LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Rama speaks instead of the minister/ "Increasing the interest rate, an advantage for those who want to invest in treasury bonds"

2022-11-15 10:44:00, Ekonomi CNA

Rama speaks instead of the minister/ "Increasing the interest rate, an

Prime Minister Edi Rama and Minister of Finance and Economy Delina Ibrahimaj held a press conference with the media about investments in treasury bonds.

Prime Minister Edi Rama said that the increase in the interest rate is an advantage for all those who want to invest in treasury bonds and who have zero risk.

"Jemi në një fazë të rritjes së normave të interesit dhe pikërisht për këtë arsye pavarësisht shkaqeve që edhe këto janë të mirënjohur që lidhen me krizën e përgjithshme, rritja e normave të interesit është një avantazh për të gjithë ata që investojnë në bonot e thesarit që janë me risk zero. Për këtë arsye BSH ka rihapur sportelet që tua lehtësojë individëve aksesin në të gjitha degët e saj. Një hap pozitiv në funksion të kontakteve të drejtpërdrejta me qytetaret me BSH. dhe një shenjë kuptimplotë që banka u jep të gjithë atyre që dëshirojnë ose mund ta kthejnë investimin në bonot e thesarit me afatgjata. Kjo mundësi e krijuar nga kjo situatë për qytetarët dhe për çdo subjekt individ që dëshiron të përfshihet në investime në bonot e thesarit duke paguar një komision shumë më të vogël nga ajo që ofrojnë bankat e nivelit të dytë dhe duke i depozituar këto fonde në sportelet bankave dhe më pas duke i dorëzuar në BSH.’- u shpreh Rama.

Për sa i përket krizës ekonomike që ka shkaktuar Lufta mes Ukrainës dhe Rusisë, kreu i qeverisë u shpreh se se inflacioni është mbajtur në një lloj kontrolli më të madh se në vendet e tjera të rajonit, si rezultat i mosrritjes së çmimit të energjisë.

"It is a complex moment of the economy as a whole. Our economy is no exception as we are part of the same space that is under the pressure of war and an aggression that materializes on us through the energy price crisis that we have faced with great success as long as the family bill has not increased by a penny and small business, and through the inflation of the war, which, although it is impossible to eliminate as we have hitherto been able to eliminate the increased price, by subsidizing the whole invisible part of the bill, has been kept in a greater kind of check than in other countries of the region, as a result of the non-increase in the price of energy", the prime minister added, among other things. /CNA.al

Lajmet e fundit nga