Rrënojat e universiteteve private/ Ja ku janë katandisur në renditjen e Ranking of Universities

25 Nëntor 2018, 12:08, Aktualitet CNA
Rrënojat e universiteteve private/ Ja ku janë katandisur në

Universitetet private në Shqipëri, të cilat dolën si kërpudhat pas shiut, megjithëse kanë tarifa të shtrenjta, ku për një vit studimi duhet të paguash deri në 3 mijë euro, në renditjen boterore për cilësinë dhe kushtet e tyre ndryshojnë shumë nga ajo që reklamojnë.

Në fakt më shumë sesa universitete ku shkollohen të rinjtë disa janë  vende ku parakalon një makinë e bukur, veshjet e shtrenjta a thua se është pasarelë mode në disa godina që quhen Universitete.

?Webometrics Ranking of World Universities?, (Renditja Botërore e Universiteteve), së fundmi ka bërë rankimin e të gjithë universiteteve në botë, duke filluar nga më i miri deri te më i fundit në renditje. Në lidhje me rankimin për universitetet në Shqipëri të bërë nga ?Ranking of Universities?, duket se megjithëse  propagandën e fortë që bëjnë universitetet private, universiteti publik po i sfidon hapur.

Sipas listës së publikuar nga ?Ranking of Universities?, rezulton se universitetet private në Shqipëri janë shumë më poshtë se universitetet publike. Jo vetëm Universiteti i Tiranës madje edhe universitetet e rretheve janë më mirë se universitetet private.

Përmendim këtu Universitetin e Vlorës, i cili renditet i pesti në radhë, në listën me 35 universitete në Shqipëri, dhe në vendin 6865 në botë, pra me një diferencë prej 1955 vendesh me UET-in, e cila në rankimin botëror renditet në vendin 8811. I pari në listë renditet Universiteti i Tiranës, i cili në rankimin botëror është në vendin e 4387 dhe pas tij vjen Epoka University, me një diferencë prej 280 vendesh. I treti në listë është ?Universiteti Bujqësor i Tiranës?, i cili në rankimin botëror është në vendin 5133, i katërti është Universiteti Politeknik, i cili në rankimin botëror është në vendin 5487 dhe pas tij vjen ai i Vlorës, i cili është renditet në vendin 6856. Në radhë është ?University of New York Tirana?, ndërsa i shtati në vendin 8811 është ?Universiteti Europian i Tiranës?./ CNA.al

http://www.webometrics.info/en/Europe/Albania?fbclid=IwAR06PjX9VacrfRZ-RMbMFGrLGTDKj1fuUuqIzmEaf9VWGiv9xDizoQacCok

Më poshtë lista e plotë e renditjes së 35 Universiteteve në Shqipëri, sipas Ranking of Universities:

 

Lajmet e fundit nga