LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Porti i Durrësit/ 18 deputetë të opozitës bëjnë lëvizjen e radhës

23 Nëntor 2022, 15:07, Aktualitet CNA

Porti i Durrësit/ 18 deputetë të opozitës bëjnë

18 deputetë të opozitës i kanë dorëzuar sot Kuvendit kërkesën për heqjen e kufizimit të së drejtës së deputetëve për të folur në maksimumin e kohës prej 10 minutash, për një nga çështjet më të rëndësishme dhe vjedhjes më të madhe qeveritare, Portit të Durrësit.

Në kërkesë thuhet se është i nevojshëm një debat i plotë publik duke i mundësuar çdo deputeti të shprehet në lidhje me këtë çështje të një rëndësie kombëtare.

Deputetët i kërkojnë Kuvendit ndryshimin e rendit të ditës së seancës plenare:

Të hiqet limiti kohor prej 6 orësh në pikën 4 të Rendit të ditës.

Çdo deputeti t'i jepet e drejta të flasë 10 minuta në lidhje me këtë çështje, siç Rregullorja e Kuvendit përcakton.

Kërkesa e plotë:

REPUBLIKA E SHQIPËRISË

KUVENDI

Zonja Kryetare,

Tiranë, më 23.11.2022

Kërkese për ndryshimin e kohës së debatit për pikën 4 të rendit të ditës së seancës plenare datë 24.11.2022

Drejtuar: Znj. Lindita NIKOLLA

KRYETARE E KUVENDIT TË SHQIPËRISË

Sikurse është bërë e ditur përmes Urdhërit Nr. 88, dt 22.11.2022, dhe Njoftimit për Rendin e Ditës, për pikën Nr. 4, Projektligj "Për miratimin e Marrëveshjes Kuadër, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Eagle Hills Real Estate Development, Albanian Seaports Development Company, Sh.A. dhe Nshmi Development L.L.C, në lidhje me Projektin e Investimit strategjiik "MARINA & JAHTET E DURRËSIT”, është përcaktuar një limit kohor jo më shumë se 6 orë. Në një përllogaritje të thjeshtë, për cdo deputet është planifikuar një kohë prej 2,57 minuta. Port i Durrësit është një nga pasuritë më të mëdha të Shqipërisë. Me pozitën gjeografike ky Port është i rëndësie strategjike jo vetëm për Shqipërinë por edhe për rajonin. Bashkimi Europian, përmes Komunitetit të Transportit ka vlerësuar së fundmi, se Porti i Durrësit në Shqipëri dhe Porti i Tivarit në Malin e Zi kanë rëndësi strategjike për transportin detar në rajon pasi e lidhin atë me rrjetin kryesor Europian të transportit. Duke qenë e një rëndësie të tille, përtej faktit që nuk ka asnjë emergjencë kombëtare për ta kaluar në mënyrë të përshpejtuar, në asnjë MËNYRË NUK MUND TË ÇMOHET shkurtimi i kohës së diskutimit, duke përdorur Nenin 48, Pika 3, që është përjashtim kufizues. Por e kundërta, është i nevojshëm një debat të i plotë publik duke i mundësuar çdo deputeti të shprehet në lidhje me këtë çështje të një rëndësie kombëtare. Ndaj bazuar në Nenin 48 të Rregullores së Kuvendit

KËRKOJMË

Ndryshimin e rendit të ditës së seancës plenare si më poshtë vijon:

1. Të hiqet limiti kohor prej 6 orës në pikën 4 të Rendit të ditës,

2. Çdo deputeti t'i jepet e drejta të flasë 10 minuta në lidhje me këtë çështje,

sic Rregullorja e Kuvendit përcakton.

Duke ju falenderuar për bashkëpunimin.

Porti i Durrësit/ 18 deputetë të opozitës bëjnë

Porti i Durrësit/ 18 deputetë të opozitës bëjnë

Lajmet e fundit nga