Connect with Us

Me apartamente nga Tirana në Durrës/ Shpëtim Reka, gjyqtari që punon për Rilindjen?

Kronika

Me apartamente nga Tirana në Durrës/ Shpëtim Reka, gjyqtari që punon për Rilindjen?

Publikuar

-

Gjyqtari Shpëtim Reka, u bë kryefjalë ditët e fundit në media, pas vendimit gjyqësor, me të cilin njohu kandidates socialiste Valbona Sako si kryebashkiake e Durrësit.

Në fakt, Sako ishte rrëzuar me një vendim të mëparshmë gjyqësore, por në kohë rekord, kursi ndryshoi me 360 gradë dhe gjyqtari Shpëtim Reka, i dha ligjërisht mandatin Valbona Sakos.

Pas këtij vendimi kanë qenë të shumta reagimet si nga rrethet e juristëve ashtu edhe nga opozita joparlamentare.

Mirëpo nga gjyqtari Reka nuk ka pasur asnëj reagim edhe pse u quajt gjyqtari i Rilindjes, apo gjyqtari që dha vendim të kundërligjshëm për t’i shpëtuar Vettingut.

Shpëton nga Vettingu apo ajo këtë nuk e thonë mediat apo të tjerë që e kanë kryqëzuar gjyqtarin Reka. Fjalën e fundit e thonë Komisioni i Pavarur i Kualifikimit dhe në rast ankimimi, Kolegji i Posaçëm i Apelimit.

CNA.al pas marrjes së të dhënave të pasurisë ën ILDKPKI, së gjyqtarit më të përfolur ditëve të fundit, kosntatoi se Reka bën një jetë luksose.

Me apartamente nga Durrësi në Tiranë dhe me femijët me biznese dhe llogari të tëra bankare, gjyqtari në fjalë duket se i ka parë frytet profesionit.

Pa bërë llogari të tjera, ndonëse një pjesë të pasurisë ai e justifikon si trashëgimi i bashkëshortes, po sjellim të plotë deklarimet e tij pramnë ILDKPKI-së.

Viti 2003

Apartament me sip 55 m2, ndërtuar para vitit 1990, blerë në vitin 1993, pas privatizimit.

Apartament 1+1 me sip.70 m2 i ndërtuar në vitin 199 në pronësi të bashkëshortes.

Tokë me sipërfaqe 250 m2 në vijën e verdhë të fshatit Vuno, e blerë nga bashkëshortja në Himarë.

Autoveturë e tipi BMË , 2500 dollarë.

Të ardhuara nga puna e gjyqtarit dhe e  bashkëshortes përfshirë dhe të ardhurat nga qiraja, 5 000 dollarë dhe 0 058 lekë.

Viti 2004

Kredi 32 000 euro për blerje apartamenti me afat 10 vjeçar.

Të ardhura nga paga si gjyqtar, 760 831 lekë.

Shpërblime, 60 982 lekë.

Të ardhurat nga bashkëshortja, 755 093 lekë.

Të ardhura nga shpërblimet vjetore, 128 760 lekë.

Të ardhura nga banesa e dhënë me qira, 420 000 lekë.

Viti 2005

Blerë një apartament 3+1 në Durrës, me vlerë 70 000 euro.

Shitur një apartament 1+1 në Durrës, 3 300 000 lekë.

Shitur Benzi, 10 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 864 978 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet e bashkëshortes, 841 894 lekë.

Qiraja nga apartamenti, 350 000 lekë.

Viti 2006

Kursime vjetore, 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 826 900 lekë.

Paga vjetore, shpërblimet, orët jashtë orarit, të bashkëshortes, 830 793 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit, 360 000 lekë.

Viti 2007

Kursime vjetore, 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 999 090 lekë.

Paga vjetore, shpërblimet, orët jashtë orarit, të bashkëshortes, 1 102 249 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit, 360 000 lekë.

Viti 2008

Automjet tip Opel, 5 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 807 088 lekë.

Paga vjetore, shpërblimet, orët jashtë orarit, të bashkëshortes, në prokurori  896 600 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit, 360 000 lekë.

Viti 2009

Kursime vjetore, 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 1 012 321 lekë.

Paga vjetore, shpërblimet, orët jashtë orarit, të bashkëshortes, në prokurori  1 072 202 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit, 360 000 lekë.

Paga e bashkëshortes si pedagoge e jashtme, 30 000 lekë.

Viti 2010

Kursime vjetore, 400 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 997 443 lekë.

Paga vjetore, shpërblimet, orët jashtë orarit, të bashkëshortes, në prokurori  1 343 351 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit, 360 000 lekë.

Paga e bashkëshortes si pedagoge e jashtme, 41 000 lekë.

Viti 2011

Kursime vjetore, 400 000 lekë.

Apartament 3+1 me sip. 146.5 m2, me vlerë 70 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 1 042 385 lekë.

Paga vjetore, shpërblimet, orët jashtë orarit, të bashkëshortes, në prokurori , 1 469 122 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit në Tiranë, 360 000 lekë.

Pagesa e vajzës, Joli Reka ai anëtare e këshillit të fakultetit të shkencave politike në Universitetin e Durrës, 50. 400 lekë.

Viti 2012

Shitur automjeti Opel Corsa, 2 800 euro.

Blerë automjeti Mercdez Benz, më vlerën 1 300 000 lekë.

Kursimet familjare, 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 1 034 673 lekë.

Paga vjetore, shpërblimet, orët jashtë orarit, të bashkëshortes, në prokurori ,1 456 996  lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit në Tiranë, 432 000 lekë.

Viti 2013

Kursimet familjare, 600 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 1 056 098 lekë.

Paga vjetore, shpërblimet, orët jashtë orarit, të bashkëshortes, në prokurori, 1 498 403 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit në Tiranë, 432 000 lekë.

LEXO EDHE:  VIDEO - Arrestohet shoferi i dehur/ Lëvizte kundravajtje

Viti 2014

Kursimet familjare, 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 1 296 878 lekë.

Paga vjetore, të bashkëshortes, në prokurori, lekë, 1 588 531 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit në Tiranë, 432 000 lekë.

Viti 2015

Kursimet familjare, 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 1 298 572 lekë.

Paga vjetore, të bashkëshortes, në prokurori, lekë, 1 402 322 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit në Tiranë, 204 000 lekë.

Vajza Joli Reka, llogari rrjedhëse, 72 05 lekë.

Vajza Joli Reka, ka hapur llogari me vlerë, 21 509 lekë.

Vajza Joli Reka ka blerë një apartament 1+1, me vlerë 13 000 euro.

Vajza Joli Reka, tregti me pakicë e produkteve të kozmetikës, 60 000 lekë.

Marrë me qira një ambjent me sipërfaqe 22 m2, i cili përdoret për ushtrimin e aktivitetit. Vlera e qirasë, 20 000 lekë.

Djali Erin Reka, llogari bankare, 360 59 lekë.

Djali Erin Reka, ka hapur llogari bankare me vlerë, 4682.00 lekë.

Djali Erin Reka, ka hapur llogari bankare me vlerë, 207.50 euro.

Djali Erin Reka, agjenci imobiliare, në shumën 240 000 lekë.

Marrë ambjent me qira 40 m2. Vlera e qirasë 360  euro në muaj.

Viti 2016

Llogari bankare në emrin e bashkëshortes dhe të fëmijëve, 16 670 37 lekë.

Llogari bankare në emër të gjyqtarit dhe bashkëshortes, 15 416 63 lekë.

Llogari bankare në emër të gjyqtarit dhe bashkëshortes, 655 23 euro.

Llogari bankare në emër të djalit Erin Reka, për lëvrim kredie, 966.2 lekë.

Depozitë bankare me afat në emër të bashkëshortes dhe fëmijëve Erin Reka dhe Joli Reka, në shumën 268,311 14 lekë.

Depozitë në emër të gjyqtarit dhe bashkëshortes, 2 500 000 lekë.

Llogari rrjedhëse në emër të bashkëshortes, 4 000 lekë.

Pas vdekjes së vjehrrës, bashkëshortja ka trashëguar një të katërtën e shtesës së ndërtuar në një apartament në Tiranë,

Të ardhura nga paga si gjyqtar dhe shpërblime, 1 277 929 lekë.

Paga vjetore, të bashkëshortes, në prokurori, lekë, 1 544 748 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e apartamentit në Tiranë, 344 250 lekë.

Të ardhura nga kompesimi i pronës së përfituar nga bashkëshortja si trashëgimtare, në shumën 3, 538 474 lekë.

Ka marrë hua sëbashku me djalin në shumën 800 000 lekë për blerje makine.

Viti 2017

Llogari bankare, në emrin e gjyqtarit dhe fëmijëve 16 820 37 lekë.

Llogari bankare, në emrin e  gjyqtarit dhe bashkëshortes, 15 866 63 lekë.

Llogari në emrin e  gjyqtarit dhe bashkëshortes, në shumën 657 43 lekë.

Llogari e pagës, 359 88 lekë.

Gjendje cash, 300 000 lekë.

Pas vdekjes së vjehrrës bashkëshortja ka trashëguar një pasuri në Tiranë, në vlerën 20 805 000 lekë.

Pagesa vjetore nga puna si gjyqtar ne Gjykatcn e Rrethit Gjyqësor Durrës, në shumën 1.306, 094  lekë.

Pagesa vjetore nga puna e bashkëshortes si prokurore në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, në shumën 1 531 317 lekë.

Fitime të realizuara nga qiraja e apartamentit 1+1, në shumën 600 euro.

Pesë llogari bankare në emër të djalit Erin Reka, në shumat, 256 76 lekë, 16 595 60 lekë, 58.10 euro, 3 242 00 lekë dhe 66.1 euro.

Llogari bankare në emër të gruas, djalit dhe vajzës në shumën 16 820 37 lekë.

Bashkëshortja deklaron apartament me sip 51 m2 në Durrës si trashëgimi.

Viti 2018

Llogari në emrin e bashkëshortes dhe fëmijeve gjendje në daten 31.12.2018,  në shumën 14,970.37 lekë.

Llogaria në emrin gjyqtarit dhe të bashkëshortes, gjendje në datën 31.12.2018, në shumën 13.716,63  Lekë.

Llogaria ne emrin gjyqtarit  dhe të bashkeshortes, gjendje në daten 31.12.2018, në shumën 638.76 Euro.

Llogari në emër të djalit Erin Reka,( për lëvrim kredie) gjendje në datën 31.12.2018, në shumën 26.824,16  lekë.

Depozite me afat në emrin e bashkëshortes dhe të femijeve Erin Reka, Joli Reka, gjendje ne daten 31.12.2018, në shumën  269,451.47 lekë.

Depozite në emrin e gjyqtarit dhe të bashkëshortes Flora Reka e hapur në gusht të vitit 2017, është pakësuar. (Shuma e tërhequr është përdorur nga djali Erin Reka për hapjen e aktivitetit me NU1S 1.81723013E), pakësuar 2.000.000  lekë.

Llogari rrjedhëse për pagën në emrin e gjyqtarit, gjendje në datën 31.12.2018, në shumën 867.57 lekë.

Llogari rrjedhëse për pagën, në emrin e bashkëshortit gjendje në daten 31.12.2018, në shumën 843.95 lekë.

Gjendje cash jashtë sistemit bankar, gjatë vitit 2018 janë shtuar me 200.000 lekë nga kursimet familjare.

Pagesa vjetore nga puna si gjyqtar ne Gjykatcn e Rrethit Gjyqësor Durrës, në shumën 1.337,559 lekë.

Pagesa vjetore nga puna e bashkëshortes si prokurore në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, në shumën 1.520.000  lekë.

Fitime të realizuara nga qiraja e apartamentit 1+1, për periudhën janar- dhjetor 2018, në shumën 459.000 lekë.

Vajza ka blerë një automjet 4500 euro/CNA.al

 

 

 

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kronika

Gjendet e pajetë në banesë një grua/ Çfarë dyshohet

Publikuar

-

Nga

Një grua është gjetur e pajetë në banesën e saj në Cerrik.

Ngjarja ka ndodhur në fshatin Xibrakë, ku shtetasja B.B., 45 vjeçe është gjetur pa shenja jete.

Policia bën me dije se nga këqyrja paraprake e kufomës  nuk janë konstatuar shenja dhune

Grupi hetimor po punon për  dokumentimin dhe zbardhjen  të rrethanave të ngjarjes./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Kronika

I arrestuar për atentatin ndaj Ndojës/ Redjan Rraja bën rekurs nga burgu në Gjykatën e Lartë

Publikuar

-

Nga

Redjan Rraja, personi i arrestuar si i dyshuar kryesor për atentatin ndaj prokurorit Arjan Ndoji, ka bërë rekurs në Gjykatën e Lartë kundër masës së sigurisë “arrest me burg”.

Sipas News 24, rekursi nuk do të shqyrtohet, pasi në Gjykatën e Lartë është gjyqtar vetëm Ardian Dvorani.

Ndërkohë, kujtojmë se i afërmi i deputetit socialist, Rrahman Rraja akuzohet për veprat penale të “vrasjes së funksionarëve publike” dhe “vrasjes së dy ose më shumë personave mbetur në tentative” dhe “armëmbajtjes pa leje”.

LEXO EDHE:  Protesta në Durrës/ Duka i bën thirrje publike Ramës

LEXO EDHE:  Aksidenti me dy të vdekur/ Zbardhen emrat e viktimave

Prova kryesore e prokurorisë kundër Rrajës ishin shenjta e gishtave të 34 vjeçarit, në një palë syze të gjetura në mjetin që dyshohet të jetë përdorur nga autorët./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Kronika

Makina luksoze, vila dhe toka/ SPAK kërkon “dritën jeshile”nga Gjykata e Posaçme për sekuestrimin e pasurive

Publikuar

-

Nga

Prokuroria e Posaçme (SPAK) i ka kërkuar Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar “dritën jeshile” për 7 raste të goditura nga operacioni “Forca e Ligjit”, në disa qytete të vendit.

Në një njoftim publik, SPAK i kërkon Gjykatës së Posaçme sekuestrimin e pasurive, siç janë vila, automjete luksoze dhe sipërfaqe të mëdha toke, që iu përkasin personazheve të njohur të botës së krimit.

Prokuroria e Posaçme, nga data 21.02.2020 deri me datën 24.02.2020 ka dërguar aktet për 7 (shtatë) raste, për miratim sekuestroje në Gjykatën e Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, për pasuritë e mëposhtme :

Ndërtesë katër kate me pishinë, e ndodhur në Shkodër.

Automjeti, marka “Jeep”, vit i prodhimit 2008.

Automjet, marka “Audi A8”.

Vilë katërkatëshe e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Kompleksi “Golden Resort”, i ndodhur në Pjezë, Durrës.

Karburanti “ALT OIL 2008”, i ndodhur në Pjezë, Durrës.

Vilë dykatëshe, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria tokë arë, me sipërfaqe 3280 m2, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

LEXO EDHE:  Atentati mafioz trondit Durrësin/ Zbardhen detajet e reja, kush ishte i “forti i Vlorës” që u ekzekutua

LEXO EDHE:  Sherr me thika në pikën e basteve/ Një i plagosur

Pasuria tokë arë, me sipërfaqe 398 m2, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria tokë arë, me sipërfaqe 561 m2, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria, me sipërfaqe 700 m2, nga të cilat truall nën objekt 478 m2, godinë ekonomike 2 kate dhe ambiente shërbimi (Shoqëria “SABA-Taullau 3” shpk), e ndodhur në Lushnjë.

Pasuria me sipërfaqe 595 m2, nga të cilat truall nën objekt 418.72 m2, godinë ekonomike 2 (dy) kate, karburant dhe ambiente shërbimi, e ndodhur në Lushnjë.

Pasuria me sipërfaqe 235 m2, nga të cilat truall nën objekt 104.7 m2, godinë banimi 2 (dy) kate, e ndodhur në Lushnjë.

Pasuria me sipërfaqe 465 m2, nga të cilat truall nën objekt 155 m2, godinë ekonomike 1(një) kat dhe podrum, e ndodhur në Lushnjë.

Automjet tip “Nisan Pathfinder”, ngjyrë gri.

Automjeti tip “JEEP”, me ngjyrë të errët

LEXO TE PLOTE