LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

History bearers / The most famous museums in the world

2022-06-25 13:33:00, Lifestyle CNA
History bearers / The most famous museums in the world
Illustrative photo

All over the world, there are millions of works of art that have been preserved from the past to the present. There are thousands of impressive museums we can visit while feeding your soul with art. Below we have listed for you the most famous museums from around the world.

Louvre Museum - Paris / France

The Louvre, which is the largest museum in the world and carries the most impressive art collections in history, is among the most favorite for art lovers. In 1190 it was built as a castle and served as the royal palace in the 16th century. It was later redesigned and turned into a museum.

Metropolitan Museum of Art / New York USA

Ashtu si Luvri dhe ky është një ndër muzetë më të famshëm në botë. Muzeu Metropolitan i Artit pret miliona njerëz çdo vit me më shumë se dy milion vepra arti. Muzeu i cili përfshin instrumente të ndryshme muzikore, kostume, armë si dhe piktura të piktorëve të famshëve ndodhet në Central Park në zemër të Nju Jorkut.

Tate Modern/Angli

Tate modern e cila pret koleksionet kombëtare dhe ndërkombëtare të artit  bashkëkohor të Mbretërisë së Bashkuar ndodhet në Bankside Poëer Station, një ndër vendët më të njohura në Londër.

Muzeu i Arteve Sao Paolo/Brazil

Founded in 1947 by Brazilian businessman Assis Cahteaubriand, this museum is the first modern museum in Brazil. The current glass structure of the museum was designed by Lina Bo Bardin in 1968. Inside the museum are 11,000 works of art from around the world including the most important collection of European art.

Louisiana Museum of Modern Art Copenhagen / Denmark

From 1945 until today in the museum can be found works of various styles, including the new European electrical style as well as global realism.

Translated and adapted into Albanian by CNA.al

Lajmet e fundit nga