LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

DASH publikon raportin vjetor për terrorizmin/ “Shqipëria mbështetëse e fuqishme”

19 Shtator 2018, 17:38, Aktualitet CNA

Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar ditën e sotme raportin vjetor për terrorizmin në botë për vitin që lam pas, 2017.

Në raport thuhet se gjatë vitit 2017 Shqipëria ishte një mbështetëse e fuqishme e përpjekjeve kundër terrorizmit dhe vazhdoi pjesëmarrjen e saj në Aleancën Globale për të mposhtur ISIS-in.

Gjithashtu theksohet se Shqipëria, penalizon veprimet terroriste, financimin e terrorizmit, kryerjen e transaksioneve me persona që janë në listat e sanksioneve të Kombeve të Bashkuara, rekrutimin dhe trajnimin e njerëzve për kryerjen e veprave terroriste, nxitjen e akteve terroriste dhe krijimin apo pjesëmarrjen në organizata terroriste, shkaun VOA.

Sa i përket Forcave të rendit në Shqipëri, ato kanë shtuar përpjekjet për të luftuar kërcënimet e mundshme terroriste.

Korrupsioni dhe pengesat ndaj shkëmbimit të informacionit midis agjensive qeveritare, koordinimi i pamjaftueshëm brenda agjencive dhe një sistem gjyqësor që funksionon dobët, thotë raporti, vazhdoi të pengonte përpjekjet e zbatimit të ligjit në të gjitha nivelet.

Në raport thuhet gjithashtu se në vend po bëhen reforma kushtetuese dhe ligjore për gjyqësorin, duke filluar me verifikimin e 800 gjyqtarëve dhe prokurorëve për korrupsion apo lidhje me krimin e organizuar si dhe për aftësitë e tyre profesionale.

Lajmet e fundit nga