Connect with Us

Prokurori i batakut të lobimit rus/ Si u përfshi Ervin Karanxha në skandal

Vetingu

Prokurori i batakut të lobimit rus/ Si u përfshi Ervin Karanxha në skandal

Publikuar

-

Prokurori i Tiranës Ervin Karanxha, është njëri nga prokurorët që ka hetuar lobimin rus të  PD në SHBA.

Apo më qartë mund të thuhet që dyshohet se është njëri nga prokurorët që po rehabiliton kreun e PD-së Lulzim Basha, duke e amnistuar atë nga hetimi për pastrimin e parave dhe duke vënë theksin tek falsifikimi i vulave apo stampave.

Në media, mbrëmjen e së premtes është dhënë alarmi, se grupi i prokurorëve që po hetonte, është i përçarë, për firmosjen e akuzave ndaj Bashës dhe dy të tjerëve.

Gjergji Tako dhe Ervin Karanxha ka firmosur akuzën për ta dërguar në Gjykatë, ndërsa prokurori Kolë Hysenaj nuk ka pranuar.

Nuk dihet ende arsyeja, por prokurori Karanaxha në një prononcim për BIRN, ka thënë se hetimet tashmë janë mbyllur zyrtarisht.

“Dy të tretat jemi dakord, nuk e di pse i treti nuk ka firmosur. Hetimet janë mbyllur zyrtarisht’’, ka thënë  Karanxha, në vend që të sqarojë se si dhe pse është bërë e këtij skandali, që u konfirmua dhe nga shefja e tij Elisabeta Imeraj për mediat.

Se ka një skandal në këtë mes, nuk do shumë përllogaritje. Këtë e tregojnë qartë akuzat e firmosura nga dy prokurorët Tako dhe Karanxha, të cilët nuk dihet se pse janë bërë e këtij bataku.

CNA.al pas kalimit në filtër të prokurorit Gjergji Tako, është ndalur edhe tek prokurori Ervin Karanxha, për të cilin mund të thuhet se është familjarisht në sistemin e drejtësisë, bashkë me bashkëshorten në Gjykatën Administrative të Apelit dhe motrën në Gjykatën civile të Shkallës së Parë, Tiranë.

Gjatë vëzhgimit të pasurisë së Karanxhës, ngrihen dyshime për manipulime.

Që nga deklarimi fillestar në vitin 2003 e më tutje ai deklaron mijëra dollar kursime, kur papritur në vitin 2010, deklaorn kredi të marra më herët dhe hua për të cilën nuk thotë shifër.

Në vitin 2011 ai deklaron një kontratë porosie me 27.05.2011 për blerjen e një apartamenti me sipërfaqe 114.5 m2, në Berat, me vlerë 6 000 000 lekë dhe pas një muaj e ka revokuar kontratën e parë, duke lidhur një tjetër. Kështu, me 1.10.2011 ka lidhur një tjetër kontratë pronësie për një apartament me sipërfaqe 90.12  m2, me vlerë 8 200 000 lekë.

Bëhet fjalë për një apartament ne Berat, pasi në atë kohë bashkëshortja e tij Bernina Kondi punonte atje gjyqtare.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Ervin Karanxha.

Viti 2003

Para në shtëpi me vlerë 4 000 dollarë, nga të ardhurat personale në familje.

Paga si prokuror në Tiranë në shumën 66 000 lekë.

Viti 2004

Babai posedon Shumen 35 000 dollarë amerikan.

Subjekti deklarues posedon shumën 6 000 dollarë amerikan.

Gjendje cash në shtëpi 6 000 dollarë dhe shtesa 2 000 dollarë.

Paga si prokuror në Tiranë në shumën 772 605 lekë.

Paga e Kosta Karanxhës nga Ministria e Punës në shumën 80 000 lekë.

Të ardhurat e Anila Karanxhës si studente në Shkollën e Magjistraturës në shumën 385 000 lekë.

Të ardhurat e Leonora Karanxhës si mësuese kopshti në shumën 20 000 lekë.

Viti 2005

Gjendje cash në shtëpi në shumën 10 000 dollarë, shtesa, 4 000 dollarë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 831 897 lekë.

Viti 2006

Gjendje 13 000 USD, nga 10 000 dolllarë shtuar edhe 3 000 dollarë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 838 871  lekë.

Viti 2007

Shtuar 6 000 USD amerikan.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 896 896  lekë.

Viti 2008

Kursime nga paga e subjektit deklarues në shumën 7 000 USD.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 855 475  lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia në një fakultet privat në shumën 30 000 lekë.

Viti 2009

Gjendje me të ardhura nga paga në shumën 215 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 838 311 lekë.

Të ardhura në shumën 924 330 lekë (nuk kuptohet se nga ku).

Bashkëshortja Bernina Kondi, ap në Tiranë, me sip 60 m2 dhe me vlerë 39 000 euro.

Viti 2010

Shtesë në shumën 500 000 lekë.

Shtesë në shumën 500 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 903 913 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes Bernina Kondi, në shumën 852

000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes Bernina Kondi, nga pjesëmarrja në bordin e Zyrës të Administrimit të Buxhetit Gjyqësor, në shumën 36 720 lekë.

Shpërblime në shumën 18 000 lekë.

Kredi bankare e lidhur me 7.07 2005, shuma 2 500 000 lekë, e cila mbaron në vitin 2020. Shlyer shuma 41 666 lekë.

Në datën 6.04.2010 është shlyer kredia prej 1 200 000 lekë e marrë 7.07 2005.

Hua në datën 2.04.2010, por nuk e deklaron shifrën.

Në datë 08.04 2010, është shlyer kësti i kredisë prej 13 950 lekë.

LEXO EDHE:  Takimi i rastësishëm në Rinas/Basha dhe Meta në një avion drejt Vjenës

Në datën 09.04.2010 shlyer shuma e kredisë e marrë me 7.07 2005.

Shuma e shlyer ështe 563 903 lekë.

Viti 2011

Kontratë porosie me 27.05.2011 për blerje e një ap me sip114.5 m2, në Berat, me vlerë 6 000 000 lekë. Likuiduar fillimisht shuma prej 1 000 000 lekësh. Shuma prej 5 000 000 lekë është e paguar me kredi.

Me datë 16.06.2011 ka revokuar kontratën për apartamentin duke ia kthyer pronën pronarit.

Me 1.10.2011 ka lidhur një tjetër kontratë pronësie për një ap me sip 90.12  m2, me vlerë 8 200 000 lekë. Ap është blerë me shumën e siguruar nga renovimi i kontratës së mëparshme në vlerë 5 000 000 lekë dhe 1000 000 lekë, nga kursimet familjare dhe personale. Në momentin e lidhjes së kontratës është paguar shuma prej 5 500 000 lekësh.

Me datë 25.10.2011 është likuiduar shuma prej  2 000 000 lekë dhe me datë 28.11.2011 është likuiduar shuma prej 1 200 000 lekësh.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 1 072 659 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes Bernina Kondi, në shumën 940 950 lekë.

Shpërblim nga bashkëshortja në shumën 10 000 lekë.

Shpërblim i bashkëshortes nga seminari i organizuar nga zyrra shqiptare e të drejtës së autorit, në shumën 200 dollarë.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 934 436 lekë.

Shpërblim nga fondi i vecantë në shumën 91 900 lekë.

Shpërblim në fund vit në shumën 9 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes Bernina Kondi, në shumën 820 750 lekë.

Shpërblim nga bashkëshortja në shumën 9 000 lekë.

Dieta të bashkëshortes në shumën 22 500 lekë.

Kredi bankare në shumën 5 000 000 lekë. Për çdo muaj është paguar shuma 27 000 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 952 948 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes së deklaruesit, si kryetare e Gjykatës në Berat, në shumën 177 085 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes së deklaruesit, si gjyqtare administrative në Tiranë në shumën 147 049 lekë.

Kredi bankare në shumën 5 000 000 lekë. Për çdo muaj është paguar shuma 27 000 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 1 174 385 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes së deklaruesit, si gjyqtare në Tiranë në shumën 1 120 792 lekë.

Kredi bankare në shumën 5 000 000 lekë. Për çdo muaj është paguar shuma 27 000 lekë.

Kursime të bashkëshortes në shumën 409 624 94 lekë.

Viti 2015

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë në shumën 1 196 210 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes së deklaruesit, si gjyqtare në Tiranë në shumën 1 134 130 lekë.

Kredi bankare në shumën 5 000 000 lekë. Për cdo muaj është paguar shuma 27 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga paga si prokuror në vlerën 1 188 339  lekë

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si gjyqtare  në Gjykatën Apelit Administrative Tiranë,  në vlerën 235 055 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Gjykatën e Apelit Administrative Tiranë,në vlerën 966 412 lekë.

Kredi bankare, lidhur me datë 19.07.2011, në shumën 5 000 000 lekë, me interes 4 përqind.  Çdo muaj paguar kësti prej 27.000 lekësh.

Pasuria e deklaruar në emër të bashkëshortes Bernina Kondi

Truall 330 metër katror, nga kjo 100 m2 ndërtesë. Viti i krijimit 1977. Ndërtuar nga prindërit e bashkëshortes. Rregjistruar në ZRPP Berat. Certifikatë për vërtetim pronësie dt 11.05.2005. pasuri e llojit arë , me sipërfaqe 2400 m2. Ndodhur në Velabisht, Berat,  përfituar me ligjin 7501 “PërTokën” . Regjistruar më ZRPP Berat  me certifikatë pronësie dt.15.04.2011, pasuri e Ilojit Arë , me sipërfaqe 3850 m2, ndodhur në Velabisht, Berat, përfituar me ligjin 7501.

Pasuri e Ilojit Ullishte  me sipërfaqe 275 m2, ndodhur në Velabisht. Berat,  përfituar me ligjin 7501. Të gjitha këto pasuri të ndodhura në Velabisht, Berat, për shkak të vdekjes së nënës së bashkëshortes në dt.29.04.2016. si bashkëpronare në këto pasuri, pjesa e saj  do të ndahet në tre pjesë bashkëshorti i saj dhe dy fëmijët.

Viti 2018

Të ardhura nga paga si prokuror në vlerën 1 284 141 lekë

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si gjyqtare  në Gjykatën Apelit Administrative Tiranë,  në vlerën 1 216 008 lekë.

Kontratë pune me kohë të pjesshme lidhur mes Akademisë së Biznesit dhe bashkëshortes Bernina Kondi si pedagoge në shumën 27 019 lekë.

Llogaria e subjektit deklarues ku i kalon paga në shumën 3 155 00 lekë.

Llogaria e bashkëshortes në të cilën i kalon paga si gjyqtare e Apelit në shumën 3 430 88 lekë.

Kredi bankare, lidhur me datë 19.07.2011, në shumën 5 000 000 lekë, me interes 4 përqind.  Çdo muaj paguar kësti prej 27.000 lekësh./CNA.al

Loja me hetimet ndaj Bashës/ A do ta nxjerrin prokurorët Lulin të pafajshëm?

“Shitet prokurori i Adriatik Llallës”?/ Dështimet e njëpasnjëshme të Gjergji Takos

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Kaloi në sitën e vettingut/ Konfirmohet në detyrë zv. prokurori i Përgjithshëm

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konfirmuar në detyrë prokurorin Thoma Jano.

Gjatë verifikimit të kritereve, u konfirmua se Jano nuk kishte fshehje të pasurisë, deklarime të rreme apo konflikte interesi, ndërsa nuk u gjet asnjë provë apo informacion për të ngritur dyshime mbi kontaktet e tij me krimin e organizuar.

Kujtojmë se fund të vitit të kaluar Jano u emërua si zëvendësprokuror i Përgjithshëm dhe drejtor i Përgjimeve, nga kreu i organit të akuzës, Olsian Çela, me një mandat dyvjeçar./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Ngec në “sitën” e vettingut/ KPK shkarkon prokurorin e “ndereve”

Publikuar

-

Nga

Ngec në sitën e vettingut prokurori Adnand Xhelili.

Mësohet se Komisoni i Pavaruir i Kualifikimit e ka shkarkuar, pasi ka konstatuar probleme me dy pasuritë kryesore të familjes së tij, konkretisht një apartament me sipërfaqe 117 m2 në Tiranë dhe një vilë trekatëshe në Borsh të Lukovës.

Adnand Xhelili i Prokurorisë së Tiranës, u lakua pak kohë më parë në emisionin investigativ “Fiks Fare”, ku denoncoi sorollatjet e një qytetareje në zyrat e një notereje, të Hipotekës, gjykatës, prokurorisë dhe përmbarimit.

Ndërsa në anën ekonomike, Xhelili ka deklaruar  gjashtë burime të ardhurash . Ai ka deklaruar të ardhura nga paga e rij si prokuror, si pedagod, pagën e bashkëshortes, pagën e  djalit, të ardhurat nga tokat bujqësore në Borsh, të ardhura nga shtëpia e pushimeve verore për turizëm./ CNA.al

Miliona lekë nga turizmi/ Zbardhet pasuria e prokurorit të “ndereve”

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu si hanxhar mbi kokat e drejtuesve të policisë/ Fshihen 50 faqe raport, konfirmohet Ardi Veliu

Publikuar

-

Nga

drejtori i policise se shtetit , ardi veliu

Komisioni i Jashtëm i Vlerësimit ka vendosur konfirmimin në detyrë për Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë, Ardi Veliu.

Kujtojmë se dje Veliu doli “me xhepa të shpuar” para Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit ku u paraqit pa praninë e avokatit.

Në media u raportua  se Veliu nuk ka fshehje të pasurisë, dhe se aktualisht ai jeton në shtëpi me qera e nuk rezulton të ketë pasuri të tjera të paluajtshme.

Por, e vërteta e pasurisë nuk është kështu siç u raportua nëpër media, pasi u fshehën 50 faqe raport për Veliun dhe shume probleme që kanë të bëjnë me kryepolicin.

LEXO EDHE:  PD deklaratë të jashtëzakonshme për mediat

LEXO EDHE:  Zbulohet mashtrimi i radhës nga deputeti i video-skandalit erotik/ Ja e vërteta e fotos së Bashës

Raporti me 50 faqe e nxjerr Veliun me probleme dhe borxhe, por pavarësisht kësaj vettingu ka zgjedhur ta konfirmojnë në detyrë.
Duket qartë se vettingu në polici është thjesht një instrumet politik si hanxhar mbi kokat e drejtuesve të policisë./CNA.al

LEXO TE PLOTE