LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Cudira te azilanteve nga Ballkani, porosisin veshje ne internet e nuk i paguajne

7 Tetor 2015, 13:55, Kosova & Bota CNA

Bëhet fjalë për adresën e qendrës së pranimit të azilkërkuesve në nivel të landit, në Lebach.

Shuma e plotë e porosive të dërguara në atë qendër (dhe të papaguara), ka qenë 181.188.75 euro.

Vetëm pak javë më parë, kjo kompani e cila në vitin 2014 ka pasur një qarkullim prej 2.2 miliard eurosh ka ushtruar kallëzim penal me bazë dyshimin për mashtrim, shkruan ?Handelsblatt?.

Porositë janë bërë para fillimit të fluksit të refugjatëve të luftës nga Siria, Eritrea dhe Iraku. Sipas hetimeve të bëra, fjala është për porosi që në të shumtën e rasteve i kanë bërë azilkërkuesit me status të refuzuar nga Shqipëria, Kosova dhe Bosnjë e Hercegovina.

Policia ka konstatuar se 365 porosi me vlerën prej 68.554.85 euro janë bërë nga 41 të persona të fajësuar, të cilët vazhdojnë të banojnë në Lebach.

Ndërsa mallra me çmimin e përbashkët prej 50 mijë euro kanë porositur dhe i kanë marrë pa i paguar 59 azilkërkues të tjerë të cilët tashmë janë kthyer në vendet e prejardhjes.

Po ashtu besohet se shumë nga porositë janë bërë nën adresa të rrejshme.

Kështu, për 136 pranues të artikujve të përmendur ose për 335 paketa nuk janë gjetur shënime në regjistrin e paraqitjes.

Mbetet e hapur pyetja për arsyen e ushtrimit të kallëzimit penal pas rreth një viti.

Por një zëdhënës i Zalando-s ka deklaruar se kompania po punon në vazhdimësi në përmirësimin e sistemit të sigurisë.

Lajmet e fundit nga