LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Instagram dhe Facebook Messenger tashmë kanë një të përbashkët/ Zbuloni ndryshimin e fundit të aplikacioneve

30 Shtator 2020, 12:50, Tech CNA

Përdoruesit e Instagram dhe Facebook Messenger tani mund të dërgojnë mesazhe me njëri-tjetrin, pas një azhurnimi të madh.Ndryshimi sjell anët e pasme të të dy aplikacioneve, që do të thotë se bisedat mund të zhvillohen në të dy platformat.Përdoruesit do të jenë në gjendje të kontrollojnë se ku marrin mesazhe dhe thirrje – në bisedat e tyre, përmes kërkesave për mesazhe, ose të çaktivizojnë plotësisht funksionin.Përdoruesit e Instagram gjithashtu do të jenë në gjendje të bëjnë thirrje video me përdoruesit e Messenger dhe anasjelltas.

Ndryshimi do të thotë që mesazhet në Instagram do të marrin veçori të shumta tashmë të disponueshme për përdoruesit e Messenger, duke përfshirë një ‘modalitet të zhdukur’ ku mesazhet do të zhduken pas dërgimit, të ngjashme me Snapchat, personalizimin e mesazheve me ngjyra dhe përcjelljen e shpejtë. Do të lejojë gjithashtu përdoruesit e Instagram-it të përdorin funksionin Watch Together që është i disponueshëm në Facebook Messenger, për të parë Facebook Watch, IGTV, shfaqje televizive, filma dhe përmbajtje të tjera.

Përfundimisht, kjo do të zgjerohet gjithashtu në funksionin e Instagram-it si TikTok, Reels . Mark Zuckerberg në të kaluarën ka sugjeruar që plani të jetë pjesë e një vizioni për të ardhmen e Facebook si një rrjet social privat. Kjo nuk do të thotë që llogaritë e Facebook dhe Instagram, ose kutitë hyrëse, po bashkohen. Përdoruesit do të jenë akoma në gjendje të dërgojnë dhe marrin mesazhe veçmas nëse ata zgjedhin.

Kompania e ka krahasuar ndryshimin me kutitë e ndara të postës elektronike.”Ashtu si sot mund të flisni me një llogari Gmail nëse keni një llogari Yahoo, këto llogari do të jenë në gjendje të flasin me njëri-tjetrin përmes protokollit të përbashkët që është Messenger”, tha Loredena Crisan, Zëvendës i Projektimit të Produkteve për Messenger, për Engadget . ?Më shumë se një miliard njerëz tashmë e përdorin Messenger si një vend për të ndarë, rri dhe shprehur veten me familjen dhe miqtë. Kjo është arsyeja pse ne po lidhim përvojën e Messenger dhe Instagram për të sjellë disa nga veçoritë më të mira të Messenger në Instagram “, shkroi Adam Mosseri, Shefi i Instagram dhe Stan Chudnovsky, Shefi i Messenger, në një postim në blog duke njoftuar ndryshimin.

Sidoqoftë, komentatorë të ndryshëm kanë theksuar se afrimi i aplikacioneve së bashku mund të ndihmojë në përmirësimin e fatit të Facebook mes kritikave dhe kjo do ta bëjë më të vështirë për rregullatorët që të përpiqen të thyejnë kompaninë në aplikacionet e saj të ndryshme përbërëse./ CNA.al

Lajmet e fundit nga