LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Shqipëria shënon rritje ekonomike/ Banka Botërore: E dyta në rajon pas Malit të Zi

25 Prill 2023, 16:33, Ekonomi CNA

Shqipëria shënon rritje ekonomike/ Banka Botërore: E dyta në

Sipas vlerësimit të Bankës Botërore Shqipëria ka shënuar rritje ekonomike duke u renditur e dyta në rajon pas Malit të Zi.
Shqipëria reflekton rritjen më të shpejtë ekonomike ndër 6 vendet e Ballkanit Perëndimor.

Të dhënat e raportit të fundit të Bankës Botërore pasqyrojnë se gjatë vitit 2022 vendi ynë ka patur një rritje të Prodhimit të brendshëm bruto me 4.8%, duke u renditur të dytët në rajon pas Malit të Zi me 6.1%.

Sipas raportit ekonomitë e të 6-ta vendeve të rajonit, pas pandemisë kanë shënuar rritje në nivele të ndryshme.

Gjithashtu progres bëhet me dije të jetë bërë nga vendi ynë dhe në punësimin e të rinjve ku 56.3 % e të rinjve rezultojnë të punësuar, ndërsa në të gjithë rajonin shkalla e punësimit të të rinjve është 47%.

Rritjet më të mëdha vjetore u regjistruan në Shqipëri dhe Mal të Zi me përkatësisht 2.7 dhe 7.9 për qind.

Një tjetër sektor që reflekton progress është ai i turizmit konkretisht hoteleria, niveli i të cilës është më i lartë se ai para pandemisë.

“Në vitin 2022, turizmi, krahasuar me numrin e netëve të kaluara nga jorezidentët, është rikuperuar plotësisht dhe ka tejkaluar nivelin e vitit 2019 në Shqipëri, por edhe në Kosovë dhe Serbi”, thuhet në raport./ Euronews Albania

09:34 Ekonomi

Si matet varfëria?

Ç’rrënjosja e varfërisë në të gjitha format e saj ësht...

Lajmet e fundit nga