Connect with Us

10 apartamente, dyqane, garazhe e llogari qindra-mijëra euro/ Pasuria e “çmendur” e gjyqtares së Apelit

Vetingu

10 apartamente, dyqane, garazhe e llogari qindra-mijëra euro/ Pasuria e “çmendur” e gjyqtares së Apelit

Publikuar

-

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, ka nisur hetimet Vetting për gjyqtaren e Vlorës, Herila Çela në Dhjetor të vitit 2020.

Gjyqtarja Çela e cila të gjithë karrierën e ka të përqëndruar në Vlorë, nuk është emër i panjohur për opinionin publik. Në 2018, Ministria e Drejtësisë kërkoi shkarkimin e gjyqtares së Apelit të Vlorës, Herila Çela, pasi kjo e fundit kishte lënë në arrest shtëpie, një person që ishte kapur duke udhëtuar i armatosur, ndërkohë që kishte qenë nën masën arrest shtëpie.

Gjyqtarja Çela ka edhe “precedentë” të tjerë, të konstatuara nga Ministria e Drejtësisë. Në vitin 2014 edhe ministri i Drejtësisë në atë kohë, Nasip Naço kishte kërkuar shkarkimin e saj. Këshilli i Lartë i Drejtësisë i ka dhënë më herët të njëjtës, “vërejtje me paralajmërim për pushim nga puna” për mos zbardhjen e vendimeve gjyqësore në kohë.

Ndërsa në vitin 2017-të gjyqtarja është denoncuar në emisionin “Stop” se ka dhënë një vendim të gabuar, për një çështje prone. Më herët në vitin 2010, gjyqtarja Herila Çela sërish ka qenë në vëmendjen e mediave, për rastin e ekstradimit drejt Italisë të A. Prudentinos, ndonëse në sallën e gjyqit u përball me kundërshtinë e avokatit të tij. Prudentino është i njohur në Shqipëri si një nga krerët e mafies italiane që ka vepruar edhe në vendin tonë.

Sa i përket pasurisë, gjyqtarja Çela pa frikë mund të thuhet se është miliarderja e gjyqësorit në Shqipëri. Ajo pjesën më të madhe të pasurisë, ai apartamente që janë më shume 10, dyqane apo disa garazhe, i deklaron si trashëgimi.

Gjithashtiu ajo deklaron dhjetra llogari bankare në bashkëpronësi me të atin, me qindra –mijëra euro, por që i menaxhon bashkëshorti i saj për shpenzime për ndryshme si për blerje apartamentesh apo makina të shtrenjta.

Më poshtë po sjellim pasurinë marramendëse të gjyqtares së Apelit në Vlorë, Herila Çela.

Viti 2003
Autoveturë BMV, 50 000 lekë.
Autoveturë Nissan, 140 000 lekë.
Depozitë bankare, 0,5 milion lekë, dhuaratë para martese nga prindërit.
Depozitë bankare 2 milion lekë, me të ardhurat nga emigracioni.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 600 000 lekë.
Të ardhura nga aktiviteti I bashkëshortit, 680 000 lekë.

Viti 2004
Depozitë bankare, 500 000 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 780 000 lekë.
Të ardhura nga aktiviteti I bashkëshortit, 3 000 000 lekë.
Depozitë bankare 1 100 000 lekë.

Viti 2005
Autoveturë Opel Astra, 1.4 milion lekë.
Shitje automjeti Opel, 7 500 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 900 000 lekë.
Të ardhura nga aktiviteti I bashkëshortit, rreth 6 000 000 lekë.
Detyrim 1 000 000 lekë për riparim banese. Pa shlyer 862 000 lekë.
Kredi për blerje automjeti 1.4 milion lekë.

Viti 2006
Depozitë bankare 600 000 lekë.
Kursime, Thanas Leka, Asqeri Çela, 2 418 886 lekë dhe 1 220 544 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 75 000 lekë në muaj.
Të ardhura nga aktiviteti I bashkëshortit, rreth 3 500 000 lekë.
Detyrim 1 000 000 lekë për riparim banese. Pa shlyer 764 219 lekë.

Viti 2007
Depozitë bankare 150 143 lekë dhe 72 000 lekë.
Detyrim 1 000 000 lekë për riparim banese. Pa shlyer 582 795 lekë.

Viti 2008
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 600 000 lekë dhe 600 000 lekë.
Depozitë bankare e bashkëshortit, 3 100 000 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 85 000 lekë në muaj.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në Mondoffice, 600 000 lekë.
Dividenti i bashkëshortit në firmën në Mondoffice, 600 000 lekë.

Detyrim 1 000 000 lekë për riparim banese. Pa shlyer 372 676 lekë.

Viti 2009
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 600 000 lekë dhe 600 000 lekë.
Tërhequr prinicipali dhe interesi i depozitës bankare nga bashkëshorti, 4 200 000 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 960 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në Mondoffice, 600 000 lekë.
Dividenti I bashkëshortit në firmën në Mondoffice, 600 000 lekë.
Detyrim 1 000 000 lekë për riparim banese. Pa shlyer 133 415 64 lekë.

Viti 2010
Truall 2 680 m2, trashëgimi nga nëna.
Depozitë nga prindërit e subjektit deklarues, 50 230 lekë.
Depozitë nga prindërit e subjektit deklarues, 50 230 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 1 140 000 lekë.
Detyrim 1 000 000 lekë për riparim banese. Shlyer.
Llogari rrjedhëse në pronësi me vjehrrin, 20 000 euro.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në Mondoffice, 50 000 lekë.
Dividenti I bashkëshortit në firmën në Mondoffice, 1 000 000 lekë.

Viti 2011
Tokë truakk 820 m2, trashëgimi nga nëna.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 1 275 263 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në Mondoffice, 600 000 lekë.
Dividenti I bashkëshortit në firmën në Mondoffice, 1 000 000 lekë.
Të ardhura nga pensioni I babait, 168 000 lekë.
Depozitë bankare e babait të subjektit deklarues, 174 888 lekë dhe 111 167 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 41 671 lekë, shtuar me 34 000 lekë dhe 41 672 lekë shtuar me 34 000 lekë.
Llogari rrjedhëse 5 042 euro.

Viti 2012
Ap 117 m2, trashëgimi nga nëna.
Dyqan 78 m2, trashëguar nga nëna.
Garazh, 17 m2, 17 m2, 24 m2, 24 m2 dhe 17 m2 , trashëgimi nga nëna.
Makinë Chevrolet, në pronësi të bashkëshortit me vlerë 13 500 euro.
Depozitë bankare e babait të subjektit deklarues, 109 031 lekë dhe 163 920 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 48 197 lekë dhe 48 197 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 1 140 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, si president në Mondoffice, 600 000 lekë.
Pensioni i babait, 174 000 lekë.
Të ardhura nga qiraja e dyqanit, 540 000 lekë.

Viti 2013
Të ardhura nga interesat bankare, 41 244 lekë dhe 41 244 lekë.
Të ardhura nga qiraja e dyqanit, 540 000 lekë.
Gjendje në llogarinë e pagës së subjektit deklarues 54 376 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 972 806 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 83 400 lekë dhe 172 389 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit 19 058 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, si president në Mondoffice, 472 800 lekë.
Pensioni i babait, 182 600 lekë.

LEXO EDHE:  Sa afër prodhimit të një bombe bërthamore është Irani?

Viti 2014
Depozitë bankare e subjektit deklarues, 24 443 lekë dhe 24 443 lekë.
Shitur ap në Vlorë 50 000 euro.
Gjendje në llogarinë e pagës së subjektit deklarues 46 748 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 1 328 143 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, si ortak në Mondoffice, 600 000 lekë.
Pensioni i babait, 182 600 lekë.
Të ardhura nga qiraja e dyqanit, 540 000 lekë.
Të ardhura nga qiraja e dyqanit (2), 50 000 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare të bashkëshortit, 191 544 lekë dhe 39 029 lekë.
Gjendje në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortit 22 788 lekë.

Viti 2015
Depozitë bankare e subjektit deklarues shtuar me 15 554 lekë, 15 554 lekë, 63 158 lekë dhe 28 269 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 1 276 484 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, si ortak në Mondoffice, 541 355 lekë.
Të ardhura nga qiraja e dyqanit, 540 000 lekë.
Të ardhura nga qiraja e dyqanit (2), 300 000 lekë.
Të ardhura nga dividenti për bashkëshortin 700 000 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare, 91 427 lekë.
Ap 88 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 73 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 92 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 76 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 73 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 92 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 73 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 73 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 92 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 42.6 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Ap 50.6 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Garazh 18 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Garazh 24 m2, nga kontrata e shkëmbimit me firmën Golemi.
Shitur ap 73 m2, me vlerë 30 000 euro.
Shitur garazhi 18 m2, 5 000 euro.
Shitur ap 117 m2, blerë në 2014, 50 000 euro.
Blerë ap në Tiranë 1+1, 69,3 m2 me vlerë 42 000 euro.
Gjendje në llogarinë e bashkëshortit, 760 euro, 35 489 euro dhe 45 600 lekë. .
Të ardhura nga dividenti i bashkëshortit, në Mondoffice, 700 000 lekë.

Viti 2016
Autoveturë Opel Corsa 1 800 euro.
Depozitë e subjektit deklarues dhe babait të saj me vlerë, 40 999 euro.
Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues dhe babait të saj në shumat, 33 000 euro, 38 000 euro dhe 84 544 euro.
Llogari rrjedhëse e babait dhe bashkëshortit të subjektit deklarues, 29 700 euro.
Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues dhe babait të saj në shumat, 24 329 76 euro.
Të ardhura nga qiraja e njësisë së shërbimit, 21 200 lekë.
Të ardhura nga qiraja e njësisë së shërbimit, 21 200 lekë.
Të ardhura nga qiraja e njësisë së shërbimit, 38 250 lekë.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 127 924 lekë.
Pakësuar depozita bankare me 630 507 13 lekë.
Depozitë bankare me vlerë 944 735 13 lekë.
Bashkëshorti deklaron depozita bankare në emër të vjehrrit, në shumat 2 800 000 lekë dhe 2 776 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, si ortak në Mondoffice, 785 400 lekë.

Viti 2017
Shitur ap 30 000 euro.
Blerë ap 102,4 m2, në Tiranë, me vlerë 72 000 euro.
Blerë autoveturë Mercedez Class A me vlerë 5 000 euro.
Depozitë bamkare 74 374 lekë dhe 5 617 lekë.
Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues dhe babait të saj në shumat, 19 700 euro, 2 130 euro, 1250 euro, 50 000 euro dhe 25 328 euro. Një pjesë e këtyre parave I janë dhënë bashkëshortit për të blerë makinë dhe për të paguar shkollimin e vajzës.
Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues dhe babait të saj në shumat 13 000 euro, 11 200 euro, 22 000 euro, 2 275 euro. Këto para janë përdorur nga bashkëshorti për të blerë ap në Tiranë dhe për shopenzime të ndryshme.
Depozitë bankare e subjektit deklarues dhe babait, të saj 157 euro.
Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Vlorë, 1 386 284 lekë.
Të ardhura nga qiratë e dyqaneve, 968 400 lekë.
Bashkëshorti ka shitur automjetin Opel Astra 2 000 euro dhe ka blerë Opel Insigna, 25 328 euro.
Bashkëshorti ka shitur Chevrelotin, 7 000 euro.
Bashkëshorti deklaron depozita bankare në emër të vjehrrit, në shumat 15 741 lekë dhe 43 881 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, si ortak në Mondoffice, 774 480 lekë.

Viti 2018
Shitur ap banimi 88m2 me vlerë 40 200 euro.
Blerë ap banimi në Tiranë 63.5 m2, me vlerë 60 000 euro.
Depozitë bankare në shumat 236.6 lekë dhe 5654.6 lekë.
Depozitë bankare e subjektit deklarues dhe babait, të saj 172 85 euro.
Llogari bankare, 1 368 536 79 lekë.
Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues dhe babait të saj në shumat 4 250 euro, 18 675 euro, 33 euro.
Bashkëshorti deklaron depozita bankare në emër të vjehrrit, në shumat 16 800 lekë dhe 41 778 lekë.
Bashkëshorti ka shitur 50% të aksioneve të Mondoffice, 50 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortit, si ortak në Mondoffice, 926 080 lekë.
Dividenti i tërhequr nga bashkëshorti në Mondoffice, 300 000 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Vetingu

Braktisi Vettingun se nuk justifikonte pasurinë?/ Zbulohet gjyqtarja që shpëtoi nga hetimet

Publikuar

-

Nga

Paniku nga Vettingu ka bërë që një numër jo i vogël i gjyqtarëve dhe prokurorëve të japin dorëheqjen.

Ky proces, thuajse është bërë standart dhe pjesë e të dorëhequrve për shkak të Vettingut është edhe gjyqtarja e Sarandës, Enkeleda Hoxha.

Kujtojmë se e njëjta bashkë me bashkëshortin e saj Rasim janë pjesë e “listës së zezë” të gjyqtarëve që janë hetuar nga ILDKPKI apo edhe organi i akuzuës dhe që iu janë anuluar vizat amerikane.

Gjyqtarja Doda e ka dhënë dorëheqjen në momentin që Komisioni i Pavarur i Kualifikimit i ka kaluar barrën e provës për justifikimin e pasurisë.

Për shkak të ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të prokurorëve dhe gjyqtarëve në Republikën e Shqipërisë”, gjyqtarja Doda i është nënshtruar procesit të rivlerësimit, ex officio, në bazë të pikës 3 të nenit 179/b të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë.

Pasi janë kryer hetimet Doda është vënë në dijeni, por ajo nuk është paraqitur pranë KPK,  për t’u njohur me dokumentet e dosjes gjyqësore dhe marrjen e kopjeve të tyre, por në datën 18.9.2020 me anë të postës elektronike ka kërkuar shtyrjen e afatit për të përgatitur observacionet mbi rezultatet e hetimit administrativ, kërkesë të cilën Komisioni ia ka pranuar dhe njëkohësisht me anë të postës elektronike e ka njoftuar në datën 21. 9.2020 mbi shtyrjen e afatit deri në datën 1.10.2020. 13.

Në datën 1.10.2020,  gjyqtarja Doda ka njoftuar me anë të postës elektronike se i ka paraqitur KLGJ-së në datë 14.9.2020, kërkesën për heqje dorë nga statusi i magjistratit. KLGJ e ka pranuar kërkesën e gjyqtares dhe në bazë të këtyre rrethanave KPK ka vendosur të ndërpresë procesin e rivlerësimit për gjyqtaren Doda dhe njëherësh ka vendosur ta përjashtojë atë nga sistemi i drejtësisë për një periudhë 15 -vjeçare.

Rasim Doda, bashkëshorti i gjyqtares

Ndërsa gjyqtarja Enkeleda Doda, zgjodhi t’ju shpëtonte hetimeve, kujtojme se bashkëshorti i saj, gjyqtari Rasim Doda, më herët ka qenë pezulluar dhe hetuar për korrupsion me 8 milionë lekë.

Pas përballjes në të dyja shkallët me Krimet e Rënda, Këshilli i Lartë i Drejtësisë,  drejtuar nga Presidenti Ilir Meta, rrëzoi kërkesën e ministres Etilda Gjonaj, që kërkonte shkarkimin e Rasim Dodës.

Kërkesa e Ministrisë ishte për shkarkimin edhe të Enkelejda Dodës, bashkëshortes së Rasimit.

Por, sipas KLD-s, çifti Doda do të gëzojë statusin e gjyqtarit për aq kohë sa ndaj tyre nuk ka një vendim fajësie të formës së prerë. Rasim Doda u akuzua dhe hetua për korrupsion, por ai mundi të rrëzojë dënimin e tij, duke rihapur nga e para procesin gjyqësor.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Enkeleda Doda, e cila dha dorëheqjen sapo KPK i kaloi barrën provës, pasi ajo mpo hetohej vetëm për kriterin e pasurisë.

Viti 2003

Një ap 2+1 në Vlorë me vlerë 14 milion lekë.

Depozitë bankare, 372 520 lekë.

(nuk kuptohet çfarë ka shkruar ) 100 000 lekë.

E gjithë pjesa e deklaratës së këtij viti ëshytë e palexueshme.

Viti 2004

Depozitë bankare  336 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 768 425 lekë.

Pensioni i babait, 168 000 lekë.

Hektor Kashuri nga bursa dhe puna në Amerikë, 16 800 dollarë.

Klaida Kashuri nga bursa e studimit në Amerikë, 14 400 dollarë.

Viti 2005

Depozitë bankare në shumën 291 922 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 538 000 lekë.

Viti 2006

Depozita bankare, pakësuar 291 922 lekë.

Shtuar 50 000 lekë.

Kontratë nga bashkëshorti Rasim Doda për blerje ap. 126.11 m2 + garazh në Tiranë, me vlerë 129 499 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 905 879 lekë.

LEXO EDHE:  Bota e artit në zi/ Ndërron jetë i madhi Agim Krajka

LEXO EDHE:  Lajm i mirë nga Akademia e Shkencave/ Tirana arrin imunitetin e tufës

Viti 2007

Pakësuar dhe mbyllur llogaria me 50 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 723 462 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro.

Viti 2008

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 812 588 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Pa shlyer 38 949 euro.

Zvogëlohet detyrimi ndah Hektor Kashurit, 5 000 dollarë amerikanë.

Shtëpi banimi 2+1 në emër të babait të subjektit deklarues.

Depozitë bankare në emër të babait të subjektit deklarues, 200 000 lekë.

Tokë 4 300 m2 dhe 44 rrënjë ullinj në emër të nënës.

Viti 2009

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 893 585 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Pa shlyer 36 101 euro.

Shkyer huaja e marrë nga Hektor Kashuri.

Hua e falur nga Xhevdet Doda (nuk e thotë shumën).

Viti 2010

Bashkëshorti Rasim Doda ka blerë autoveturë, 600 000 lekë. Paguar vetëm 300 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 644 379 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Pa shlyer 32 153 euro.

Viti 2011

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 897 998 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Pa shlyer 28 238 91 euro.

Paguar për shitjen e automjetit nga bashkëshorti, 300 000 lekë.

Viti 2012

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 942 969 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit Rasim Doda nga puna, 864 836 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Pa shlyer 23 664 euro.

Paguar për ap tek shoqëria e ndërtimit, 2 000 euro. Mbetur pa u paguar 3 700 euro.

Viti 2013

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 027 433 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit Rasim Doda nga puna si gjyqtar, 910 217 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Pa shlyer 19 532 euro.

Paguar për ap tek shoqëria e ndërtimit, 3 000 euro. Mbetur pa u paguar 700 euro.

Viti 2014

Kursime nga paga e subjektit deklarues dhe e bashkëshortit, 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 314 875 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit Rasim Doda nga puna si gjyqtar, 1 205 589 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Pa shlyer 14  840 89 euro.

Viti 2015

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 373 595 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit Rasim Doda nga puna si gjyqtar, 502 449 lekë.

Tërhequr kursimet në shumën 500 000 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Pa shlyer 9 520 euro.

Viti 2016

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 407 886 lekë.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Pa shlyer 4 854 55 euro.

Viti 2017

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 248 625 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e ap 126.11 m2 në Tiranë, me vlerë 3  513 euro.

Marrë kredi në Bashkinë e Tiranës, 42 000 euro. Shlyer.

Viti 2018

Kursime nga dhënia me qira e ap. 6 840.47 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 200 559 lekë dhe dieta,17 500 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e ap 126.11 m2 në Tiranë, me vlerë 6 840.47 euro./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

U sëmur nga Vettingu/ Pasuria që ngre dyshime për dorëheqjen e gjyqtares

Publikuar

-

Nga

U sëmur nga Vettingu/ Pasuria që ngre dyshime për dorëheqjen e gjyqtares

Për  gjyqtaren e Sarandës Ketra Bajrami procesi i verifikimit nga Komisioni i Vetingut ka nisur në nëntor 2019.

Por pasi ishte njoftuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit për hetimet, gjyqtarja Bajrami është tërhequr.

Më datë 27.11.2019, me anë të postës elektronike, gjyqtares Ketra i është kërkuar nga KPK që të deklaronte në përputhje me pyetësorin standard.

Bajrami ka kërkuar zgjatje të afatit për përgjigjet, duke vënë në dispozicion të Komisionit një raport mjekësor për paaftësi të përkohshme në punë. Për këtë arsye, gjyqtares i është dhën një afat i ri, që përfundonte më datë 12.12.2019.

Por, ndërkohë që komisioni i kryesuar nga Suela Zhegu, me anëtarë Genta Tafa (Bungo) dhe Olsi Komici, gjyqtarja Bajrami kishte depozituar pranë Këshillit të Lartë Gjyqësor, kërkesën për dorëheqje.

Dhe Komisioni i Vettingut e ka mësuar nga KLGJ-ja dorëheqjen e gjyqtares  që kishte deklaruar më herët se ishte e sëmurë.

Ishte vërtet sëmurë, apo një pretekst për t’i ikur Vettingut, kjo nuk u mësua, ndërsa KPK vendosi të ndërpresë procesin e rivlerësimit për gjyqtaren Bajrami duke e përjashtuar atë për 15 vite nga  sistemi i drejtësisë.

Gjyqtarja Bajrami, në këtë mënyrë i shtohet listës së magjistratëve të pasur që janë dorëhequr menjëherë sapo janë njoftuar për hetimet-Vetting.

Pasuria e gjyqtares Ketra Bajrami, nga mënyra si është deklaruar nga dyshime. Llogari bankare që shtohen nga vitit në vit, vetëm me dy paga, prona që shfaqen sa hap e mbyll sytë, shuma të mëdha financash dhuratë dhe diku -diku hua që nuk saktësohet se për çfarë arsye.

Më poshtë do të gjeni të detajuar pasurinë e deklaruar nga subjekti Ketra Bajrami.

Viti 2003

Deklarata e këtij viti është tërësisht e palexueshme.

Viti 2004

Truall 481 m2 në Sarandë, ,me vlerë 231 342 lekë.

Depozitë bankare në emër të bashkëshortit, 800 000 lekë, 6 000 dollarë amerikan dhe 3 000 euro.

Të ardhura të bashkëshortit si mësues, 26 006 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare 86 400 lekë.

Shpërblim, për bashkëshortin 20 000 lekë.

Shpërblim për subjektin deklarues, 39 000 lekë.

Viti 2005

Depozitë bankare e subjektit deklarues, 907.403 lekë.

Gjendje e depozitës së bashkëshortit, 990 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortit, 9 107 dollarë, 6 140 dollarë dhe 4 525 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 040 878 dhe shpërblim, 31 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si mësues, 26 192 lekë dhe shpërblim, 20 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak, Sarandë, 8 270 lekë.

Paga e bashkëshortit si (nuk kuptohet), 90 400 lekë.

Ndihmë financiare nga kunata në Amerikë dhe vjehrra 10 000 dollarë dhe 3 000 euro.

Viti 2006

Depozitë bankare 800 000 lekë.

Depozitë bankare në emër të bashkëshortit, 16 400 dollarë dhe 38 400 euro.

Gjendje e depozitës bankare, 699 639 lekë.

Tërhequr, 1 607 042 lekë.

Tërhequr nga depozitat bankare shumat, 1 011 600 lekë, 4 630 euro, 6 333 dollarë dhe 9 235 dollarë.

Hapur depozita bankare në shumat 16 400 dolarë dhe 38 400 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 966 398 dhe shpërblim, 23 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si drejtues i Portit të Sarandës 982 170 lekë dhe shpërblim, 180 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak, Sarandë, 101 700 lekë.

Hua në shumën 15 000 euro.

Viti 2007

Depozitë bankare 16 810 dollarë.

Depozitë bankare në emër të bashkëshortit, 1 421 000 lekë dhe 39 150 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 803 909 dhe shpërblim, 10 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si drejtues i Portit të Sarandës 1 084 800 lekë dhe shpërblim, 180 000 lekë.

Hua në shumën 15 000 euro.

Viti 2008

Depozitë bankare 17 244 dollarë.

Depozitë bankare në emër të bashkëshortit, 1 503 046 lekë dhe 40 600 euro.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 057 864 dhe shpërblim, 33 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si drejtues i Portit të Sarandës 383 000 lekë dhe shpërblim, 150 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si nëndrejtor në një shkollë, 122 045 lekë.

Hua në shumën 15 000 euro. Pa shlyer 12 000 euro.

Viti 2009

Depozitë bankare 5 000 euro.

Depozitë me afat 3 mujor, 1 490 370 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 266 325 dhe shpërblim, 10 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si nëndrejtor në një shkollë, 698 251 lekë dhe shpërblim 10 000 lekë.

Hua në shumën 15 000 euro. Pa shlyer 12 000 euro.

Hua në shumën 20 032 euro.

Viti 2010

Depozitë bankare 5 000 euro.

Kontratë sipërmnarrëse, mbi truallin 352 m2 pronë e Besnik Bajramit, ku ky i fundit ka marrë një vend parkimi, një kat banimi dhe një ap banimi në katin e tretë.

Gjendje llogarie e subjektit deklarues, 18 935 lekë.

LEXO EDHE:  Olta Gixhari përlotet në emision: ‘E kam një ëndërr’

LEXO EDHE:  Foto +18/ Zogu i Tiranës “harbohet” në arrest shtëpie

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 991 528 dhe shpërblim, 10 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si nëndrejtor në një shkollë, 585 583 lekë dhe shpërblim 90 000 lekë.

Hua në shumën 15 000 euro. Pa shlyer 1 000 euro.

Hua në shumën 20 032 euro.

Paguar kësti i fundit për blerjen e ap, 6 000 euro.

Viti 2011

Hua në shumën 15 000 euro. Shlyer.

Paguar kësti i fundit për blerjen e ap, 6 000 euro.

Kredi për mobilim ap, 350 000 lekë.

Kredi në shumën 400 000 lekë.

Kredi në shumën 240 000 lekë.

Kursime 445 480 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 054 052 dhe shpërblim, 20 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si nëndrejtor në një shkollë, 614 656 lekë dhe shpërblim 90 000 lekë.

Hua në shumën 20 032 euro.

Viti 2012

Kursime 350 000 lekë.

Kredi për mobilim ap, 350 000 lekë. Shlyer.

Shlyer hua 3500 dollarë.

Shpenzime për mobilim të ap në Tiranë, 432 686 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 119 576 dhe shpërblim, 10 000 lekë, dieta 57 100 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si nëndrejtor në një shkollë, 645 616 lekë dhe shpërblim 9 000 lekë.

Kursime, 445 480 lekë.

Hua kunatës 16 352 dollarë.

Viti 2013

Depozitë bankare në emër të bashkëshortit, 12 000 dollarë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 170 759 dhe dieta 46 500 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si nëndrejtor në një shkollë, 679 759 lekë.

Kursime 300 000 lekë.

Hua kunatës 16 352 dollarë.

Viti 2014

Kursime 550 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 524 666 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si nëndrejtor në një shkollë, 620 874 lekë.

Depoozitë bankare 8 000 dollarë.

Depozitë bankare e tërhequr nga bashkëshorti 12 000 dollarë.

Kredi bankare, 572 000 lekë.

Hua kunatës 16 352 dollarë.

Viti 2015

Kursime, 400 000 lekë.

Bashkëshorti ka lidhur kontratë shitje për ap në Tiranë me sip 101.5 m2 me vlerë 93 255 euro.

Depozitë bankare në emër të bashkëshortit, 10 030 dollarë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 535 387 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si nëndrejtor në një shkollë, 628 187 lekë.

Kursime, 550 000 lekë.

Hua kunatës 16 352 dollarë.

Viti 2016

Kursime 300 000 lekë.

Subjekti deklarues është vënë në dijeni për një pronë, tokë bujqësore 1500 m2 në Delvinë në emër të babait.

Transferuar në Amerikë shuma 10 000 dollarë për shkollimin e vajzës.

Të ardhura të vajzës nga punësimi në Amerikë, 8 112 45 dollarë.

Gjendja e llogarisë së vajzës, 14 251 04 dollarë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 571 123 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si nëndrejtor në një shkollë, 622 577 lekë.

Kursime, 400 000 lekë.

Hua kunatës 16 352 dollarë.

Viti 2017

8 000 dollarë dërguar vajzës për shkollim në Amerikë.

Gjendja e llogarisë së pagës së subjektit deklarues -36 80 lekë.

Gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortit, 1235.30 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare të vajzës, 1 256 34 dollarë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 383 497 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit mësues në një shkollë, 586 772 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës si rezidentë ne Amerika dhe nga puna e saj atje, 4 119 5 dollarë, 521.34 dollarë dhe 1 590 64 dollarë.

Të ardhura nga punët e vajzës, 1 249 70 dollarë dhe 950 30 dollarë.

Bursë e përfituar nga vajza në Amerikë, 2 965 00 dollarë.

Kursime 300 000 lekë.

Hua kunatës 16 352 dollarë.

Kredi për mobilim, 500 000 lekë. Pa shkyer 341 519 24 lekë.

Viti 2018

2700 dollarë dërguar vajzës për të paguar biletën e udhëtimit për subjektin deklarues dhe bashkëshortin.

Gjendja e llogarisë së pagës së subjektit deklarues -43 52 lekë.

Gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortit, 68 12 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare e vajzës, 2 533 80 dollarë dhe 800 dollarë.

Gjendja e llogarisë bankare e djalit, 511 15 dollarë dhe 885.61 dollarë.

Kursime 170 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Sarandë, 1 518 038 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit mësues në një shkollë, 648 500 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës si rezidentë ne Amerika dhe nga puna e saj atje, 1 065 65 dollarë, 13 149 41 dollarë dhe 2 212 89 dollarë.

Kursime të vajzës 1 256 34 dollarë.

Të ardhura të vajzës depozituar nga halla e saj për shkollim 7 000 dollarë.

Të ardhura nga puna e djalit në Amerikë, 5 538 n92 dollarë.

Hua kunatës 16 352 dollarë.

Kredi për mobilim, 500 000 lekë. Shlyer./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

100 000 euro patundshmëri dhe tre banesa/ Prokurori që kërkoi “sekuestrimin” e Gjykatës

Publikuar

-

Nga

100 000 euro patundshmëri dhe tre banesa/ Prokurori që kërkoi “sekuestrimin” e Gjykatës

Prokurori Sabri Kastrati e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë, nga Durrësi dhe Burreli për të përfunduar në Lezhë ku punon aktualisht.

Për Kastratin hetimet-Vetting kanë nisur në fund të vitit 2020. Po gjatë të njëjtit vit, emri i prokurorit Sabri Kastrati bëri xhiron e mediave, për një ngjarje të paprecedentë që mbante firmën e tij.

Prokurori Kastrati me 15 Shtator 2020, kishte urdhëruar Policinë gjyqësore që të sekuestronte të gjithë kompjuterat, serverat dhe printerat e Gjykatës së Lezhës. Këtë veprim e kishte ndërmarrë, pasi kishte në dorë një çështje penale që bënte fjalë për falsifikimin e një vendimi civil gjyqësor. Gjatë hetimit ai kishte ngritur dyshime të forta se ky vendim falso ka dalë pikërisht nga administrata e Gjykatës së Lezhës.

Mirëpo një gjë të tillë nuk e ka lejuar Gjykata e Kurbinit, e cila e ka shfuqizuar vendimin e prokurorit Sabri Kastrati, për sekuestrimin e materialeve elektronike të Gjykatës së Lezhës.

Sipas “Shqiptares. com” çështja është shqyrtuar nga gjyqtari Olti Skrame, i cili pas njohjes me pretendimet e palëve, vendosi pranimin e ankimit të Gjykatës së Lezhës e cila kundërshtoi vendimin e prokurorit për sekuestrimin e materialeve elektronike të këtij institucioni.

Sa i përket pasurisë rezulton që prokurori Sabri Kastrati të ketë në bashkëpronësi biznese.

Në vitin 2004 ai deklaron një objekt, 5 katësh, supermarket, restorant, hotel, garazh, ku zotëron 33 %.
Në vitin 2006 ai e ka shtuar pasurinë duke blerë një apartament 84 m2 me vlerë 55 000 euro dhe në vitin 2008 me një tjetër apartament me sipërfaqe 93.84 m2 në Durrës me vlerë 26 300 euro.

Në vitin 2010 ai deklaron se ka shitur pjesën e tij të pasurisë në Kukës me vlerë, 2 774 000 lekë. Nuk e saktëson nëse ka lidhje me patundshmërinë e deklaruar në vitin 2004.
Në vitin 2013 ai deklaron se ka blerë një njësi 61.2 m2, në Yzberisht me vlerë 100 000 euro, ndërsa në vitin 2016, bashkëshortja deklaron se në Janar të viti 2017, ka mësuar se ka porositur një apartament në Tiranë, 68.2 m2 me vlerë 61 000 euro. Ajo deklaron se kjo pronë është porositur nga prindërit e saj, dhe se ajo ka qenë jashtë vendit, në kohën është bërë blerja dhe s’ka pasur dijeni.

Më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Sabri Kastrati.
Viti 2004
Objekt, 5 katësh, supermarket, restorant, hotel, garazh, ku zotëron 33 %.
Makinë Benz, 2 000 euro.

Viti 2006
Të ardhura nga qiraja e restorantit me vlerë 48 000 lekë.
Blerë ap 84 m2 me vlerë 55 000 euro.
Objekt, 5 katësh, supermarket, restorant, hotel, garazh, 1500 m2, ku zotëron 33 % ose 420 m2.
Makinë Benz, 2 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Durrës, 26 000 lekë dhe në Mat 751 246 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës nga paga dhe veprimtari të tjera private, 540 000 lekë dhe 500 000 lekë.

Viti 2007
Shtesë, cash në banesë, 750 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mat 819 518 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës nga paga 550 000 lekë.

Viti 2008
Ap 93.84 m2 në Durrës me vlerë 26 300 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mat, 983 563 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës nga paga 500 000 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 19 800 euro.

Viti 2009
Autoveturë, Benz me vlerë 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mat, 1 110 235 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës nga përkthimetdhe si pedagoge pranë Fakultetit Filologjik, 700 000 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 19 300 euro.

LEXO EDHE:  Shkencëtarët: Pse varianti brazilian i Covid-19, është një paralajmërim i frikshëm për gjithë botën

LEXO EDHE:  Olta Gixhari përlotet në emision: ‘E kam një ëndërr’

Viti 2010
Shitur pjesën e tij të pasurisë në Kukës me vlerë, 2 774 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mat, 1 022 156 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 19 509 euro.
Të ardhura të Daniela Hasës nga Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, 950 000 lekë.

Viti 2011
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mat, 1 010 568 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës si pedagoge dhe përkthyese, 1 810 568 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 18 595 euro.

Viti 2012
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mat, 1 010 342 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 18 100 euro.
Të ardhura të Daniela Hasës si pedagoge dhe përkthyese, 900 000 lekë.

Viti 2013
Njësi 61.2 m2, në Yzberisht me vlerë 100 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Mat dhe Lezhë 1 038 853 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës si pedagoge dhe përkthyese, 900 000 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 17 539 38 euro.

Viti 2014
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 265 232 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës si pedagoge dhe përkthyese, 600 000 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 16 932 euro.

Viti 2015
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 395 439 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës si pedagoge dhe përkthyese, 1 746 439 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 16 288 901 euro.

Viti 2016
Gjendje cash, 5 000 euro dhe 100 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 526 737 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës si pedagoge, 907 001 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga përkthimet 6 000 euro dhe 150 000 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 15 601 13 euro.
Bashkëshortja deklaron se në Janar të viti 2017, ka mësuar se ka porositur një ap në Tiranë, 68.2 m2 me vlerë 61 000 euro. Ajo deklaron se kjo pronë është porositur nga prindërit e saj, dhe se ajo ka qenë jashtë vendit dhe s ka pasur dijeni.

Viti 2017
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 503 598 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 14 855 euro.
Kredi bankare (nuk e thotë vlerën). Shlyer 26 665 lekë. Pa shlyer 143 325 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës si pedagoge, 1 000 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga përkthimet 3 800 euro, 680 dollarë amerikan dhe 213 400 lekë.

Viti 2018
Gjendje cash, 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Lezhë 1 887 703 lekë.
Kredi bankare 20 000 euro. Pa shlyer 14 143 euro.
Kredi bankare (nuk e thotë vlerën). Shlyer 133 325 lekë. Pa shlyer 53 312 lekë.
Gjendje cash e bashkëshortes, 4 500 euro dhe 200 000 lekë.
Të ardhura të Daniela Hasës si pedagoge, 1 002 606 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga përkthime 11 000 euro, 212 50 dollarë amerikan dhe 112 141 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE