LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Pa abone të përgjithshme për 3 muaj/ Drejtori i Transportit zbulon si do veprohet në shtator

1 Qershor 2021, 11:45, Sociale CNA

Aboneja e përgjithshme me vlerë 16 mijë lekë të vjetra do të pezullohet për tre muaj duke nisur nga dita e sotme. Kjo bëhet më arsyetimin se nga 1 qershori, bashkia do të riorganizojë itineraret, frekuencat e lëvizjes dhe kushtet e shërbimit të transportit publik për udhëtarët.

Ky i fundit u shpreh se kanë zgjedhur këto tre muaj pasi është periudha me impaktin më të vogël. Punavija sqaroi se në shtator do të rikthehen abonetë e përgjithshme dhe ato të studentit.

“Abonetë rikthehen në kushtet siç ishin deri tani. Në momentin që shkollat hapen janë edhe abonetë e studentit. Qershor, korrik dhe gusht nuk do të ketë. Në shtator rikthehemi në kushtet e mëparshme”, tha Punavija.

I pyetur nëse ky vendim është më shumë në favor të operatorëve, drejtori i Transportit i shpreh se nuk ka qenë kërkesë e tyre pezullimi i aboneve të përgjithshme.

?Ka qenë kërkesë nga Bashkia e Tiranës për këshillin bashkiak. Në tërësinë e vet, mund të ketë operator që nuk janë korrekt me kontratën që kanë firmosur. Bashkia mund të marrë masa drastike deri në mbylljen e një linje, nëse nuk funksionon brenda kontratës që kishin para pandemisë?, tha Punavija.

Lajmet e fundit nga