Nga Kastriot FRASHËRI/ Festivali i 60-të i RTSH, prova se nuk prodhon dot as këngë as art!

29 Dhjetor 2021, 16:28, Opinione CNA
Nga Kastriot FRASHËRI/ Festivali i 60-të i RTSH, prova se nuk prodhon

Duke qenë jashtë Shqipërisë prej ditësh nuk e kam parë asnjë sekondë këtë festival të marë peng nga tallavaria që po dominon kulturën këtë dekadën e fundit por mjaftoi 2 apo 3 të ashtëquajtura lajme Gosip të përgatitura nga disa laraska apo karafilë që ushqejnë mediat tona për të kuptuar që arti, kultura dhe  muzika kombëtare mund të shiten lehtësisht si 2 lekshe jo vetëm tek televizionet private, por edhe tek emisionet e tyre më vulgare që kurësesi nuk konkurojnë dot as me Portokallet e Kasharit.

Nuk e imagjinoj dot që skena e festivalit kombëtar të këngës shqiptare i cili për afër 5 dekada ka lartësuar muzikën e lehtë për të cilin është autorizuar nga ligji Televizioni Publik të bëhet strehë e një shoë banal televiziv si BB-VIPAat e Leshit dhe Artdit Gjebrejsi ta prezantojë këtë event madhor të kulturës shqiptare që paradoksalisht për ta konkuruar këtë ngjarje vjetore artistikr ka gjetur si sfidë “Këngën Magjepse”, e cila falë këtyre marifetçinjve të neveritshëm ky festival po degradon çdo vit e më keq. Kritika kishte dhe vjet, dy vjet a tre vite më parë, por asgjë nuk ndryshon në atë godinë të keqpërdorur pasi edhe pse qelia e burgut po u rri hapur tek koka vijon e njëjta regjisurë asgjë e re nga fronti i TVSH… Ndryshe nuk mund të kuptohet lidhja ?live? me ‘Big Brotherin’ e Kasharit për të imituar njëri-tjetrin dhe certifikuar si ?Yje? disa fundërina të shoqërisë sonë që nuk kanë asnjë lidhje me artin, kulturën, shkencën, filozofinë, drejtësinë, mjekësinë, moralin apo edhe vetë muzikën.

Kjo gjë e jashtëzakonshme që ka ndodhur sot  në Festivalin e Këngës tregon më së miri nivelin në të cilin ka rënë arti e kultura në vulgaritet deri sa kërkon ndihmë nga Arditi i Klanit dhe Bigu i Topit.

Është pikërisht ky realitet i hidhur, rrjedhoje edhe e keqadministrimit të tij, që ndonëse jemi shumica taksapagues direkt të RTSH, por që përveçse të paguajmë faturën e tij nuk na mban të lidhur asnjë sekondë me ketë televizion. Në fund të fundit, përderisa ky institucion publik nuk realizon misionin e tij le të shkrihet, meqë dhe Mafia e Ndërtimit nga informacionet që kam i ka vënë syrin për ta marr? me konçension e në këmbim ti japë RTSH nja dy a tre kate në këmbim të gllabërimit të oasurisë publike nga gradaçelat që do të ndërtojë mbi truallin e tij, e të mos bëhet më barrë e shqiptarëve duke paguar taksa përsa edhe drejtimin e eventit kryesor të muzikës së tij e dorëzon në personazhe groteske të marë borxh me qira, a thua se nuk paska ikona të veta ky televizion me mbi 80 vjet jetë dhe nuk prodhon dot art sa edhe batutat duhet ti gjejë periferisë së Kasharit?!

Lajmet e fundit nga