LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Emrat/ Përbërja e qeverisë së përkohshme në Greqi

25 Maj 2023, 17:47, Kosova & Bota CNA

Emrat/ Përbërja e qeverisë së përkohshme në Greqi

Është bërë publike përbërja e qeverisë së përkohshme nën kryeministrin në detyrë, Ioannis Sharma.

Menjëherë pas përfundimit të betimit në Pallatin Presidencial dhe takimit të tij të shkurtër, në Pallatin Maksimos, me Kyriakos Mitsotakis , i cili i dorëzoi një dosje voluminoze me prioritetet e qeverisë për javët në vijim, në mënyrë që të ketë vazhdimësi në shtet.

Ju uroj forcë në detyrat tuaja dhe jam gjithmonë në dispozicionin tuaj”, tha zoti Mitsotakis.

“Do të jetë një qeveri e përkohshme”, nënvizoi Z. Sharma dhe vazhdoi: “Kryeministri në detyrë, kryetari i Gjykatës së Lartë, e di shumë mirë se është vetëm për të organizuar zgjedhjet dhe për të vazhduar funksionimin e ekzekutivit. Derisa në këtë godinë të vijë ai që është fituesi i vërtetë”.

Përbërja e qeverisë së përkohshme në detaje:

Kryeministri: Ioannis Sarmas

Ministri i Shtetit: Vasilios Skouris

Ministria e Financave
Ministri: Theodoros Pelagidis

Ministria e Zhvillimit dhe Investimeve
Ministre: Eleni Louri

Ministria e Punëve të Jashtme
Ministri: Vasilios Kaskarelis

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare
Ministër: Alcibiadis Stefanis

Ministria e Arsimit dhe Çështjeve Fetare
Ministri: Christos Kittas

Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale
Ministre: Patrina Paparrigopoulou

Ministrja e Ministrisë së Shëndetësisë

Ministrja: Anastasia Kotanidou

Ministria e Mjedisit dhe Energjisë
Ministri: Pantelis Kapros

Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve
Ministri: Charalambos Lalousis

Ministria e Kulturës dhe Sporteve
Ministri: Georgios Kumentakis

Ministria e Drejtësisë
Ministri: Filippos Spiropulos

Ministria e Brendshme
Ministre: Kalliopi Spanou

Ministria e Emigracionit dhe Azilit Ministër
Ministri: Daniel Esdras

Ministria e Qeverisjes Dixhitale
Ministri: Sokratis Katsikas

Ministria e Transportit dhe Politikës Ishullore
Ministri: Theodoros Kliaris

Lajmet e fundit nga