LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Zbardhet dosja/ Akuzat ndaj Nuredin Dumanit dhe “ushtarit” të tij: Nga vrasjet te grupi i strukturuar kriminal

19 Maj 2022, 18:53, Kronika CNA
Zbardhet dosja/ Akuzat ndaj Nuredin Dumanit dhe “ushtarit” të

Është zbardhur dosja hetimore e prokurorisë pas firmosjes së 32 urdhër-arresteve pas dëshmisë së Nuredin Dumanit i arrestuar i plagosur pasi i kishte shpëtuar një atentati që dyshohet se ishte organizuar nga rivalët.

Nuredin Dumani, një nga emrat më të përfolur të botës së krimit, dhe Henrik Hoxhaj, dy të penduar të drejtësisë akuzohen për disa vepra penale.

Nuredin Dumani, i dyshuar për kryerjen e veprave penale si:

?Vrasje me paramendim?, e kryer për interes dhe me pagesë, në dëm të viktimës Fatmira Habili (Dedaj), finalizuar në datën 14.09.2013 në qytetin e Durrësit, kryer në bashkëpunim të veçantë atë të grupit të strukturuar kriminal, ?Prodhimi, mbajtja, blerja apo shitja pa leje e armëve të ftohta?, në formën e mbajtjes, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Vrasje me paramendim? dhe ?Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit?, ?Grup i strukturuar kriminal? dhe ?Pjesëmarrje në grup të strukturuar kriminal?  (vrasja në dëm të viktimës Emiljano Ramazani më datë 20 korrik 2020 në lagjen 28 nëntori, Elbasan).

?Vrasja me paramendim?, në dëm të viktimës Bujar Çela, kryer në datën 17.09.2020, në Elbasan, ?Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit?, të kryera në bashkëpunim  të veçantë atë të grupit të strukturuar kriminal.

?Vrasje me paramendim?, e kryer për interes, mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Lulzim Masha (ndodhur në Tiranë) ?Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit?, ?Grup i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje?, në dëm të shtetasit Indrit Dokle, kryer në bashkëpunimin e posaçëm të grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal?, ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Shkatërrim i pronës me eksploziv? në dëm të banesës së shtetasit Talo Çela (ndodhur në datën 05.11.2020) dhe ?Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit?, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Dhuna në familje? në dëm të shtetases Blerta Bengasi (Ruçi), kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Vjedhje me dhunë?, në dëm të shtetasit Hamdi Sharka (ndodhur në fshatin Polizhan ? Bera), kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje?, në dëm të shtetasit Sokol Sanxhaktari, kryer në bashkëpunimin e posaçëm të grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal?, ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Shkatërrim i pronës me eksploziv? në dëm të shtetasit Mustafa Subashi, (ngjarje e ndodhur në Durrës në datën 29.01.2020) dhe ?Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit?, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje?, në dëm të shtetasit Elton Kila (i thirrur Oti), kryer në bashkëpunimin e posaçëm të grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal?, ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Vrasja me paramendim?, për motiv hakmarrje, e mbetur në tentative, në dëm të shtetasit Arben Çeta (ngjarje e ndodhur në datën 14.11.2013 në qytetin e Elbasanit) si dhe ?Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve luftarake dhe municionit?, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Vjedhje me dhunë?, kryer në bashkëpunim në formën e posaçme të grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?, në dëm të argjendarit Lirak Bajraktari në Elbasan.

?Vjedhje me dhunë?, në dëm të shtetasit Shyqyri Shala, e kryer në datën 13.02.2012 në qytetin e Kavajës, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

Vjedhje me dhunë?, në dëm të shtetasit Hamit Haxhia, e kryer në datën 11.02.2013 në qytetin e Durrësit, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Vjedhjes me armë në bashkëpunim?, në dëm të shtetasit Xhemali Liçi (ngjarje e ndodhur në datën 19.12.2012 në qytetin e Elbasanit), ?Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve dhe municioneve luftarake?, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Vjedhje me dhunë?, në dëm të shtetasit Astrit Ademi kryer në datën 17.06.2013, Maminas Vorë, në bashkëpunim të posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve dhe municioneve luftarake?, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

Akuzat ndaj Henrik Hoxhajt

Henrik Hoxhaj, i dënuar më parë për ?Moskallëzim Krimi? dhe ?Armëmbajtje pa leje?, aktualisht i paraburgosur për një vepër tjetër penale, i dyshuar për kryerjen e veprave penale të:

?Vrasja me paramendim e mbetur në tentative?, në dëm të viktimës së veprës penale Filip Gjeloshi (ngjarje e datës 05.02.2011 në qytetin e Tiranës) si dhe ?Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve luftarake dhe municionit?, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Vrasja në rrethana te tjera cilësuese?, ndaj dy ose më shumë personave, e kryer  më shumë se një herë,  ?Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armeve, armeve shpërthyese dhe i municionit?, në dëm të viktimave Dorjan Shkoza e Anxhelo Avdia (ngjarje e ndodhur në datën 02.03.2020) dhe në dëm të viktimave Besmir Haxhia e Viktor Haxhia (ngjarje e ndodhur në datën 27.04.2020 në qytetin e Durrësit) të  kryera në bashkëpunim të veçantë atë të grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal?, (në rolin e pjesëmarrësit) dhe ?Kryerja e veprave penale nga  grupi i strukturuar kriminal?.

?Vrasje me paramendim? dhe ?Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit?, ?Grup i strukturuar kriminal? dhe ?Pjesëmarrje në grup të strukturuar kriminal?? të parashikuara nga nenet 78/2, 278/1, 28/4, 333/a e 334 të Kodit Penal (vrasja në dëm të viktimës Emiljano Ramazani më datë 20 Korrik 2020 në lagje 28 Nëntori, Elbasan).

?Vrasje me paramendim?, e kryer për interes, mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Lulzim Masha (ngjarje e ndodhur në Tiranë) ?Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit??, ?Grup i strukturuar kriminal?? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje?, në dëm të shtetasit Indrit Dokle, kryer në bashkëpunimin e posaçëm të grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal?, ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje?, në dëm të shtetasit Elton Kila (i thirrur Oti), kryer në bashkëpunimin e posaçëm të grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal?, ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Shkatërrim i pronës me eksploziv? në dëm të banesës së shtetasit Talo Çela (ngjarje e ndodhur në datën 05.11.2020) dhe ?Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit?, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal? dhe ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

?Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje?, në dëm të shtetasit Sokol Sanxhaktari, kryer në bashkëpunimin e posaçëm të grupit të strukturuar kriminal, ?Grupi i strukturuar kriminal?, ?Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale?.

Lajmet e fundit nga