Connect with Us

Amnistoi nga hetimi 3 milion euro të Gjin Gjonit/ Si dështoi prokurori i Task Forcës

Vetingu

Amnistoi nga hetimi 3 milion euro të Gjin Gjonit/ Si dështoi prokurori i Task Forcës

Publikuar

-

Amnistoi nga hetimi 3 milion euro të Gjin Gjonit/ Si dështoi prokurori i Task Forcës

Megjithëse Vettingu ka zbritur tek prokurorët e thjeshtë, prokurorin e Elbasanit Bledar Mustafaraj, ende nuk e ka kapur. Sipas asaj që ka deklaruar më formularin e dekriminalizmit, prokurori në fjalë më parë mbante gjenelaritetet Blerant Mustafallari, por ai ka sqaruar se bëhet fjalë për një gabim të gjendjes civile.

Në vitin 2014 prokurori Bledar Mustafaraj e u bë pjesë e njësisë Task Forcë në Prokurorinë e Elbasanit, me firmë të Adriatik Llallës, i cili pretendonte se po rriste luftën kundër korrupsionit.

Në fakt, Mustafaraj kishtë në duar një çështje korrupsioni por që dështoi ta zbardhte. Ai po hetonte për fshehjen e 3 milion euro pasuri ndaj anëtarit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë dhe gjyqtarit të apelit Gjin Gjoni. Ky i fundit ishte kallëzuar nga ILDKPKI, por një vit më vonë, procedura u mbyll.

Në media u raportua se Prokuroria e Elbasanit kishte kërkuar 2 herë zgjatje afati për hetimet ndaj Gjonit, e përkatësisht më 31/07/2014 dhe 10/11/2014 por dhe pse afatet ishin zgjatur me 6 muaj, kjo kohë s’kishte mjaftuar për prokurorin Bledar Mustafaraj që të mbyll hetimet.
Sipas argumentit të prokurorit Mustafaraj ishte vendimi i Gjykatës së Elbasanit që kishte krijuar pamundësinë e kompletimit të hetimeve pasi letër porositë nga Franca dhe Gjermania nuk kishin mbërritur.

“Vendosa të pushoj ndjekjen penale, për efekt të procedimit penal nr.1098 të vitit 2014, në ngarkim të personave nën hetim Gjin Gjoni dhe Elona Çaushit, të dyshuar secili për kryerjen e veprës penale të falsifikimit të dokumenteve, refuzimit të deklarimit, mosdeklarim dhe Fshehje ose deklarim të rremë të pasurive”, thuhej në vendimin e prokurorit Mustafaraj.

Për tu rritur profesionalisht prokurori Mustafaraj i shtë drejtuar Univesrsitetit Europian të Tiranës në vitin 2012, ku ka nisur doktoraturën, të cilën e ka paguar në tre pjesë.

Sa i përket kriterit të pasurisë, të ardhurat e prokurorit Mustafraj duken të justifikueshme. Përveçse bën detyrën e prokurorit ai ushtron dhe detyrën e pedagogut në Universitetit të Elbasanit me “ok” të KLP.

Për më tepër po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurori Bledar Mustafaraj.
Viti 2004
Ap. 1+1 i ndërtuar në vitin 1959, me vlerë 16 200 lekë.
Depozitë bankare 300 000 lekë dhe 603 383 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga shkolla e magjistraturës, 764 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 184 000 lekë.
Pensioni i nënës, 216 000 lekë.
Pension suplementar i babait si ish ushtarak, 120 000 lekë.

Viti 2005
Depozitë bankare 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 024 540 lekë.
Të ardhura nga puna e nënës si mësuese, 264 000 lekë.
Pension suplementar i babait si ish ushtarak, 132 000 lekë.

Viti 2006
Mbyllur depozita bankare 300 000 lekë.
Depozitë bankare 500 000 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 058 000 lekë.
Të ardhura nga puna e nënës si mësuese, 264 000 lekë.
Pension suplementar i babait si ish ushtarak, 132 000 lekë.

Viti 2007
Të ardhura nga interesi i depozitës bankare, 24 722 lekë.
Kursime, 400 000 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 086 158 lekë.

Viti 2008
Të ardhura nga interesi i depozitës bankare, 30 218 lekë.
Paguar në llogarinë rrjedhëse blerja e një automjeti në Gjermani me vlerë, 6 500 euro.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si zv drejtues në Prokurorinë e Elbasanit, 1 390 570 lekë.
Hua për blerej të vogla 67 000 lekë.

Viti 2009
Të ardhura nga interesi i depozitës bankare, 38 574 lekë.
Automjet Benz, 6500 euro, paguar një vit më parë.
Kursime në shtëpi, 300 000 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 216 528 lekë.
Hua për blerej të vogla 67 000 lekë. Shlyer.

Viti 2010
Të ardhura nga interesi i depozitës bankare, 43 997 lekë.
Kursime në shtëpi, 420 000 lekë.
Të ardhura nga pjesëmarrja në një aktivitet në Sarajevë, 135 euro.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 082 234 lekë.

Viti 2011
Të ardhura nga interesi i depozitës bankare, 45 088 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 121 976 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagog në një universitet privat, 35 640 lekë.
Kredi 750 000 lekë. Pa shlyer 698 929 4 lekë.

LEXO EDHE:  Ibrahim Lici refuzon të justifikojë pasurinë/ Babai zyrtar i PD letër OFL-së: Nuk është subjekt i ligjit

Viti 2012
Të ardhura nga interesi i depozitës bankare, 42 793 lekë.
Tërheqje nga llogaria për tu regjistruar në UET, për doktoraturën, 300 000 lekë.
Paguar pranë UET për doktoraturën, 2 250 euro.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 156 982 lekë.
Kredi 750 000 lekë. Pa shlyer 583 510 91 lekë.
Overdraft për të blerë libra për doktoraturën. Shlyer 120 342 9 lekë.Pa shlyer 6 388 11 lekë.

Viti 2013
Të ardhura nga interesi i depozitës bankare, 22 591 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 188 241 lekë.
Kredi 750 000 lekë. Pa shlyer 423 859 45 lekë.
Overdraft për të blerë libra për doktoraturën. Shlyer 53 020 98 lekë.

Viti 2014
Tërhequr nga depozita bankare, 427 691 71 lekë.
Gjendje llogarie, 52 781 06 lekë.
Kursime 200 000 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 711 203 lekë.
Kredi 750 000 lekë. Pa shlyer 289 980 39 lekë.
Overdraft me karta Visa. Shlyer 41 486 10 lekë.

Viti 2015
Pakësimi I financave pa pagesës së tretë në UET me 1 000 euro dhe 140 000 lekë.
Shuma e mbetur 780 000 lekë.
Gjendje në llogarinë e pagës, 62 86 lekë.
Të ardhura si pedagog ne univesrsitetin e Elbasanit, 57 000 lekë dhe 47 106 lekë.
Kursime në shtëpi 400 000 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 897 918 lekë.
Kredi 750 000 lekë. Pa shlyer 104 555 21 lekë.
Overdraft me karta Visa. Shlyer 39 510 65 lekë.

Viti 2016
Gjendje llogarie, 46 636 16 lekë.
Overdraft 180 000 lekë.
Gjendje në llogarinë e pagës, 381 195 05 lekë.
Depozitë me afat 600 000 lekë.
Shitur automjeti Damler Chrysler, 200 000 lekë.
Blerë automjeti Damler Chrysler 500 000 lekë.
Kursime 200 000 lekë.
Llogari rrjedhëse të kartës Visa, 70 000 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 603 996 lekë.
Të ardhura si pedagog ne univesrsitetin e Elbasanit, 74 800 lekë.
Të ardhura nga pjesëmarrja në një aktivitet në Çeki, 710 euro.
Të ardhura për pjesëmarrjë në një aktivitet në Itali, 125 euro.
Të ardhura nfa Erasmus, pas aplikimit si pedagog i jashtëm në fakultetin ekonomik, Elbasan, ku përfshihet pjesëmarrja në një kurs trajnimi, 288 197 lekë.
Kredi 750 000 lekë. Shlyer
Overdraft për të paguar hotelin në Igumenicë. Shlyer 53 246 lekë.

Viti 2017
Gjendje llogarie e pagës 369 683 96 lekë.
Overdraft 180 000 lekë.
Gjendje llogarie e pagës 151 073 22 lekë.
Të ardhura nga interesi I depozitës, 4 197 70 lekë.
Gjendje kesh në shtëpi 400 000 lekë.
Llogari rrjedhëse të kartës Visa, 70 800 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 374 473 lekë.
Të ardhura si pedagog ne univesrsitetin e Elbasanit, 100 636 lekë.
Të ardhura nga shitja e librit, Elementë te kriminolohjisë klinike dhe të zhvillimit”, 300 000 lekë.
Overdraft, shlyer 300 euro dhe 1991 20 euro për të paguar hotelin në Itali.

Viti 2018
Gjendje llogarie e pagës 232 627 20 lekë.
Overdraft 180 000 lekë.
Gjendje llogarie e pagës 71 729 96 lekë.
Të ardhura nga interesi I depozitës 5 100 lekë.
Depozitë plus me vlerë, 706 210 89 lekë.
Pakësuar të hollat kesh me 160 000 lekë, kanë mbetur, 240 000 lekë.
Llogari rrjedhëse të kartës Visa, 70 000 lekë.
Të ardhura te subjektit deklarues nga puna si prokuror në Elbasan 1 378 807 lekë.
Të ardhura si pedagog ne univesrsitetin e Elbasanit, 116 296 lekë.
Të ardhura nga shitja e librit, Elementë te kriminolohjisë klinike dhe të zhvillimit”, 196 000 lekë.
Interesa debitore për kartën Visa në shumën 1 275 49 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Skandali seksual në Gjykatë dhe pasojat/ Vettingu nis hetimet për gjyqtaren

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja e Gjirokastrës Blerta Çibuku (Marku), është vënë nën hetim nga Vettingu, në fund të vitit që lamë pas.

E njëjta gjyqtare është bërë objekt në media në vitin 2016, pas denoncimit të skandalit seksual të gjyqtarit Guximtar Boçi. Në vitin 2016, kur Këshilli i Lartë i Drejtësisë vendosi shkarkimin nga detyra të kryegjyqtarit të Gjirokastrës Guximtar Boçi.  Ministri i Drejtësisë Ylli Manjani, në atë kohë, ka urdhëruar inspektimin e punës së gjyqtares Blerta Çibuku (Marku), pasi dyshohej se ajo kishte shkelur rëndë figurën e gjyqtarit.

Kujtojmë se në videon e transmetuar nga emisioni “Stop” , gjyqtarja Çibuku, rezulton duke biseduar me një grua, e cila ishte palë në procesin gjyqësor për ndarjen e pronësisë së një banese trekatëshe dhe një supermarketi në qytetin e Gjirokastrës.

Përpara dhënies së vendimit gjyqtarja komunikon në zyrë direkt me palën e paditur, gjë e cila është e ndaluar, duke i thënë se nuk mund t’ia jepte fitoren asaj në gjykatë, pasi dhe Guximi, gjyqtari që i kishte kërkuar favore seksuale, të paditurës, i kishte pohuar “…bëj ç’të duash…”.

Në këto rrethana, inspektorët e ministrisë së Drejtësisë sekuestruan vendimin e datës 27 shkurt 2015 të kësaj gjyqtareje, që informonte 40-vjeçaren disa ditë para se do e humbte gjyqin në shkallën e parë.

Të gjitha këto veprime, sipas inspektorëve të KLD cënonin rëndë figurën e gjykatësit. Nuk dihet se çfarë vendimi ka marrë KLD për këtë rast.

Sa i përket pasurisë, gjyqtarja Blerta Çibuku (Marku), të ardhurat i ka nga paga e saj dhe e bashkëshortit si dhe nga emigracioni. Patundëshmëri ajo deklaron një apartament banimi 110 m2 ,me vlerë 900 000 lekë si dhe 300 m2 truall në Sarandë me vlerë 144 000 lekë, të blerë nga bashkëshorti në vitin 2011.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Blerta Çibuku (Marku).

Viti 2003
Ap banimi 110 m2 ,me vlerë 900 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 62 000 lekë.

Viti 2004
Ap banimi 110 m2 ,me vlerë 900 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 933 000 lekë.
Shpërblim 30 000 lekë.

Viti 2005
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 447 909 lekë,orë shtesë 58 886, shpërblim 20 000 lekë dhe raport lindjeje 218 795 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga emigracioni, 4 000 euro.

Viti 2006
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 837 333 lekë, shpërblim 8 880 lekë.
Të ardhura të krijuara nga puna e private e bashkëshortit Dritan Marku, 230 000 lekë.
Kursime 200 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortit nga emigracioni, 2 500 euro.
Të ardhura dhe kursime të bashkëshortit në shumat 8 000 euro dhe 1 000 000 lekë.
Autoveturë Opel e bashkëshortit 2 000 euro.

Viti 2007
Bashkëshorti ka shiitur makinën 250 000 lekë dhe ka blerë një tjetër me të njëjtën vlerë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 928 080 lekë, shpërblim 14 884 lekë.
Të ardhura të krijuara nga puna e private e bashkëshortit Dritan Marku, 500 000 lekë.

Viti 2008
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 817 170 lekë.
Të ardhura të krijuara nga puna e private e bashkëshortit Dritan Marku, 500 000 lekë.
Kursime, 500 000 lekë.

Viti 2009
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 097 865 lekë.
Të ardhura të krijuara nga puna e private e bashkëshortit Dritan Marku, 450 000 lekë.
Kursime, 600 000 lekë.

Viti 2010
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 966 266 lekë, shpërblim 10 000 lekë dhe orët shtesë 56 272 lekë.
Të ardhura të krijuara nga puna e private e bashkëshortit Dritan Marku, 500 000 lekë.
Të ardhura kesh të subjektit deklarues nga babai pas vdekjes, 10 000 euro.
Kurime, kesh 700 000 lekë.

LEXO EDHE:  OFL “troket” në Tiranë/ I kërkon deklarimin e pasurisë tre të dënuarve

LEXO EDHE:  Ibrahim Lici refuzon të justifikojë pasurinë/ Babai zyrtar i PD letër OFL-së: Nuk është subjekt i ligjit

Viti 2011
Gjendje në llogarinë rrjedhëse 800 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 990 521 lekë.
Të ardhura të krijuara nga puna e private e bashkëshortit Dritan Marku, 600 000 lekë
Kesh 200 000 lekë.
Pagesa pë master 1000 euro. Detyrim 1 000 euro.
Bashkëshorti deklaron 300 m2 truall në Sarandë me vlerë 144 000 lekë.
Depozitë kursimi e bashkëshortit 20 000 euro.

Viti 2012
Gjendje në llogarinë rrjedhëse 854 517 21 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 092 666 lekë.
Shlyer detyrimi për Master, 1 000 euro.
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 114 336 02 lekë.

Viti 2013
Gjendje në llogarinë rrjedhëse 1 183 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 180 023 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 370 08 euro.

Viti 2014
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 258 46 89 lekë.
Mbyllur depozita bankare dhe hapur llogari bankare për fëmijët secili me 57 500 lekë.
Depozita bankare e trashëgimisë është ndarë në pjesë të barabarta me nga 373 209 78 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 537 427 lekë.
Kursime, 689 266 03 lekë.

Viti 2015
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 89 30 euro.
Llogari bankare në emër të dy fëmijëve me nga, 67 919 lekë.
Gjendja kesh në shtëpi, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 396 338 lekë.
Gjendje në llogaritë rrjedhëse në shumat, 1 210 262 86 lekë dhe 689 266 03 lekë.
Kursime,
520 996 83 lekë.
Hapur llogari bankare për pagesën e shpenzimeve, faturave mujore, 30 710 32 lekë.

Viti 2016
Llogari rrjedhëse me vlerë, 36 412 89 lekë.
Llogari bankare në emër të dy fëmijëve me nga, 58 799 5 lekë.
Gjendja kesh në shtëpi, 150 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 405 387 lekë.
Të ardhura nga interest bankare të subjektit deklarues, 128 11 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 3 776 27 lekë.

Viti 2017
Llogari e pakësuar me 1 246 675 75 lekë.
Depozitë kursimi në emër të dy fëmijëve me nga, 84 717 16 lekë.
Gjendja kesh në shtëpi, 100 000 lekë.
Llogari bankare e shtuar me 548 459 90 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 509 524 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare të dy fëmijëve, 4 858 58 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 166 44 euro.
Bashkëshorti ka blerë Mercedez Benz me vlerë 2 769 209 lekë.
Shitur autoveturën Mercedz Benz, 200 000 lekë.
Shtuar llogaria e bashkëshortit me 2 245 84 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 1 228 79 lekë.
Kredi marrë nga bashkëshorti në shumën 15 000 euro. Pa shlyer 13 338 44 lekë.

Viti 2018
Llogari page e subjektit deklarues, shtuar me 294 690 95 lekë.
Depozitë kursimi në emër të dy fëmijëve me nga, 10 027 07 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Gjirokastër, 1 504 448 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare të dy fëmijëve, 5 013 54 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga trashëgimia, 74 668 61 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 12 70 euro.
Pakësuar llogaria bankare e bashkëshortit, 2 242 62 lekë.
Kredi marrë nga bashkëshorti në shumën 15 000 euro. Pa shlyer 10 472 96 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

La të lirë trafikantët e drogës/ Pasuria e gjyqtarit që u “kryqëzua” nga Apeli

Publikuar

-

Nga

La të lirë trafikantët e drogës/ Pasuria e gjyqtarit që u “kryqëzua” nga Apeli

Arben Dosti, i cili prej më shumë se një viti, ndodhet nën hetim nga Vettingu, e ka nisur karrierën në sistemin gjyqësor, në vitin 2013, në Tiranë, për t’u transferuar më pas në Gjirokastër.

Dosti është gjyqtari që në vitin 2017, la në burg, dy oficerët e Policisë Kufitare të Kakavijës, si dhe një i tretë. Dy punonjësit e Policisë Kufitare, ishin nën mbikqyrjen e SHÇBA prej disa muajsh, mbi bazën e informacioneve që kishte siguruar për kalimin e shtetasve shqiptare dhe të huaj, përmes kufirit të gjelbër drejt Greqisë në mënyrë ilegale.

Po në vitin 2017, Gjykata e Apelit në Gjirokastër e ka quajtur absurd një vendim gjyqësor të marrë nga gjyqtari Arben Dosti.
Me 20 qershor 2017, gjyqtari i Gjykatës së Faktit Arben Dosti ndaj 2 trafikantëve të 58 kg marijuanë të kapur më 18 qershor në Gjirokastër në aksin nacional Tepelenë-Gjirokastër dha vendimin arrest në shtëpi.

Sa i përket pasurisë, gjyqtari Arben Dosti, të ardhurat i ka nga paga e tij dhe e bashkëshortes. Ai deklaron një apartament banimi, të privatizuar në vitin 1992 me vlerë 5 000 000 lekë një autoveturë tip Benz Mercedez me vlerë 800 000 lekë. Gjithashtu ai deklaron të ardhura në emër të tij dhe bashkëshortes, përfituar nga puna si emigrant, si sipërmarrës dhe nga avokatia, në shumat 100 000 euro dhe 50 000 euro.

Në vitin 2017, gjyqtari e ka shtuar patundshmërinë, me blerjen e një trualli, në Tiranë me vlerë 65 000 euro.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Arben Dosti.

Viti 2013 (Deklarata fillestare)
Ap banimi, privatizuar në vitin 1992, me vlerë 5 000 000 lekë.
Autoveturë Benz Mercedez, me vlerë 800 000 lekë.
Depozitë bankare me të ardhura nga puna si emigrant, sipërmarrës dhe nga avokatia, me vlerë 100 000 euro.
Depozitë bankare të bashkëshortes, me të ardhura nga puna si emigrant, sipërmarrës dhe nga avokatia, me vlerë 50 000 euro. Depozitë bankare të bashkëshortes, me të ardhura nga puna si emigrant, sipërmarrës dhe nga avokatia, me vlerë 49 800 lekë.

Viti 2013 (Deklarata vjetore)
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Tiranë, 212 209 lekë.
Të ardhura nga interest e depozitës bankare, 494 euro dhe 421 66 euro.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna në bankë, 62 000 lekë.

LEXO EDHE:  OFL vijon aksionin/ Ultimatum për deklarimin e pasurisë 4 vlonjatëve

LEXO EDHE:  Adriatik Cama sfidon Vettingun/ Zbulohet lidhja e tij me grabitjen e Rinasit

Viti 2014
Dhënë hua dy shtetasve, 100 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Tiranë, 1 293 873 lekë.
Të ardhura nga depozita, 450 euro.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna në bankë, 380 931 lekë.
Të ardhura nga depozita bankare e bashkëshortes, 550 euro.
Kredi në emër të bashkëshortes. Shlyer 127 410 lekë. Pa shlyer 749 793 41 lekë.
Kredi në emër të bashkëshortes. Shlyer 19 666 lekë. Pa shlyer 60 310 lekë.
Overdraft, 130 000 lekë.

Viti 2015
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Tiranë dhe Gjirokastër, 1 293 873 lekë.
Kthyer huaja, bashkëshortes në vlerë 50 000 euro.
Të ardhura të bashkëshortes nga puna në bankë dhe Ministria e Drejtësisë 989 872 lekë.

Viti 2016
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 070 697 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga SHKBB, Ministria e Drejtësisë 648 960 lekë.

Viti 2017
Blerë truall, në Tiranë me vlerë 65 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 147 811 lekë.
Bashkëshortja ka tërhequr nga llogari bankare për nevoja familjare, 3 000 euro.
Të ardhura të bashkëshortes nga Bashkia e Gjirokastrës, 341 753 lekë.

Viti 2018
Blerë automjeti, 260 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 162 416 lekë.
Bashkëshortja ka tërhequr nga llogari bankare për nevoja familjare dhe blerje automjeti,7 000 euro.
Të ardhura të bashkëshortes nga Bashkia e Gjirokastrës, 455 154 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga paga si presidente e shoqatës “Çajka”, 118 108 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

“KPK mbylli sytë për gjyqtaren e Apelit”/ Kritikat e gjyqtarit në prag Vettingu

Publikuar

-

Nga

Dha dorëheqjen para përballjes me vettingun/ KPK nxjerr për 15 vjet nga sistemi i drejtësisë prokuroren e Durrësit

Gjyqtari i Gjirokastrës Pëllumb Vehbi, njihet si gjyqtari i administratorit të UET-së, pjesë e dosjes “Mezhgorani”, ku ishte i përfshirë edhe pronari i UET, Henri Çili.

Gjyqtari Vehbi ka dhënë masën e sigurisë, “Arrest shtëpie”, për Betim Shkupin, administratorin e UET, në Mars të vitit 2020. Kujtojmë se gjykimi i administratorit të UET, u nda nga grupi me mbi 30 të arrestuar në operacionin “Mezhgorani”, pasi  gjyqtari i i çështjes, Dritan Hasani tha se kishte qenë shok fakulteti me Shkupin dhe kishte konflikt interesi.

Gjyqtari Pëllumb Vehbi nuk është i lakuar në aspektin profesional, të paktën negativisht. Por, në media, si Infront.org, ai është përmendur për kritika lëshuar ndaj Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Sipas të njëjtës media, duke iu referuar gjyqtares së Gjirokastrës, I. Brahimi, e cila e ka kaluar procesin e Vettingut, gjyqtari Pëllumb Vehbi, ka shenjëstruar KPK.

Ai pretendon se gjyqtarja e Apelit Brahimi ka liruar një shtetas, për të cilin kishte prova se ishte fajtor në një aksident dhe për më tepër KPK, ka mbyllur sytë para këtij vendimi. Sa i përket pasurisë të ardhura të gjyqtarit burojnë nga toka bujqësore, bletaria dhe sigurisht nga paga e tij.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Pëllumb Vehbi.
Viti 2003
Letra me vlerë përreth 0,9 milion lekë.
Shtëpi banimi, trashëgimi.

Viti 2004
Banesë.
Volsvagen, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 846 024 lekë.
Punë sezonale, 1 000 000 lekë.
Viti 2005
Godinë e vjetër rreth 100 m2.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 830 292 lekë.
Orë shtesë, 80 292 lekë.

Viti 2006
Të ardhura nga interest bankare, 84 730 leke.
Të ardhura nga bletë rritja, 150 000 lekë.
Të ardhura nga toka, 50 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 820 816 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga, 450 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga përkthime, reklamime, rreth 100 000 lekë.
Depozitë bankare e djalit 50 000 lekë.

Viti 2007
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 837 000 lekë.
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 100 000 lekë.
Automjet Benz, rreth 500 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga, 605 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga përkthime, reklamime, rreth 200 000 lekë.
Depozitë bankare e djalit, 50 000 lekë.

Viti 2008
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 000 000 lekë.
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 150 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 200 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga, në Ministrinë e Ekonomisë 600 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga përkthime, reklamime, rreth 100 000 lekë.

Viti 2009
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 150 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 009 282 lekë.
Autoveturë Fiat Punto e djalit, 350 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga, në Ministrinë e Ekonomisë 619 848 lekë.

Viti 2010
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 200 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 230 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 913 959 lekë.
Shpërblim, 10 000 lekë.
Orë shtesë, 66 822 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga, në Agjencinë e Trajtimit të Koncensioneve,649 088 lekë.
Prëfitime të djalit për udhëtime jashtë shtetit, 18 720 lekë.
Të ardhura të djalit nga puna part time, për riparim kompjuterësh, 102 000 lekë.

Viti 2011
Kursime, të djalit, 200 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga, në Agjencinë e Trajtimit të Koncensioneve, 663 171 lekë.
Të ardhura të djalit nga puna part time, për riparim kompjuterësh, 200 000 lekë.
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 180 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 250 000 lekë.
Kursime 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 940 679 lekë.
Shpërblimi, 10 000 lekë.

LEXO EDHE:  Adriatik Cama sfidon Vettingun/ Zbulohet lidhja e tij me grabitjen e Rinasit

LEXO EDHE:  Adriatik Cama sfidon Vettingun/ Zbulohet lidhja e tij me grabitjen e Rinasit

Viti 2012
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 200 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 250 000 lekë.
Kursime 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 965 145 lekë.
Puna jashtë orarit, 125 593 lekë.
Shpërblimi, 10 000 lekë.
Autoveturë Ford Fokus, deklaruar nga djali me vlerë, 285 212 lekë.
Të ardhura të djalit nga paga, në Agjencinë e Trajtimit të Koncensioneve, 662 964 lekë.
Të ardhura të djalit nga puna part time, për riparim kompjuterësh, 180 000 lekë.

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 014 400 lekë.
Të ardhura nga koha shtesë, 178 185 lekë.
Depozita bankare me vlerë, 11 46 euro dhe 382 874 47 lekë.
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 200 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 180 000 lekë.
Kursime 300 000 lekë.
Të ardhura nga paga vjetore e djalit, 685 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes së djalit, 660 000 lekë.
Blerje me kredi pajisje kompjuterike nga djali.

Viti 2014
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 201 694 lekë.
Puna jashtë orarit, 227 650 lekë.
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 250 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 150 000 lekë.
Kursime 450 000 lekë.
Likuiditet jashtë sistemit bankar të djalit, 500 000 lekë.
Të ardhura nga paga vjetore e djalit, 702 131 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes së djalit, 689 907 lekë.

Viti 2015
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 208 968 lekë.
Puna jashtë orarit, 186 961 lekë.
Gjendje kesh, terhequr, 500 000 lekë.
Nga 2.7 ha kullotë në 2.7 ha, tokë arë.
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 200 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 150 000 lekë.
Kursime 250 000 lekë.
Likuiditet jashtë sistemit bankar të djalit, 300 000 lekë.
Të ardhura nga paga vjetore e djalit, 836 942 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes së djalit, 689 907 lekë.

Viti 2016
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 209 278 lekë.
Puna jashtë orarit, 278 410 lekë.
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 100 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 150 000 lekë.
Likuiditet jashtë sistemit bankar të djalit, 500 000 lekë.
Të ardhura nga paga vjetore e djalit, 759 238 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes së djalit, 945 463 lekë.
Të ardhura të djalit nga prezenca në komision vlerësimi për kurikulat mësimore ASPA, 210 euro.
Viti 2017
Depozitë bankare e subjektit deklarues 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 242 375 lekë.
Puna jashtë orarit, 234 154 lekë.
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 180 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 120 000 lekë.
Likuiditet jashtë sistemit bankar të djalit, 250 000 lekë.
Djali ka shitur autoveturën 6 000 euro.
Të ardhura nga paga vjetore e djalit, 975 437 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes së djalit, 820 144 lekë.

Viti 2018
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Gjirokastër, 1 225 895 lekë.
Puna jashtë orarit, 198 575 lekë.
Të ardhura nga bletë rritja, rreth 120 000 lekë.
Të ardhura nga toka bujqësore, 150 000 lekë.
Kursime, 120 000 lekë.
Likuiditet jashtë sistemit bankar të djalit, 500 000 lekë.
Të ardhura nga paga vjetore e djalit, 722 088 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes së djalit, 694 193 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE