LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

International students flock to Germany for job opportunities

2023-05-06 09:23:00, Kuriozitete CNA

International students flock to Germany for job opportunities

International students in Germany have cited good job prospects as the main reason for choosing the country as a study destination, while German students studying abroad prioritize personal development and cultural interest in their academic decisions, the German Academic Exchange Service has found ( DAAD).

According to a study by Benchmark International University (BintHo), which includes 120,000 German and international students, the European country has become an important place to study and work for international students, with the latter claiming to be satisfied with the quality of education provided in German institutions of higher education, reports SchengenVisaInfo.com.

“[The BintHo study] is an important tool for German universities to monitor their internationalization activities. The current findings show that Germany is very attractive as a place to study and the German job market for international students and that students from all over the world are very satisfied with their German universities," said DAAD President Joybrato Mukherjee.

International students' motives for choosing Germany are mainly related to the quality of education and job prospects

As the survey reveals, Germany was the first choice for 10,541 or 76 per cent of international students who took part in the survey, with the majority (93 per cent) citing the attractive range of courses and convenient study conditions as the main reasons. for choosing this country to pursue their academic career.

Some 88 percent of foreign students were attracted by the international reputation of degrees issued by a German university, and 81 percent of other students valued the lucrative career prospects after graduation they could find in the European country.

International students flock to Germany for job opportunities

Siç tregojnë të dhënat, çështjet administrative janë një shqetësim i zakonshëm për studentët ndërkombëtarë në Gjermani, duke pasur parasysh se ata duhet të aplikojnë për një vizë studentore dhe të ofrojnë dokumentet e nevojshme për të plotësuar aplikimin e tyre.

Me fjalë të tjera, studentët e huaj zgjedhin Gjermaninë për cilësinë e arsimimit, me kusht që shumë universitete gjermane të njihen ndërkombëtarisht dhe të ketë një gamë të gjerë kursesh – 20,000 programe bachelor dhe master në disiplina të ndryshme studimi.

Përveç kësaj, universitetet gjermane janë të përballueshme për shumë studentë ndërkombëtarë, përveç kostove të jetesës, ndërsa strehimi mund të jetë më sfidues. Studimi zbulon se është vënë re një interes i lartë për programet e mësuara në anglisht, pasi studentët ndërkombëtarë gjithashtu marrin kohën e tyre për të mësuar gjermanisht - një gjuhë e përbashkët për shumë profesione dhe karriera ndërkombëtare.

Gjetjet e studimit tregojnë gjithashtu se Gjermania po njihet për kulturën e saj mikpritëse, pasi gati 38 për qind e studentëve gjermanë thanë se do të donin më shumë studentë ndërkombëtarë në universitetin e tyre dhe vetëm dy për qind do të preferonin më pak studentë të huaj.

The main countries of origin of international students in Germany include India (14.1 percent or 1,955), Turkey (4.5 percent), Pakistan (3.8 percent) and Russia (3.6 percent), while a growing interest in studying in Germany has been noticed among students from African countries.

Lajmet e fundit nga