LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Six apps that are killing your phone's battery

2023-03-18 17:04:00, Tech CNA

Six apps that are killing your phone's battery

The phone's advertised battery life is usually based on the calculation of the average user under average conditions, so the most demanding users will have drastically different results than what the manufacturer promises.

Broadcast applications

Mund të mos keni menduar shumë për këtë, por nëse përdorni aplikacione si YouTube, Netflix, HBO Max ose Disney+, ato mund të jenë arsyeja pse bateria juaj është e shkurtër. Është e lehtë të humbasësh gjurmët e kohës në këto aplikacione, veçanërisht nëse përmbajtja që po shikojmë është interesante. Rezolucioni i lartë i ekranit dhe shikimi në mjedise të ndriçuara mirë mund të bëjnë që këto aplikacione thjesht të “thithin” baterinë tuaj.

Rrjetet sociale

Pavarësisht nëse përdorni Facebook, Instagram, TikTok, Twitter ose të gjitha sa më sipër, këto aplikacione mund të të shkarkojnë baterinë edhe kur nuk i përdorni. Ka shumë arsye për këtë, por përveç aplikacioneve që funksionojnë në sfond, kompanitë duan që ne t’i përdorim aplikacionet e tyre sa më shumë që të jetë e mundur, kështu që përveç njoftimeve që janë të rëndësishme për ne, shpesh marrim njoftime që synojnë të na tërheqin prapa. e cila “na zgjon”. ” pajisjet tona dhe ndikon shumë në baterinë e smartfonit.

Aplikacionet e mesazheve

Të njohurit, miqtë dhe familjarët tanë preferojnë aplikacione të ndryshme të mesazheve, ndaj nuk është për t’u habitur të shohësh Viber, Messenger, WhatsApp, Telegram, Signal dhe aplikacione të tjera me funksionalitet të ngjashëm të instaluar në një pajisje. Secili prej këtyre aplikacioneve kontrollon herë pas here nëse kemi marrë mesazhe të reja për të na dërguar njoftime.

Lojëra

Nëse e përdorni pajisjen tuaj për lojëra, mbani në mend se kjo formë argëtimi është shkarkimi më i madh i baterisë. Kombinimi i “stresit” në procesor dhe grafikë do të na e zbraz baterinë shumë shpejt, veçanërisht nëse luajmë online dhe në mjedise me ndriçim të mirë.

Lundrimi

Koha e hartave në letër ka mbaruar. Sot, të gjithë përdorin aplikacione navigimi si GoogleMaps, HERE WeGo dhe Waze për të arritur në destinacionin e tyre. Përdorimi i navigimit kërkon vëmendje, kështu që ekranet e pajisjeve tona duhet të jenë të ndezura për të parë se ku duhet të shkojmë. Edhe kur e fikim ekranin, nëse zgjedhim opsionin që aplikacioni të na drejtojë drejt destinacionit, telefoni do të kërkojë sërish një sinjal satelitor, që është një proces shumë i vështirë për pajisjet celulare dhe e shkarkon shpejt baterinë.

Google Apps

There is no doubt that Google apps are very useful. However, this tech giant is the largest advertising platform in the world, and in addition to its popularity as an Internet search engine, it managed to occupy that position because of targeted advertising. In order to know the audience to which an ad should be shown, Google takes an alarming amount of our data and sends it to its servers. Of course, all of this happens mostly in the background and when we're not using our devices./CNA

Lajmet e fundit nga