekë të reja për pagesën e ap./CNA.al

LEXO TE PLOTE