LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Pikëpyetja që shton ankthin te fëmijët

19 Gusht 2023, 08:19, Sociale Lira Gjika

Pikëpyetja që shton ankthin te fëmijët

“Mos u bëj merak, unë e kam si çunin tim”. I thotë dadua apo edukatorja nënës të fëmijës, për ta qetesuar dhe siguruar që e mban mirë fëmijën që i është bësuar.

Dadua apo edukatorja, vërtetë mund ta mbajnë mirë fëmijën, por shprehja që ato përdorin nuk e qetëson fëmijën, por përkundrazi e shton pasigurinë që ndjen fëmija kur shkëputet nga nëna.

Sado i vogël të jetë fëmija, kur shkëputet nga nëna i rritet shkalla e ankthit.

Ai nuk e kupton pse nëna e çon në çerdhe apo kopësh. Pra në një vend të huaj për fëmijën.

Pse duhet ta mbajë një njeri që nuk e njeh?

Këto pikëpyetje te fëmija provokojnë gjendje alarmi. Dhe kur shtohen dhe shprehje të tilla të pakujdesshme që mbase nënën e qetësojnë, por fëmijën vetëm e trembin.

Fëmija kur dëgjon këtë shprehje, që “e dua si fëmijën tim”, mendon që nëna e tij nuk e do dhe do ta lërë me këtë gruan tjetër.

Kini kujdes prindër, të rritur, zgjidhini fjalët jo vetëm për tu qetësuar vetë, por edhe për të mos rritur shkallën e ankthit të fëmijës. Me ankthin nuk bëhet shaka.

Lajmet e fundit nga