LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Si duhet të sillen prindërit me fëmijët kur lindin beben e dytë

5 Gusht 2023, 14:20, Sociale Lira Gjika

Si duhet të sillen prindërit me fëmijët kur lindin beben e

Fëmijës që sapo është bërë vëlla apo motër e madhe, mos i kërkoni ta dojë të sapo ardhurin, pasi ai është i vogël edhe vetë, dhe të vegjëlit nuk mund t’i duan më të vegjëlit.

Për fëmijët, “të duash” do të thotë të bëhesh si të rriturit. Prindërit duhet të shfrytëzojnë këtë dëshirë të fëmijë si dhe faktin që janë modeli për të, do ta ndihmojnë që të superojë këtë gjendje dyshimi, trishtimi dhe mospranimi të vëllait apo motrës së vogël.

Ata duke demostruar dashurinë për të dy fëmijët, i demostrojnë atij si të bëhet një i rritur që do ashtu si prindërit e tij. Të dy prindërit i tregojnë se i kanë kërkuar nëpërmjet dashurisë dhe prurë vetë në këtë jetë, prandaj dhe i duan shumë.

Fëmijët e parë, kur behen motra apo vellezër, u duket se prindërit bënë një fëmijë tjetër, sepse ai nuk ishte i mirë siç e donin ata dhe kështu bënë një tjetër.

Ai apo ajo, shikojnë nënën që e mban gjithë ditën në krahë fëmijën e porsa ardhur në jetë dhe vuan. Fëmijët nuk arrijnë t’i kuptojnë dhe t’i pranojnë gjërat sipas mënyrës së të rriturve.

Mirë do të ishte t’i tregohej se vëllai apo motra më e vogël do e ndihmojë që zemra e tij të bëhet më e bukur, tamam si zemra e një princi të vërtetë, pasi vëllezërit dhe motrat më të vegjël këtë detyrë kanë: të bëjnë zemrat e vëllait apo motrës së madhe më të bukur.

Të gjitha këto kërkojnë “pak” durim dhe vullnet nga ana e të rriturve.

Lajmet e fundit nga