Skandal tek Prokurimet/ Zbardhen shkeljet në tenderin për ujësjellësin e bregdetit të Kavajës – CNA
Connect with us

Aktualitet

Skandal tek Prokurimet/ Zbardhen shkeljet në tenderin për ujësjellësin e bregdetit të Kavajës

Publikuar

-

tenderin per ujesjelles

Procedurat e prokurimit “Shërbim Konsulence” me Objekt Loti 3, Studim projektim i furnizimit me ujë për zonat bregdetare, të njësisë administrative Synej, Bashkia Kavajë”, janë kryer në mënyrë të kundërligjshme.

Skandali është zbuluar, nga  kompanitë e skualifikuara nga gara. Skualifikimi i tyre është bërë me arsyetimin se nuk plotësonin Pikën 1.1.6. te DST, ekspert mjedisi me licensë profesionale në projektim.

Në fakt një licencë e tillë nuk ekziston dhe nuk ka ndonjë akt ligjor apo nënligjor që e përligj një gjë të tillë.

Me 10 Janar 2019, kohë kur Shoqëritë “Diper & HE & SK 11”, “Gjeokonsult & CO” sh.p.k., “Atelier 4& Infratech”si dhe “HUK Projekt” & “EBS” sh.p.k. ishin kualifikuar në procedurat prokurimit “Shërbim Konsulence” me Objekt Loti 3 -Studim projektim i furnizimit me ujë për zonat bregdetare, të njësisë administrative Synej, Bashkia Kavajë”, me Nr.REF – 89704- 10 -12 – 2018, Faza I,  Komisioni i Prokurimit Publik pa bërë njoftimet për veprimet procedurale sipas parashikimeve të nenit 147 e vijues të K.Pr.Administrative dhe në mungesë të subjekteve të interesuar ka marrë në shqyrtim ankimin e BOE “Invictus”sh.p.k. &“Leni-Ing” sh.p.k. &“D.T.Con” sh.p.k. &“UTS-01” sh.p.k., dhe me Vendimin Nr.1794-11-2019, ka bërë skualifikimin e tyre nga kjo garë, pasi nuk plotësonte Pikën 1.1.6. te DST, ekspert mjedisi me licensë profesionale në projektim.

Komisioni i Prokurorimit i përbërë nga Evis Shurdha, kryetar, Enkeleda Bega nënkryetare dhe anëtarët Vilma Zhupaj, Lindita Skeja dhe Merita Zeqaj, me datën, 10.01.2009 ka dalë në përfundimin se kompanitë ankuese nuk kanë ekspert mjedisi me licensë profesionale në projektim.

I njëjti Komisioi, një ditë më pas me datë 11.01.2019, mban të njëjtin qëndrim edhe pse një licensë për veprimtari në fushën e projektimit për mjedisin, nuk ekziston.

“Lidhur me pretendimet e BOE ankimues, mbi stafin kryesor dhe mbështetës të paraqitur nga BOE “Diper” sh.p.k. & “HE&SK 11” sh.p.k dhe BOE “Atelier 4” sh.p.k. & “Infratech” sh.p.k nga verifikimet e kryera, Komisioni konstaton se këta ofertues kanë dështuar për të përmbushur kriterin e vendosur nga autoriteti kontraktor në dokumentat e tenderit të procedurës së prokurimit objekt shqyrtimi, ndryshuar me shtojcën përkatëse, pasi BOE “Atelier 4” sh.p.k. & “Infratech” sh.p.k nuk ka paraqitur ekspert mjedisi të pajisur me licencë profesionale në projektim sikurse ka kërkuar autoriteti kontraktor”, thuhet në         Vendimin numër 1794.

LEXO EDHE:  Skandal në Ministrinë e Drejtësisë/ A ka lobim korruptiv me tarifat përmbarimore?

Por, në të vërtetë ky është një nga lapsuset më unikale te administratës shtetërore post komuniste, pasi  kushdo që mund të bëjë kërkime shumë të thjeshta on-line për këtë rast, do të konstatojë që një licencë e tillë nuk ekziston dhë për rrjedhojë, nuk ekziston absolutisht asnjë ekspert mjedisi brenda vendit i licensuar për të ushtruar veprimtari në fushën e projektimit për mjedisin.

Kjo për faktin se në Republikën e Shqipërisë nuk ekziston asnjë akt ligjor apo nënligjor me fuqi juridike që të parashikojë pajisjen e personave fizike apo juridike me licensë profesionale projektimi në fushën e mjedisit. E thënë ndryshe, deri më sot në Republikën e Shqipërisë nuk ekziston absolutisht asnjë ekspert mjedisi i licensuar për të ushtruar veprimtari në fushën e projektimit për mjedisin.

I vetmi akt nënligjor që parashikon licensimin profesional të individëve dhe personave juridikë që do të ushtrojnë veprimtari në fushën e projektimit ku sigurisht që,nuk parashikohet asnjë kategori me përshkrimin “projektimi në fushën e mjedisit”, është Vendimi i KM Nr. 943, datë 28.12.2016, për disa  ndryshime dhe shtesa në vendimin nr.759, datë 12.11.2014, të Këshillit të Ministrave për licencimin  profesional të individëve dhe personave juridikë që do të ushtrojnë veprimtari në fushën e studimit  e të projektimit në ndërtim dhe mbikqyrjes e kolaudimit të punimeve të zbatimit në ndërtim.

Vendim ky të cilit i bashkëlidhet rregullorja për kriteret dhe procedurat e dhënies së licensave profesionale për individë dhe persona juridikë në fushën e studimit e të projektimit në ndërtim dhe mbikqyrje e kolaudimit të punimeve të zbatimit në ndërtim

Skandali është thelluar nga Komisioni i Prokurimit Publik, pasi ka shkelur barazinë e pjesëmarrësëve në këtë procedurë prokurorimi.

Pasi në një kohë që Komisioni i Prokurimit Publik ka skualifikuar nga gara 4 Bashkime operatorësh Ekonomik se nuk dispononin një licence profesionale, e cila nuk ekziston, ka kualifikuar BOE “Invictus”sh.p.k. &“Leni-Ing” sh.p.k. &“D.T.Con” sh.p.k. &“UTS-01” sh.p.k., ankues në këtë procedurë prokurimi, duke prezumuar që ky operator ekonomik e dispononte këtë licensë imagjinare.

CNA.al, më poshtë do të gjeni vendimet e Komisionit të Prokurorimit./CNA.al

file:///C:/Users/user/Downloads/Vendim%20Nr%201793%20-%2015-2019%20Loti%202%20Golem%20(3).pdf

file:///C:/Users/user/Downloads/Vendim%20Nr%201794%20-%2011-2019%20Loti%203%20Synej%20(2).pdf

 

 

Aktualitet

Studimi/ Keni kujdes këta persona janë tradhëtarë të lindur

Publikuar

-

keta jane personat qe tradhetojne

Sipas një studimi ata të cilët janë më të predispozuar për të tradhëtuar janë personat të cilët kanë kaluar numër më të lartë partnerësh gjatë jetës së tyre.

Edhe pse çdo lidhje është e veçantë, studiuesit e Universitetit të Queensland, analizuan personat që kishin tradhëtuar dhe gjetën disa faktorë që ndikonin në predispozitat e tyre për të tradhtuar.

LEXO EDHE:  Skandal në Ministrinë e Drejtësisë/ A ka lobim korruptiv me tarifat përmbarimore?

Sipas studimit të publikuar në British Journal of Psychology, personat që janë impulsivë mund të tradhëtojnë vetëm sepse nuk kanë aftësi për të analizuar situatën dhe veprojnë menjëherë duke i vënë veshin impulseve./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Ja sa kripë duhet të konsumoni për të hequr qafe sëmundjet kardiovaskulare

Publikuar

-

sasia e kripes qe duhet konsumuar per te shmangur semundjet kardiovaskulare

Kripa e gjellës, ajo që përdorim më tepër përmban sodium. Kjo substancë në sasi tepër të shtuar mund të shkaktojë probleme kardiovaskulare duke përfshirë dhe hipertensionin.

Organizata Botërore e Shëndetësisë, thotë se një person nuk duhet të konsumojë më shumë se 2 gram në ditë.
Një tjetër organizatë e specializuar për sëmundjet e zemrës rekomandon jo më tepër se 2.5 gram sodium në ditë, gjithsesi e njëjta organizatë thotë se 1.5 gram është sasia e duhur për një të rritur.

LEXO EDHE:  Skandal në Ministrinë e Drejtësisë/ A ka lobim korruptiv me tarifat përmbarimore?

Gjithsesi rreth 21 institute shkencore nga vende të ndryshme kanë dalë në përfundimin se limitet e konsumimit të kripës janë të ulta, por kjo masë sipas tyre duket e panevojshme.
Studiuesi Andreë Mente dhe kolegët e tij, udhëhoqën një studim me 94,000 persona, nga mosha 35-70 vjeç, duke u munduar të saktësonin sa kripër duhet që të dëmtohet shëndeti. Në përfundim të studimit, konsumimi ditor optimal i kripës ishte 2 gram ose një lugë kafeje./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Studimi/ Zënkat mes prindërve shkatërrojnë shëndetin e fëmijës

Publikuar

-

zenkat e prinderve shkaterrojne femijet

Sipas studimeve edhe dinamikat e lidhjes mes prindërve luajnë një rol kyç në mirëqenien mendore të fëmijëve si dhe në raportet që do të krijojnë këta të fundit në shoqëri më vonë.

Duhet thënë se debatet e vogla nuk llogariten si ndikuese, pasi janë normale. Ajo që i ndikon vërtet fëmijët janë sjelljet, që  lidhen me ngritjen e zërit si dhe demostrimi i vazhdueshëm i inatit  para tyre.

LEXO EDHE:  Skandal në Ministrinë e Drejtësisë/ A ka lobim korruptiv me tarifat përmbarimore?

Sipas studimeve, fëmijët, të cilët përballen me konflikte të vazhdueshme në ambientin familjar, duke filluar që nga mosha 6 muajshe, kanë rrahje zemre më të shpeshta si dhe nivel më të lartë të stresit.Konfliketet familjare tek fëmijët shfaqin pasoja si ndërprerje të zhvillimit të trurit, pagjumësi, ankth, depresion si dhe shumë probleme të tjera të cilat lidhen me shëndetin mendor dhe emocional./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet18:46 - 19 Shkurt, 2019

Senatori Sanders provon sërish/ Njofton kandidaturën për presidencialet

Listës së demokratëve që duan të përballen me Presidentin Donald Trump në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020, iu shtua të...

Aktualitet09:00 - 19 Shkurt, 2019

Horror/ 18 vite në frigoriferin e së motrës

Një ngjarje e rëndë ka tronditur opinionin publik në Kroaci, ku një grua e cila ishte zhdukur që në vitin...

haradinaj nuk terhiqet nga vendimi per taksen haradinaj nuk terhiqet nga vendimi per taksen
Aktualitet16:05 - 18 Shkurt, 2019

Taksa ndaj Serbisë/ Nuk tërhiqet Haradinaj

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj gjatë një vizite në kompleksin memorial në Gllogjan ndër të tjera ka folur edhe rreth...

Aktualitet09:35 - 18 Shkurt, 2019

 “Kalova nga Tirana”/  Gruevski bën paralajmërimin e fortë

Ish-kryeministri i Maqedonisë Nikola Gruevski, i cili aktualisht ndodhet në Hungari, ku ka kërkuar azil politik ka pohuar se arriti...

Aktualitet21:55 - 17 Shkurt, 2019

Paralajmërimi i Thaçit/ Herët a vonë gjenocidi i Serbisë do të ndëshkohet

Presidenti i Kosovës gjatë deklaratës së tij për 11-vjetorin e pavarsisë së Kosovës ndër të tjera u shpreh se marrëveshja...

Aktualitet18:28 - 17 Shkurt, 2019

Kosovë-Serbi/ Kryeministri maqedonas, deklaratë të fortë për ndryshimin e kufjve

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, nga qyteti gjerman i Mynihu, ku mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare për Çështje...

Aktualitet13:21 - 17 Shkurt, 2019

Marrëveshje me Serbinë/ Tërhiqet Haradinaj?

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, gjatë fjalimit të tijë në seancën solemne për 11 vjetorin e pavarësisë së Kosovës është...

Aktualitet12:14 - 17 Shkurt, 2019

Seanca e pavarësisë së Kosovës/ Veseli: Kosova duhet të dëgjojë Amerikën

Sot, me rastin e 11 vjetorit të pavarësisë Kuvendi i Kosovës  ka zhvilluar seancë solemne, në të cilën merrte pjesë...

sekretari i shtetit amerikan mike pompeu sekretari i shtetit amerikan mike pompeu
Aktualitet11:29 - 17 Shkurt, 2019

Pompeo uron Kosovën/ I përmend reciprocitetin me Serbinë

Sot Kosova mbush 11 vjeç si shtet i pavarur dhe siç është bërë tanimë traditë ka marë urime zyrtare nga...

Aktualitet10:56 - 17 Shkurt, 2019

Aksidenti në Maqedoni/ Zbardhet identiteti i viktimës nga Kukësi

Nata e 13 shkurtit tashmë është shënuar si një natë e zezë për shqipëtarët e Maqedonisë. Si pasojë e një...

haradinaj, kryeminister i kosoves haradinaj, kryeminister i kosoves
Aktualitet10:36 - 17 Shkurt, 2019

11-vjetori i Pavarësisë/ Haradinaj: Pavarësia jeton me ne

Qeveria e Kosovës ka zhvilluar sot mbledhjen solemne, me rastin e 11-vjetorit të Pavarësisë së vendit,  të drejtuar nga Kryeministri...

Aktualitet21:27 - 16 Shkurt, 2019

Policia shmang sulmet terroriste

Disa zona të Maqedonisë së Veriut kanë shpëtuat nga sulme terroriste të planifikuara nga mbështetës së organizatës famëkeqe ISIS. Lajmi...

hashim thaci dhe aleksander vucic hashim thaci dhe aleksander vucic
Aktualitet21:00 - 16 Shkurt, 2019

Debati për marrëveshjen finale/ Thaçi dhe Vuçiç përballen në Mynih

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, dhe ai i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, janë përballur ballazi në qytetin gjerman të Mynihut, në...

trump thirrje kosoves dhe serbise trump thirrje kosoves dhe serbise
Aktualitet19:08 - 15 Shkurt, 2019

Marrëveshja Kosovë-Serbi/ Trump bën thirrje për njohje të ndërsjellë

  Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, u bëri thirrje presidentëve të Kosovës dhe Serbisë që të punojnë për...

Aktualitet09:57 - 15 Shkurt, 2019

Ulen tensionet me Italinë/ Franca kthen ambasadorin

Këtë të premte pritet që ambasadori i Francës në Itali, Christian Masset të kthehet në Romë. Ministri i jashtëm francez...

dorina bejko, spak dorina bejko, spak
Aktualitet15:37 - 13 Shkurt, 2019

Ngritja e SPAK/ Regjistrohet një tjetër kandidat

Një tjetër prokuror ka aplikuar ditën e sotme për t’u bërë pjesë e Strukturës së Posaçme të Antikorrupsionit. Mësohet se...

tabela ne gjuhen shqipe ne maqedoni tabela ne gjuhen shqipe ne maqedoni
Aktualitet14:24 - 13 Shkurt, 2019

Ndryshimet në Maqedoni/ Tabelat rrugore, edhe në shqip

Ndryshimi i emrit të Republikës së Maqedonisë Veriore, siç edhe pritej ka filluar të japë efektet e para në këtë...

emri i ri i Maqedonise emri i ri i Maqedonise
Aktualitet08:41 - 13 Shkurt, 2019

Hyn në fuqi emri i ri Republika e Maqedonisë së Veriut

Marrëveshja e Prespës dhe ndryshimet kushtetuese hynë në fuqi dhe prej ditës së sotme vendi quhet Republika e Maqedonisë së...

Aktualitet08:37 - 13 Shkurt, 2019

Ligji për Gjuhën Shqipë në Maqedoni/ Qeveria miraton grupin e punës

Qeveria në Maqedoni ka miratuar formimin e grupit të punës ndërministror për zbatimin e Ligjit për gjuhët. Mediat bëjnë të...

Aktualitet21:39 - 12 Shkurt, 2019

Haradinaj: Marrëdhëniet me SHBA-të të pacenueshme, tarifat nuk i heqim

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, i cili e kishte pranuar letrën më herët gjatë ditës nga ambasadori amerkan Philip Kosnett,...

Aktualitet21:30 - 12 Shkurt, 2019

SHBA ultimatum Kosovës/ Gati të ndihmojmë një marrëveshje me Serbinë

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Philip Kosnett u dorëzoi të martën udhëheqësve të Kosovës një letër të nënshkruar nga tre zyrtarë...

Aktualitet10:27 - 12 Shkurt, 2019

Tiranë ndërpritet energjia elektrike/ Ja cilat zona mbeten në terr

Operatori Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka bërë me dije ditën e sotme se në disa zona të Tiranës do të...

ne pranga cifti shqiptar ne pranga cifti shqiptar
Aktualitet15:50 - 11 Shkurt, 2019

Trafikonin  drogë/ Në pranga një çift

Policia italiane ka vënë në pranga një çift shqiptar në zonën e Padernos në Itali. Sipas autoriteteve italiane çifti shqiptar...

presidenti serb aleksander vucic presidenti serb aleksander vucic
Aktualitet15:26 - 11 Shkurt, 2019

Vuçiç kërkesë Kosovës/ Të punojmë së bashku

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç ka kërkuar sërish heqjen e taksës 100% nga shteti i Kosovës. Në një komunikim me...

Aktualitet20:21 - 10 Shkurt, 2019

Taksa ndaj Serbisë/ Gjenerali amerikan anullon vizitën në Kosovë

Këshilltari i Presidentit Thaçi, Ardian Arifaj, ka konfirmuar se komandanti i Gardës Kombëtare të Iowas, gjeneral-majori Timothy Orr e ka...

Aktualitet20:10 - 10 Shkurt, 2019

“Jelekverdhët” përmbytin bulevardin “Champs Elysees”

Nё Francё sёrish lёvizja “jelekverdhёt” organizoi protesta nё rrugё pёr tё 13 herё. Disa mijёra vetё marshuan nё Paris nga...

Aktualitet19:55 - 10 Shkurt, 2019

Shkundet koalicioni qeverisës/ Qindra mijёra protestues nё Romё

Jo vetëm Serbia por edhe kryeqyteti italan, Roma, është pëtfshirë nga protesta masive ku janë pjesëmarrë qindra mijëra vetë. Sikurse...

Aktualitet19:44 - 10 Shkurt, 2019

Protesta e opozitës, kundër Presidentit, trondit Serbinë

Protestat e opozitës kundër rizgjedhjes së presidentit në detyrë Aleksandër Vuçiç kanë njohur përshkallëzim. Nёn moton “njё ndёr pesё milionё”...

Trending

Read previous post:
Taksa ndaj Serbisë/ Gjenerali amerikan anullon vizitën në Kosovë

Këshilltari i Presidentit Thaçi, Ardian Arifaj, ka konfirmuar se komandanti i Gardës Kombëtare të Iowas, gjeneral-majori Timothy Orr e ka...

Close