LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kriptomonedhat në “krizë”/ “Coinbase” shkurton stafin, pushohen qindra punonjës

15 Janar 2023, 13:09, Tech CNA

Kriptomonedhat në “krizë”/ “Coinbase” shkurton

Coinbase po pushon 950 punonjës të tjerë, vetëm shtatë muaj pasi pushoi nga puna 1100 punëtorë. 

Në letrën e tij, CEO i kompanisë, Brian Armstrong thekson se e ka marrë këtë vendim për shkak të rënies së madhe në tregun e kriptove dhe vështirësive në ekonominë botërore. 

Synimi i tij me këtë vendim është të ulë me 25% shpenzimet operative të kompanisë brenda një tremujori, gjë që kërkon pushime nga puna.

Nëse marrim parasysh që Coinbase kishte 4700 punonjës, kjo do të thotë se kompania do të punojë me 1/5 të fuqisë punëtore.

Armstrong theksoi se kompania nuk është në rrezik pasi ka kapital dhe se " tregu i kriptove nuk do të zhduket ". Rënia e fundit e FTX dhe rregullat më të qarta nga ligjvënësit do të përfitojnë nga Coinbase në planin afatgjatë. 

Armstrong thekson se për herë të parë ka pasur një rënie të njëkohshme në tregun e kriptove dhe në ekonominë më gjerë, dhe se planifikimi dhe strategjia e  Coinbase e ka ndihmuar atë “të mbijetojë” në tregun e kriptovalutave  gjatë dekadës së fundit.

Punëtorët  e hequr nga puna do të marrin shpërblim nga kompania dhe do të  ndihmohen nga kompania  që të gjejnë një punë tjetër./ CNA.al

 

Lajmet e fundit nga