LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kujdes: Ky buton në makinën tonë mund të jetë fatal

8 Tetor 2023, 09:38, Tech CNA

Kujdes: Ky buton në makinën tonë mund të jetë fatal

Pa dyshim, shumë gjëra që kemi në mendjen tonë çdo ditë, konceptet, por akoma më keq injoranca, mund të sjellin shumë gjëra të pakëndshme.

Sipas hulumtimeve, qindra njerëz kanë humbur jetën për shkak të butonit të nisjes në makina. 

Kjo, edhe pse ndryshe funksionale, paraqet rreziqe shëndetësore për pronarin e makinës.

Shkaku i këtyre aksidenteve fatale lidhet me faktin se pronarët e makinave priren të mos shtypin butonin e motorit për të fikur motorin kur parkojnë makinën në garazhin e tyre të mbyllur.

Zakonisht, ata marrin me vete çelësat, duke e lënë motorin të ndezur dhe duke emetuar ndotës. Nëse kjo ndodh për një kohë të gjatë, atëherë ekziston rreziku që pronari të helmohet nga ndotësit e gaztë që lëshon makina në garazhin e mbyllur, duke i shkaktuar dëme të pariparueshme shëndetit.

Në fakt, bazuar në të dhënat e zbuluara, përveç vdekjeve ka shkaktuar në SHBA ka pasur shumë lëndime të njerëzve, duke përfshirë dëmtim të trurit.

Shoqëria Amerikane e Inxhinierëve të Automjeteve tashmë ka paralajmëruar prodhuesit që të pajisin automjetet Start Button me një sistem që do të lajmërojë shoferin të fikë motorin kur të dalë nga makina.

për momentin nuk ka asnjë reagim , megjithëse disa prodhues makinash si Ford , VW dhe Audi kanë instaluar një sistem që fiket automatikisht makinën pas disa minutash funksionimi të vazhdueshëm, nëse pranohet se çelësi nuk është në të. Gjithashtu, Toyota ka një sistem që nëpërmjet një sinjali audio njofton shoferin se motori nuk është fikur, në mënyrë që motori të mos mbetet në punë./ CNA

Kujdes: Ky buton në makinën tonë mund të jetë fatal

Lajmet e fundit nga