LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Discipline of drivers / 3 thousand lek fine for not positioning in the right lane

2022-06-25 17:17:00, Aktualitet CNA
Discipline of drivers / 3 thousand lek fine for not positioning in the right
Illustrative photo

If you do not move with your vehicle in the right lane, you risk being fined up to 3 thousand ALL.

Through drones and civil services, the police have focused on ascertaining the traffic violations of the positioning of vehicles in the appropriate lane or carriageway, according to the direction and purpose of the movement.

“Është i përcaktuar rigorozisht, korsia në të cilën do lëvizësh në rrugët interurbane kryesore ose në autostradë. Përcakothet qartë dhe saktë, duhet të ecësh në korsinë e djathtë, korsitë e tjera janë për parakalim dhe përsëri duhet të vendosesh në korsinë e djathtë”, thotë eksperti i Sigurisë Rrugore, Fatmir Hasho.

Krahas makinës inteligjente, flotës së mjeteve të policisë rrugore i janë shtuar edhe radarët që bëjnë matje të shpejtësisë në lëvizje.

Megjithatë ekpserti Fatmir Hasho mendon se gjobat për shpejtësi duhen vendosur në varësi të historikut të drejtuesit të mjetit dhe rrezikshmërisë së aksit.

"If you happen to be a driver who has no fine, I do not think it is right to be fined for the first time. If you, on very good standard roads where the speed of 110 km / h for the new generation vehicles, is an average speed, because it was exceeded 10 km / h and there is no traffic at all, I think it should be a precedent for fine. But, if in the city, where the allowed speed is 40km / h and walks at 60km / h, the punishment should be immediate ", he said.

Meanwhile, over 30 drivers have been found under the effect of drugs since the start of use of the test performed with the AquilaScan device./Euronews 

Lajmet e fundit nga